Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Blomstra Gödning

Blomstra är ett svenskt varumärke med rötterna i forskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Forskningen visade att alla näringsämnen är lika viktiga och att det finns en optimal sammansättning som passar alla typer av växter. Sedan dess har Blomstra växtnäring utvecklats och blivit en mycket populär produkt som har gått i arv i generationer. Fungerar för alla typer av växter, både inomhus och utomhus.

Blomstra Växtnäring – sedan 1950-talet

Allt började med Torsten Ingestads banbrytande forskning för snart 60 år sedan. Forskningen bedrevs på det som då hette Skogshögskolan och kom att förändra synen på växters behov av näringsämnen. Redan i början av 1970-talet lanserades den flytande näring som fick namnet Wallco växtnäring 95-20. Siffrorna stod för innehållet i gram per liter av kalium och fosfor i outspädd lösning. I Torsten Ingestads första, unika recept var värdet för kväve 100.

I slutet av 1970-talet fortsatte forskningen på SLU (Sveriges lantbruksuniversitet). Då med en växande forskargrupp som även genomförde omfattande fältförsök. I jakten på den bästa och mest optimala näringssammansättningen i ett gödselmedel ledde forskningen snart fram till den något förändrade sammansättningen 100:13:65 (N:P:K). Denna sammansättning står sig än idag och speglar precis det behov växten har!

1989 belönades Ingestad med Marcus Wallenberg-priset för sin forskning, ett pris som av många kallas det ”skogliga Nobelpriset”.

Växtglädje för generationer hobbyodlare

Sedan 1950-talet har Blomstra växtnäring varit en trogen följeslagare för generationer av hobbyodlare och krukväxtälskare. Den uppskattade växtnäringen omformades utifrån Torsten Ingestads patent och blev en del av Wallco-programmet under 1980-talet. Sammansättningen skiljer sig något från Ingestads första produkt, Wallco, men bara vad gäller koncentration. Den är hälften så koncentrerad som den näring som togs fram för i första hand träd från början.

Blomstra Växtnäring – för alla växter

Blomstra växtnäring passar alla växter – både dina krukväxter inomhus, köksträdgården, perennrabatten och urnorna med sommarblommor, men även till nyplanterade buskar och träd. Men hur kan ett enda gödselmedel fungera för alla växter? Enkelt beskrivet är svaret på den frågan att alla växter - oavsett art - ska göra samma saker som att bl a få fotosyntesen att fungera och bilda nya celler. Genom att blanda i en liten mängd Blomstra (ca 2 ml till en liter vatten) vid varje vattningstillfälle, ger du växten precis den mängd näring den behöver för bästa tänkbara tillväxt.

Blomstra Tomatnäring – för näringsrika tomater

Du hittar också mycket avancerad tomatnäring från banbrytande SLU-forskning. Innehåller alla essentiella näringsämnen för optimal tillväxt och minimal miljöpåverkan. Ger god tillväxt, hög fruktkvalitet och förbättrad smak. Ge näringen vid varje vattning för bästa resultat. Perfekt för både hobbyodlare och professionella trädgårdsmästare. Skörda läckra och näringsrika tomater med vår prisbelönta formel. Tomatfröerna väntar på dig!

Köp växtnäring direkt online på granngården.se eller i din närmsta Granngården-butik!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1