Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Rscued

Rscued har sedan starten 2015 brunnit för att minska frukt- och grönsakssvinnet. Frukt och grönsaker som annars skulle slängas omvandlas till fantastisk planteringsjord och grönsaksgödsel. Cirkulärt, hållbart och klimatsmart – fördelaktigt för oss alla! Och för naturen.

Över 40 procent av den globala skörden av frukt och grönsaker går förlorad. Rscued från Helsingborg tar tillvara på flera hundra ton sådan frukt och grönsaker som annars skulle slängas, och förvandlar dem istället till kompost. På så sätt möjliggörs odling av nya frukter och grönsaker.

Här är grunden i Rscueds trägårdssortiment:

Planteringsjord

Grundgödslad med förmultnade frukt- och grönsaksrester från juicetillverkning eller överskott från odlare. Toppad med 10 procent biokol och utblandad med grönkompost. Fri från torv. Så plocka fram planteringsspaden – och spana även in Granngårdens utbud av planteringsjord.

Användningsområde: Blom- och grönsaksjorden kan med gott resultat användas till både utomhus- som inomhusväxter, kryddväxter samt grönsaksplantor. Undantaget de med speciella näringsbehov i form av till exempel lägre eller högre pH eller extra järnkrävande växter.

Grönsaksgödsel

Även här grundgödslad med förmultnade frukt- och grönsaksrester från juicetillverkning eller överskott från odlare. Toppad med recirkulerat kväve från reningsverk och kalium som har återvunnits i samband med tillverkning av förnyelsebart biobränsle. Spana in Granngårdens sortiment av grönsaksgödsel.

Användningsområde: Gödsel till grönsaker, exempelvis tomatplantor.

Utöver kompostering tillverkar Rscued även juicer, smoothies, lemonader och shots av räddade frukter och grönsaker.

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1