Gå till huvudinnehållet

Helaform

Finsktillverkade skjutportsbeslag och vikdörrsbeslag av högsta kvalitet till stall, lador och verkstäder. Lätt att montera och grejer som håller!

Helaform -Skjutport och vikdörrsbeslag

Helaforms skjutdörrs och vikdörrsbeslag tillverkas i Finland. Företaget grundades 1983 och distribuerar idag sina produkter i ett tjugotal länder. Visste du att det genom åren har monterats över 1 000.000 meter skenor från Helaform?

Vilka skjutportsbeslag behövs då?

De olika beslagen som behövs till din skjutport är skena, hängrulle, konsoler, stopp, skyddsplåtar, handtag och en nedre styrning. Skjutportens skena hängs upp i konsoler (c/c-mått max 100cm) I ändkonsolerna monteras sedan ändplåtar som låser fast skenan. Dessa är inte en stopp, observera det. Skjutportar ska alltid förses med stopp i bägge sidor också. Stopp kan monteras uppe i skenan, på väggen och på marken. Porten bör ha handtag för enklare användning.

Om skenan behöver skarvas ska det av hållfasthetsskäl göras mitt i en konsol. Det finns konsoler för både singel och dubbelmontage samt anpassning för om det behövs vägg eller takmontage. Själva skjutporten hängs sedan upp i 2st hängrullar, normalt ca 50cm in på porten men det kan variera lite beroende på portens storlek. Slutligen bör porten ledas med en styrning i nederkan för bästa funktion.

Utöver en bra skjutport har vi såklart ett brett sortiment inom Stallinredning.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Filter
    • Populära
28 produkter

Visar sida 1 av 1