Gå till huvudinnehållet

Bozita

Bozita tillverkar näringsriktigt hundfoder och kattfoder av hög kvalitet i Vårgårda, Sverige. Köket i Vårgårda drivs i harmoni med naturen och tillverkningen är kvalitetscertifierad. Det betyder att du som djurägare kan lita på att Bozitas produkter inte innehåller något som är skadligt för ditt djur och att maten tillagas under goda förhållanden.

Bozita - Näringsriktigt svenskproducerat foder för hundar och katter

Bozita är ett svenskt varumärke som tillverkar högkvalitativt hundfoder och kattfoder i Vårgårda, Sverige. Företaget grundades med en filosofi att foder ska vara lika bra för djurens hälsa som för omvärlden. Bozita arbetar med nutritionister som specialiserar sig på hundar och katter för att ta fram recepten till maten, för att se till att djuren får i sig allt de behöver.

Varför välja Bozita?

Ett bra hund- eller kattfoder ska vara väl sammansatt och innehålla alla de näringsämnen som ditt djur behöver. Det bör innehålla protein, fett, mineraler och vitaminer i rätt proportioner utan onödiga tillsatser. Bozita väljer råvaror med omsorg och använder så stor andel färska och svenska råvaror som möjligt. Genom att använda kött av livsmedelskvalitet och följa Sveriges, en av världens strängaste djurskyddslagar, garanteras en naturlig produkt fri från färgämnen, konserveringsmedel, GMO, antibiotika och hormoner. Näringsrikt, naturligt och helt utan onödiga tillsatser.

Hur tillverkas Bozitas foder?

Efter mer än 100 års erfarenhet har Bozita lärt sig att själva tillverkningen är minst lika viktigt som hur det smakar. Genom att i möjligaste mån använda naturliga ingredienser och tillverkningsmetoder noggrant förfinade genom decennier, så producerar de katt- och hundfoder som verkligen återspeglar det svenska intresset för naturen. Alla råvaror som finns tillgängliga på marknaden köps in från svenska gårdar och vatten.

Köket drivs av 100% förnyelsebar energi!

Köket i Vårgårda drivs till 100 procent av förnyelsebar energi och återvinner allt spill till biogas, samtidigt som de använder miljöcertifierade transporter. Köket är livsmedelscertifierat enligt ISO 22000. Köktet drivs till 100% av förnyelsebar ångenergi. Trefjärdedelar av ångan i köket kommer från Vårgårda ångfabrik och en fjärdedel från vattenkraft. Spill från produktionen återvinns till biogas som sedan driver både sopbilar och stadsbussar i området.

Efter mer än 100 års erfarenhet har Bozita lärt sig att själva tillverkningsprocessen är minst lika viktig som smaken. De använder naturliga ingredienser och tillverkningsmetoder som noggrant har förfinats under decennier för att producera katt- och hundfoder som verkligen återspeglar det svenska intresset för naturen.

Hur arbetar Bozita för klimat och miljö?

Bozita använder endast miljöcertifierade transporter och alla förpackningar är gjorda av återvinningsbara material. Den patenterade förpackningen Tetra Recart® sparar yta i transporter och gör även att fodret håller längre i kylskåpet. Förpackningen är FSC-märkt och sett över förpackningens hela livstid är koldioxidutsläppet är 81% lägre än för en konservburk.

Vem kan använda Bozitas foder?

Bozita producerar svenskproducerat kattfoder och hundfoder av naturliga, högkvalitativa råvaror. Förutom kattmat tillverkar de även hundfoder under bl.a. varumärket Bozita Robur. Allt foder är livsmedelscertifierat enligt ISO 22000 och är fritt från hormoner och antibiotika. Bozita har förutom torrfoder mycket uppskattade våtfoder med; blötfoder till katt och blötfoder till hund.

Bozita blötfoder till hund och katt

Bozita har ett brett utbud av blötfoder för både hundar och katter. Blötfoder är ett bra alternativ för djur som behöver extra vätska i sin kost eller för djur med känsliga tänder eller tandkött. Bozitas blötfoder är tillverkat av högkvalitativa svenska råvaror, utan onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Sortimentet inkluderar både produkter med kött eller fisk i sås och kött respektive fisk i gelé.

Kattfoderserie från Bozita

Bozitas kattmat innehåller allt din katt behöver för att må bra. Ingredienserna består av helt naturliga råvaror av allra högsta klass utan onödiga tillsatser. Kattfodret är såklart fritt från hormoner och antibiotika och innehåller istället en hög andel färskt kött för god smak och smältbarhet. I sortimentet finns kattfoder i form av torrfoder som våtfoder. Välj bland kattmat utan spannmål, kattmat för kastrerade katter, kattfoder för innekatter, utekatter, känsliga katter, vuxna katter och äldre katter. I sortimentet finns även kattmat för kattungar och överviktiga katter.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon. Köp din kattmat och hundfoder från Bozita online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

Filter
    • Populära
66 produkter

Visar sida 1 av 3