Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Equisalt

Equisalt är svensktillverkat, naturligt bergssalt berikat med vitaminer och mineraler. Företaget Salinity har över 200 års erfarenhet av saltproduktion och över 40 års erfarenhet av att stötta hästars hälsa och prestation. Produkterna är skapade med en passion för att främja hästars välbefinnande och prestation, och är noggrant utformade för att stödja hästens hälsa på alla nivåer. Med sin långa historia av innovation och dedikation till hästens välmående är Equisalt det självklara valet för ansvarsfulla hästägare världen över.

Salt – ett livsviktigt tillskott!

Equisalt är en del av familjeföretaget Salinity. Salinity har jobbat med salt i 200 år (!) och med hästar i över 40år. Erfarenheten är med andra ord väldigt god! Alla produkterna tillverkas i Falkenberg på västkusten i Sverige. Equisalt är saltstenar av naturligt bergssalt som berikas med mineraler och vitaminer för optimalt välmående och prestation hos hästarna.

Varför behöver hästarna ett salttillskott?

Tillräckligt med salt finns inte hästens naturliga föda och därför behöver fri tillgång av salt tillföras till kosten varje dag.

Vad används salt till i kroppen?

Bland annat för att reglera vätskebalansen. Hästar förlorar mycket mer salt när de svettas jämfört med oss människor. Och ju mer hästen rör sig, ju mer salt förbrukas. Hästen kan inte lagra saltet i kroppen och därför behövs tillgång till salttillskott varje dag.

Kategori & Filter
    • Populära
4 produkter

Visar sida 1 av 1