Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Labb foder

Labb är ett av Norges mest populära och eftertraktade varumärken för hundfoder och kattmat. Fodret baseras på exklusiva norska råvaror med högsta näringsmässiga kvalitet. Labb erbjuder både hälsosamt torrfoder och våtfoder som passar perfekt för hund och katt.

Labb – Norsktillverkat hund- och kattfoder av hög kvalitet

Labb är ett av Norges mest populära varumärken för hundfoder och kattmat. Varumärket kännetecknas av ett välutvecklat sortiment baserat på nästan uteslutande norska råvaror med hög näringsmässig kvalitet. Labb-fodret har funnits på den norska marknaden sedan 1996 och är ett av de största varumärkena inom torrfoder för hundar i Norge. Kattfodret lanserades fyra år senare och är idag även ett välkänt varumärke bland kattägare. Labb finns både som torrfoder och våtfoder för både hund och katt.

Smakgaranti när du provar Labb

Vi på Granngården är stolta att som enda kedja i Sverige kunna erbjuda Labb hund och Labb katt i Sverige. Köp ditt foder online eller besök din närmsta butik. Förresten, du vet väl om att vi alltid erbjuder smakgaranti när du köper kattmat och hundmat hos oss? Läs mer om vår smakgaranti och prova Labb på din hund eller katt i lugn och ro.

Varför välja foder från Labb?

Bäst i test

Labb Hund har utnämnts till testvinnare i fem av de sex senaste testerna av hundfoder i Norge. Testerna har bedömt näringsinnehåll i förhållande till hundens behov och fodrets kilopris. Fodret bedöms i testerna vara ett foder med hög näringsmässig kvalitet, ett prisvärt foder som som täcker hundens behov.

Fokus på kvalitet

Fodret baseras på norska råvaror med hög näringsmässig kvalitet. Fodret testas kontinuerligt på olika hundraser med varierande aktivitetsnivåer och livsstadier. Universitetet för miljö- och biovetenskap i Ås testar dessutom smältbarheten på både råvaror och det färdiga fodret. När du väljer Labb kan du vara säker på att du får ett kvalitetsfoder som utvecklas och förbättras i takt med vetenskapen.

Norska råvaror och högt näringsinnehåll

De viktigaste proteinråvarorna i Labb-fodret kommer från kyckling och fisk. Kycklingproteinet kommer från norsk kyckling med mycket god hälsostatus. Norge är bland de länder i världen som har den lägsta användningen av antibiotika i kycklingproduktion och koccidiostatikan narasin används överhuvudtaget inte. Fiskproteinet i fodret kommer från norska hållbara fiskbestånd.

Miljövänlig och hållbar produktion

Närproducerade Labb tillverkas i Vaksdal som ligger nära Bergen på västkusten i Norge. Den avancerade produktionsteknologi, noggranna kontrollen av råvaror och korta avståndet från produktion till butik gör att färskhet och kvalitet alltid kan garanteras.

Forskning och utveckling

Labb ägs av norska Felleskjopet, en viktig aktör inom den norska foder- och livsmedelsindustrin. Felleskjopet gör stora investeringar i produktutveckling genom forsknings- och utvecklingsföretaget Felleskjøpet Foderutveckling. Tack vare denna satsning har Felleskjopet stor kompetens inom foderutveckling och nära kontakter med nationella och internationella forskningsmiljöer. Fodret uppdateras till följd av detta kontinuerligt utifrån aktuell forskning och teknologi.

Labb hundfoder & kattmat – 10 kännetecken

 1. God smak - fodret tillverkas på färska råvaror med hög kvalitet, har nära mellan produktion och försäljningsställe och utesluter helt konstgjorda smakämnen.
 2. Högt biologiskt värde på proteinet - Proteinkvalitet är det viktigaste kvalitetsmåttet på hund- och kattfoder. Innehållet av smältbart protein och aminosyror är optimalt anpassat för djurens olika livsstadier, och kommer primärt från animaliska råvaror med högt biologiskt värde. Det så kallade hydrolyserade proteinet består av fria aminosyror och korta peptider, vilket gör att proteinet har extremt bra smältbarhet.
 3. Organiska mineraler från äggskal - fodret innehåller äggskal som är en bra källa för naturligt kalcium som lätt tas upp osm näring. Att använda äggskal är dessutom bra för miljön.
 4. Högt innehåll av Omega-3 - i fodret används välsmakande fett från kyckling och fiskolja av bästa kvalitet. Förhållandet mellan omega-3 och omega-6 fettsyrorna är balanserat, och innehållet av de livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA har extra fokus. Högt innehåll av antioxidanterna vitamin E och C tillsammans med viktiga fettsyror från norsk fiskolja bidrar till fin päls, hud och hälsa.
 5. Naturligt glukosamin från hoppkräfta - foderserien har ett högt innehåll av naturligt glukosamin från det lilla kräftdjuret Calanus finmarchicus (hoppkräfta) som finns i stora mängder i Norska havet. Glukosamin ingår i brosk och bindväv i bland annat leder.
 6. Naturligt kondroitin från kyckling och lax - Kondroitin finns naturligt i alla typer av brosk. Tillsammans med glukosamin bidrar kondroitin till god led- och benhälsa.
 7. Betaglukaner för immunförsvaret - Betaglukaner är en naturlig produkt stärker djurens immunförsvar och hälsa. Betaglukaner kommer från jäst.
 8. Kostfiber för tarmhälsa och mot hårbollar - Fruktooligosackarider (FOS) är kostfiber som även går under namnet ”prebiotikum”. FOS främjar tillväxt och etablering av ”goda bakterier och mikrober” i matsmältningskanalen.
 9. Kvalitetskontroll - Valet av råvaror och näringsinnehåll är baserat på vetenskapliga tester och studier. Kvalitetskontrollen av råvaror sker enligt norska myndigheters generella krav och Felleskjøpets interna kvalitetskrav.
 10. Inga genmodifierade råvaror

Hundfoder från Labb

Labb Hund kommer i flera olika utföranden för att passa olika hundar, deras livsstadier och aktivitetsnivå. Serien av torrfoder för hund börjar med "Valp" för små. mellanstora och stora raser för att forsätta med "Vuxen" efter samma livsstadier. Hundmat från Labb finns dessutom i serien "Sensitiv" för känsliga och allergiska hundar och "Viktkontroll" för hundar som tenderar att bli överviktiga. "Aktiv" samt "Extrem Energi" passar presterande hundar som jakt,-tävlings och draghundar. För äldre hundar finns serien "Senior" som baseras på hundens storlek och ras.

Våtfoder för hund från Labb är liksom torrfodret producerat i Norge och innehåller norska animaliska och marina råvaror. Våtfodret är ett helfoder som finns i varianterna Smak, Aktiv, Energi och Våm. Hundfoder från Labb kännetecknas av ett vältäckande sortiment med nästan uteslutande norska råvaror av högsta näringskvalitet. Foderserien baseras på hundens aktivitetsnivå och ålder för att täcka varje hunds unika behov. Foderserien finns som torrfoder och våtfoder. Är du även kattägare erbjuder vi även Labb katt.

Labb hundfoder - Bäst i test!

Labb Hund har blivit utnämnda till bästa hundfoder och testvinnare i fem av de sex senaste testerna av hundmat i Norge. Testerna har bedömt näringsinnehåll i förhållande till hundens behov och fodrets kilopris. Juryn bedömer fodret ha hög näringsmässig kvalitet som täcker hundens behov utifrån aktivitetsnivå och ålder. De bedömer dessutom fodret ha rätt pris.

Varför välja hundmat från Labb?

 • Foder för just din hund - foderserien baseras på hundens ålder och aktivitetsnivå för att täcka upp för alla hundars unika förutsättningar
 • Kvalitetsfokus - fodret baseras på norska råvaror av hög näringsmässig kvalitet (animaliskt och marint protein).
 • Hållbar produktion - närproducerat foder i norska Vaksdal med kort avstånd från produktion till butik. Noga kontroller av råvaror och produktionsprocess.
 • God smak - fodret baseras på färska, norska råvaror av hög kvalitet. Detta tillsammans med korta produktionsvägar bidrar till hög smaklighet för din hund. Konstgjorda smakämnen och genmodifierade råvaror är såklart helt uteslutna.
 • Noga kvalitetskontroller - råvaror och näringsinnehåll baseras på senaste forskningsrönen. Kvalitetskontroller utförs efter norska myndigheters höga krav samt höga interna krav hos Felleskjopet.
 • Vinnare av bäst i test i de senaste norska testerna av hundfoder

Labb torrfoder för hund

I foderserien finns dessa torrfoder för hund:

 • Valp för små raser med vuxenvikt upp till 15 kg
 • Valp för mellanstora och stora raser med vuxenvikt över 15 kg
 • Vuxen för små raser med vuxenvikt upp till 15 kg
 • Vuxen för mellanstora och stora raser över 15 kg
 • Sensitiv vetefritt hundfoder för känsliga och allergiska hundar. Finns för små, mellanstora och stora raser
 • Viktkontroll för små raser under 15 kg
 • Viktkontroll för mellanstora och stora raser över 15 kg
 • Aktiv för aktiva och arbetande hundar (foder för hundar i träning, tävling och jakthundar)
 • Extrem Energi för hårt arbetande hundar av alla raser (foder för jakthundar och draghundar t.ex.)
 • Senior för äldre hundar med vikt upp till 15 kg
 • Senior för äldre hundar med vikt över 15 kg

Labb våtfoder för hund

Alla våtfoder för hund kan ges i kombination med torrfoder till kräsna hundar som äter lite. De kan också ges som helfoder.

 • Smak - baserat på nötdjur, gris och kyckling
 • Aktiv - baserat på kyckling
 • Våm - baserat på nötdjur
 • Energi - baserat på fett för hög energihalt

Hållbar och miljövänlig produktion

Fodret tillagas på hållbara och miljövänliga råvaror från Norge. Kycklingproteinet kommer från norsk kyckling och landet hittas bland de länder i världen som har den lägsta användningen av antibiotika i kycklingproduktion, koccidiostatikan narasin används överhuvudtaget inte. Fiskproteinet i fodret kommer från inhemska hållbara fiskbestånd. Allt foder närproduceras i norska Vaksdal nära Bergen vilket ger kort avstånd från produktion till butik. Detta bidrar i sin tur till fodrets goda smak och färskhet. Bakom varumärket står Felleskjopet som grundades 1896 och är en Norges största aktörer inom foder- och livsmedelsindustri. Noga kontroller av produktionsprocessen garanteras.

Kattmat från Labb

Labb Katt baseras likt hundserien på kattens livsstadier och aktivitetsnivå. Starta med Labb kattunge som passar upp till ett års ålder och fortsätter med "Vuxen för katt" med fisk eller kyckling. Serien innehåller även kattmat för seniora katter och kastrerade eller steriliserade katter. Förutom torrfoder för katt finns även blötmat för katt i smakerna fisk och kyckling och fungerar utmärkt som helfoder.

Norska Labb är ett av landets mest välkända varumärken för kattmat och ett av de största inom torrfoder för hund. Labb Katt har funnits på den norska marknaden sedan milleniumskiftet och har sedan dess blivit ett populärt varumärke bland kattägare i Norge. Foderserien innehåller torrfoder och blötmat för katt. Labb kännetecknas av ett brett och täckande sortiment baserat på norska råvaror med högsta näringsmässiga kvalitet och färskhet. Varumärket ägs av norska Felleskjopet och produceras i egna fabriker i norska Vaksdal, nära Bergen. Såväl tillverkning som råvaror är närproducerade vilket resulterar ett hållbart producerat foder, färskhet och god smak. För dig som är hundägare erbjuder vi såklart även Labb Hund.

Varför välja kattmat från Labb?

 • Foder för just din katt! - foderserien baseras på kattens ålder och aktivitetsnivå för att möta din katts individuella behov
 • Hållbart foder - tack vare att fodret produceras i i norska Vaksdal med kort avstånd från produktion till butik är det också hållbart genom hela produktionsprocessen. Hållbarhetsfokus och närproduktion gäller även val av norska råvaror i fodret.
 • Hög näringsmässig kvalitet - fodret består nästan uteslutande av norska råvaror av hög näringsmässig kvalitet. Protein är huvudsakligen animaliskt och marint.
 • God smak - korta vägar mellan produktion och leverans tillsammans med kvalitetssäkrade, färska och norska råvaror bidrar till kattfoder med hög smaklighet. Självklart finns inga konstgjorda smakämnen eller genmodifierade råvaror någonstans i produktionsprocessen.
 • Noga kvalitetskontroller - näringsinnehåll och råvaror baseras på senaste forskningsrönen. Kvalitetskontroller utförs efter norska myndigheters höga krav, men också höga interna krav hos Felleskjopet.

Labb – Närproducerat och hållbart

Kattfodret tillagas på hållbara och miljövänliga råvaror från Norge. Kycklingproteinet kommer från norsk kyckling som har bland den lägsta användningen av antibiotika i kycklingproduktion i Europa. T.ex. används inte Koccidiostatikan narasin. Vad gäller det marina proteinet, fiskproteinet, så kommer det från norska hållbara fiskbestånd. Fodret är närproducerat i Norge vilket ger kort avstånd från produktion till butik och därmed bidrar till kattmatens goda smak.

Labb – torrfoder för katt

Labbs torrfoder för katt innehåller välsmakande animaliskt och marint fett som ger din katt de rätta mängderna med livsviktiga omega-3 fettsyror som EPA och DHA. Detta ger ett balanserat förhållande mellan omega-3 och omega-6 fettsyror något som tillsammans med ett högt innehåll av vitamin E, hjälper kattens leder, hud, päls och generella hälsa. Serien torrfoder innehåller:

 • Kattunge - för katter upp till ett års ålder
 • Katt Vuxen med fisk
 • Katt Vuxen med kyckling
 • Katt Senior - för äldre katter över 12 år
 • Katt Steriliserad - helfoder för kastrerade och steriliserade katter

Labb – blötmat för katt

I foderserien finns även våtmat för katt med färska kött- och fiskråvaror från Norge:

 • Katt blötmat med fisk
 • Katt blötmat med kyckling

Köp Labb-foder online och i butik – bara hos Granngården!

Du hittar Labb för hund och katt här på granngården.se eller i din lokala butik. Kom ihåg att vi alltid erbjuder fri frakt till butik och smakgaranti för att du ska känna dig trygg med att prova ett nytt foder.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
  • Populära
26 produkter

Visar sida 1 av 1