Gå till huvudinnehållet

Gaupen

Gaupen släp byggs i Norge. Företaget Gaupen-Henger AS grundades 1973 och producerar idag ca 11 000 släpvagnar per år. De är kända för sin höga kvalitet och goda funktion som är av högsta vikt.

Marknadsledande på släp i över 25 år

Gaupen släp byggs i Norge. Företaget Gaupen-Henger AS grundades 1973 och producerar idag ca 11 000 släpvagnar per år. Produktionen sker i moderna och effektiva enhet på landsbygden mellan Hamar och Gjøvik. Hög kvalitet och god funktion är av högsta vikt. I vårt sortiment finner du ett brett utbud av släpvagnar för alla smaker. Vi tillhandahåller även de vanligaste reservdelarna.

Frågor och svar

Vad ska jag tänka på innan jag använder min släpvagn?

 1. Du bör kontrollera att släpvagnen är i god kondition.
 2. Kontrollera att kulhandsken gått ner riktigt på dragkrokens kula när du fäster släpvagnen på bilen. Handbromsen ska vara släppt och på många kulhandskar finns en markör som visar om den sitter korrekt och har greppat om kulan.
 3. Säkerhetskabeln ska vara fäst på korrekt plats på draganordningen eller runt dragkroken.
 4. Koppla därefter in elkontakten till bilen och kontrollera att bakljus, positionsljus, blinkers och bromsljus fungerar så som de ska.
 5. Säkerställ att stödhjulet är upphissat och säkrat ordentligt.

Sedan är du klar för tur!

Vad ska jag tänka på med min nya släpvagn?

 • Efter 50km ska alla hjulbultar och muttrar kontrolleras och vid behov efterdras.
 • Tänk också på att din släpvagn beter sig olika med eller utan last och med eller utan utrustning t.ex. kapell.
 • Olika väderleksförhållanden kan påverka din körning med släp mer än när du bara kör med din bil.
 • Kontrollera alltid att lasten är väl säkrad och inte överlastad.
 • Tänk på dina medtrafikanter och din trygghet.

Hur håller jag min släpvagn i gott skick länge?

Kontrollera ditt släp hos ett serviceställe regelbundet. Särskilt el och bromssystemet samt dragstång och axel. Materialet i ditt släp behöver skyddas. När metallen galvaniseras är den från början blank och därefter under ca 6 månaders tid oxiderar ytan innan zinkskyddet är het klart. Uppkomsten av “vitrost” är helt normalt under processen. Det är viktigt att tänka på att galvaniserade ytor inte tål skarpa kemikalier t.ex. syror, gödningsmedel eller vägsalt. Skölj därför rent släpet efter användning. Du kan också vaxa metalldelarna för extra skydd. Delarna i plywood dvs. Golv och sidor för behandlas regelbundet med träolja. Kan du inte förvara din släpvagn under tak bör den vara uppställd så att vatten rinner av direkt, optimalt skyddad under ett kapell, presenning eller liknande som skyddar mot snö, vatten och fukt.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Filter
  • Populära
28 produkter

Visar sida 1 av 1