Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Aspen

Aspens produkter är skonsamma drivmedelsprodukter för miljö och för människor. Bränslet är mycket renare än vanlig bensin. detta gör att utsläppen kraftigt reduceras. Aspens produkter används brett inom skogsindustrin, på bygg, i trädgård och för båtlivet. Aspen är ett företag inom Lantmännen-koncernen som tillverkar specialanpassade drivmedel med fokus på hållbarhet och miljö.

Drivmedel med fokus på miljö och hälsa

Aspen är ett företag inom Lantmännen-koncernen som tillverkar specialanpassade drivmedel med fokus på hållbarhet och miljö. Den första produkten utvecklades i slutet på 1980-talet för att lösa problemet med skogsarbetarnas skadliga arbetsmiljö. Dåtidens bensin innehöll en mängd farliga ämnen som skogsarbetarna andades in från motorsågarnas ångor dagarna i ända. Lösningen var alkylatbensin, som är en renare, förädlad typ av bensin nästan helt utan farliga ämnen. Det dröjde inte länge efter att bränslet hade lanserats innan i princip alla skogsarbetare gick över till alkylatbensin.

Fokus på miljö och hälsa

Det som gör Aspens produkter unika är att de är väldigt skonsamma för miljö och för människor. Bränslet är mycket renare än vanlig bensin och innehåller knappt några farliga ämnen som bensen, aromater och svavel. Detta gör att utsläppet inte blir lika farligt som när man använder vanlig bensin. Avsaknaden av skadliga och smutsiga ämnen ger också motorn bättre prestanda, driftsäkerhet och längre livslängd. Därför är det många tillverkare av tvåtaktsmotorer som rekommenderar att man enbart använder sig av alkylatbensin från Aspen. Aspen tillverkar även miljövänliga helsyntetiska oljor som innehåller låga halter av farliga kolväten.

Aspens användningsområden

De områden där det är vanligast att man använder Aspens produkter är trädgård, bygg och skog, men det blir allt vanligare att man använder sig av Aspens alkylatbensin till utombordsmotorer för att minska påfrestningen på den marina miljön. På äldre utombordare går 25% av bränslet ur motorn oförbränt direkt ut i hav, sjöar och badvikar. Köp alkylatbensin från Aspen online på granngården.se eller i din närmsta Granngårdenbutik!

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
34 produkter

Visar sida 1 av 2