Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Nordiska Plast

Nordiska Plast är ett familjeföretag i Gislaved som sedan 1956 har utvecklat, tillverkat och marknadsfört olika plastprodukter. Det är ett ledande varumärke som stolt erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment inom hinkar, baljor och murbrukshinkar. Deras omfattande sortiment kännetecknas av noggrant övervägda designval, där form, funktion och materialval alltid har ett medvetet och genomarbetat syfte.

Nordiska Plast, ett svenskt familjeföretag sedan 1956, tillverkar hållbara plastprodukter för många användningsområden. Hos Granngården hittar du bland annat populära fodertunnor, förvaringslådor och murbrukshinkar.

Historia

Som ett svenskt familjeföretag baserat i Gislaved, Småland har de producerat olika plastprodukter sedan 1956. Produkterna tillverkas i Sverige och är gjorda för att vara snälla mot miljön och hålla länge! Klok förvaring på företaget är absolut deras fokus.

De flesta har säkert haft en produkt från nordiska plast i handen utan att ha tänkt på de, genom åren har de tillverkat, och tillverkar, en mängd klassiska förvaringsartiklar och plastprodukter till hemmet med allt från kundkorgen i varuhuset, redskap i garaget till fodertunnan ute i stallet.

Alla deras produkter tillverkas i fabriken i Gislaved vilket ger korta transporter och mycket god kontroll på tillverkningen. De kan ha full kontroll på att alla anställda har det bra och att ingen av deras produkter innehåller bisfenol (BPA) eller ftalater. Produkterna testas både av egna laboratorier och oberoende testinstitut. Kort och gott produkter som är säkra att använda!

Miljöarbete och fokus på hållbarhet

De arbetar aktivt i sitt miljöarbete för att ständigt förbättra sina material och effektivisera produktionen. De är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 sedan 1998. De efterlever också EU:s Plastdirektiv 10/2011, REACH samt SVHC-listan.

  • De använder så mycket återvunnen plast som möjligt, så mycket att de även köper in spillmaterial från andra fabriker.
  • Alla deras produkter är återvinningsbara.
  • De investerar i grön el och har sänkt sin elförbrukning med 30%. Genom att återvinna sin överskottsvärme är de bl.a. självförsörjande på uppvärmningen av alla lokaler.
  • De stödjer forskning om olika biomaterial.
  • Alla produkter som är avsedda för att komma i kontakt med livsmedel är livsmedelsgodkända.

Vilka olika typer av plast används i produkterna?

Polypropen PP-plast

Det är den allra vanligaste sortens plast för olika typer av hushållsprodukter. Plasten har hög glans på ytan och är hård på ytan vilket gör den lätt att göra ren. Tål temperaturer mellan -40°C och +120°C och kan maskindiskas. Exempel på produkter här är fodertunnorna, frontboxarna och de flesta hinkarna.

Polyeten Low density PELD-plast

Det är en lite mjukare och segare plast vilket gör den mycket slagtålig, även vid låga temperaturer. PELD-plast tillhör de mest kemikalieresistenta plasterna och de tar inte till sig lukt. Produkterna flyter i vatten och tål temperaturer mellan -40°C och +75°C. Produkterna kan maskindiskas. Här finner vi t.ex. murbrukshink och 17 liters hinkarna.

Kategori & Filter
    • Populära
31 produkter

Visar sida 1 av 2