Gå till huvudinnehållet

Horseware

Horseware står för högsta kvalitet när det kommer till hästutrustning och ryttarutrustning.

Horseware pionjären bland utetäcken

Horseware of Irland är en pionjär inom utetäcken med sitt välkända täcke Rambo original i spetsen är de väldigt trovärdiga och stabila med genomgående hög kvalitet på sina produkter. Horseware grundades i Dunkland, Irland år 1985 med ambitionen att skapa ett täcke som satt på plats och höll hästen torr utan att den svettas. Idag är de kända för sin oslagbara passform, höga funktion och goda hållbarhet.

Micklemträns är en annan unik produkt från Horseware. Det är utformat för att minska belastning på tryckpunkter på hästens nos och nacke. De ger enastående komfort och passform som också kan användas som kapson eller bettlöst. Detaljer som är unika med Horsewares täcken är t.ex. utskurna partier vis fram och bakben istället för vanliga bogveck. Det gör att din häst kan röra sig obehindrat, minskar punkttryck och säkerställer att maggjordarna sitter bättre på plats.

I vårt sortiment finner du

Rambo-serien som är Horsewares mest slitstarka täcken. De har en hög hals för att minska risken för skav. Materialet i 1000D nylon är marknadens mest slitstarka, betydligt mer tåligt än t.ex. 1200D Polyester. Det är varmt och skönt med utmärkt andasfunktion och komfort. Horseware lämnar tre års garanti för vattentäthet och ventilation på alla täcken från Rambo. För att garantin ska gälla krävs att täcket sköts på rätt vis, och att tvättråden följs. Har du en häst som gärna förstör sitt täcke i hagen så är det ett Rambo utetäcke ni ska ha. Den glatta ytan gör det svårt för andra hästar i hagen att få grepp om täcket med tänderna så det är svårt att bita sönder. Polyesterfodret är antibakteriellt och antistatiskt.

Amigo-serien är ett bra vardagstäcke med mer traditionell halsskärning för de som föredrar det. Amigo täcke är tillverkat i Polyester med Aqua Trans teknik som ger en mjuk insida som snabbt drar åt sig fukt och ett yttre lager som stöter bort fukten och torkar snabbt. De kommer med en slitstyrka på 600-1200D. Liner system. Horseware har ett system med lösa innertäcken så kallade liners som i kompatibla modeller enkelt kan sättas fast i fästena på insidan. Det gör att du oftare kan tvätta bara själva fodret, enklare kan anpassa täckes tjocklek utifrån hästens behov och vädret.

Frågor och svar

Hur är Horsewares täcken i storlek?

De är lite större i storlekarna än en del andra täcken. Det är viktigt att täcket sitter bra på din häst så mät alltid från bogspets till svansrot för att kontrollera att du valt rätt storlek.

Vad ska jag tänka på när jag ska välja täcke?

Material, storlek, modell, passform, knäppning, denier och ripstop –det finns en mängd olika uttryck och parametrar att hålla rätt på när du väljer täcke. Låt oss förklara!

  • Denier är den måttenhet som anger tjockleken av de trådar som använts för att väva ett tyg. Ju högre denier, desto tjockare och mer tåligt är materialet. Ett lågt denier-mått betyder att tyget är mjukare men också mindre slitstarkt.
  • Det är inte bara denier-antalet som avgör slitstyrkan. Det gör även materialet där t.ex. 1200D Polyester inte är lika slitstarkt som 1000D Nylon.
  • Innertyg är fodret, den sidan som ligger mot hästen. Det är ofta tillverkat av Polyester eller microfiber. Microfiber ser ut som bomull och används ofta i stalltäcken då det andas bra. Polyester känns lent och ruggar inte upp hästens päls när hästen rör sig mycket, vilket gör det populärt i utetäcken och tex över bogen.
  • Ripstop är en teknik som gör att ett tyg som får en liten reva inte blir större.

Vad avgör min hästs behov av ett täcke?

  • Är hästen klippt eller ej?
  • Hur är hästen i hull?
  • Är det verkligen värme eller främst skydd mot regn som behövs?
  • Ju kraftigare material, ju tyngre täcke. Det kan öka risken för bogskav och andra tryckskador om täcket har en dålig passform.

Hur hittar jag rätt storlek på täcke?

Förutom ryggmåttet rekommenderar Horseware också att du mäter från mitten av hästens bog, längs med hela sidan till svanen mitt emellan skinkorna, dra sedan av 10 cm på det måttet så har du ett värde att utgå från, tillsammans med ryggmåttet som ger dig passande storlek. När täcket sitter korrekt på din häst ska det gå framför manken och sluta tätt utan att skava. Det ska ligga ovanför bogbladet och ha så pass bra djup att gjordarna korsas på den rundaste delen av buken. Om täcket har ett svansskydd, se till att det inte hindrar hästen från att lyfta på svansen.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Filter
    • Populära
52 produkter

Visar sida 1 av 2