Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

LPM

LPM är Experter på potatis och är Sveriges största aktörer inom sättpotatis. Svensk sättpotatis av högsta kvalitet. De har ett brett utbud med allt från riktigt tidiga sorter som blir perfekta till midsommarsillen till de du kan skörda långt in på hösten, lagra och ha till en mustig höstgryta.

LPM - Experten på högkvalitativ sättpotatis

Varumärkets historia och mission

LPM är ett svenskt företag som har mer än 50 års erfarenhet av att producera högkvalitativ sättpotatis. Företaget grundades med målet att producera och erbjuda en högkvalitativ och pålitlig sättpotatis till lantbrukare och trädgårdsodlare runt om i Sverige. LPM strävar efter att erbjuda högkvalitativ sättpotatis som möter kundernas behov och krav. Företaget är engagerat i att utveckla nya sorter och tekniker för att hela tiden förbättra produktkvaliteten och upprätthålla hög standard. LPM har en omfattande kunskap och erfarenhet inom produktion av sättpotatis. Företagets expertis omfattar allt från sortval och odlingstekniker till förvaring och distribution av sättpotatis. Denna expertis gör att LPM kan erbjuda en sättpotatis av högsta kvalitet som hjälper kunderna att uppnå goda skördar.

Högkvalitativ sättpotatis och sortval

LPM är specialiserat på produktion av högkvalitativ sättpotatis. Företaget erbjuder ett brett utbud av sorter som är noga utvalda och testade för att säkerställa högsta kvalitet och goda skördar. Sorterna är anpassade efter olika odlingsförhållanden och behov, vilket gör att LPM kan erbjuda en sättpotatis som passar för både stora och små producenter, det finns tom sorter som passar utmärkt att odla i en kruka på balkongen!

LPM har ett brett sortiment av sättpotatis som är speciellt utvalda för att passa olika klimat och jordtyper. Sorterna är noga testade för att säkerställa högsta kvalitet och goda skördar. LPM erbjuder både tidiga och sena sorter samt sorter som passar för olika användningsområden, till exempel äta direkt till sillen på midsommarbordet, potatismos eller pommes frites.

Förvaring av sättpotatis

För att säkerställa högsta kvalitet på sättpotatisen är det viktigt att den förvaras på rätt sätt. Sättpotatisen ska förvaras torrt, svalt och mörkt för att undvika skador och sjukdomar.

Förgro sättpotatis

Förgrodd sättpotatis ger oftast bättre och tidigare skördar. Att förgro potatisen är enkelt och kan göra stor skillnad i skördens storlek. Det finns flera olika sätt att förgro potatis på, gemensamt för dem alla en miljö utan direkt solljus som är svalt, ljust och välventilerat med 10-15 grader. Det är viktigt att potatisen inte blir för varm, annars kan groddarna torka ut.

  • Potatisen bör placeras på ett underlag som kan absorbera fukt, till exempel tidningspapper eller en låda med torr sand.
  • Potatisen kan också placeras en o en i en äggkartong som också kan hantera överskottsfukt.
  • Att lägga ett par sättpotatisar tillsammans med lätt fuktad jord i en plastpåse fungerar utmärkt tycker vissa.

Efter cirka tre veckor bör potatisen ha börjat grodda. Groddarna ska vara cirka 1-2 centimeter långa innan potatisen är redo att planteras. När potatisen har börjat gro, innan den placeras ut bör den förvaras torrt, svalt och mörkt.

Kategori & Filter
    • Populära
45 produkter

Visar sida 1 av 2