Gå till huvudinnehållet

Turfline

DLF är ett globalt fröföretag som ägs av danska fröodlare och bl.a. arbetar med varumärkena Masterline och Turfline. DLF har idag en marknadsandel på runt 50% i Europa och 25% i världen, så det är stor chans att gräset produktionsdjuren åt under sin livstid, gräset dina barn spelade fotboll på eller favoritlaget spelade cup på kom just från DLF. Turfline ger dig kvalitativa gräsfröblandningar för alla behov i trädgården.

Kvalitativa fröblandningar för alla behov

Masterline fröblandningar anpassade helt efter dina behov i större förpackningar och Turflines gräsblandningar som även har ängsfröer, blandningar särskilt för fjärilar och även en ätlig blomsterblandning.

Frågor och svar

Vad ska jag tänka på när jag sår gräsfrön?

Jorden bör ha en viss värme och luften hög fuktighet, bäst att så gräs är på våren eller hösten. Glöm inte att gödsla samtidigt som du sår, så att gräset har tillgång till god näring direkt från början.

Vad ska jag tänka på när jag klipper min gräsmatta?

På årets första klippning, klipp inte kortare än 4cm. På sommaren ungefär 3cm och på höstens sista klippning återgå till 4cm. Om gräsmattan klipps regelbundet behöver du inte samla upp gräsklippet. Tvärtom är det bra om klippet får brytas ner och ge tillbaka sin näring till jorden. Skulle det vara så att du har kommit lite efter med klippningen kan du behöva kratta bort klippet så det inte lägger sig som ett tjockt lock över gräsmattan so blockerar både ljus och luft. Och glöm inte bort att gödsla regelbundet, hellre lite och ofta än mycket och sällan. Sista gången på hösten ungefär 3 veckor innan sista klippningen. Använd ett gödselmedel anpassat för gräsmattor.

Mossa och ogräs, tar det aldrig slut?

Mossa trivs när det är skuggigt, fuktigt och näringsfattigt -gräs älskar det motsatta så genom att ge ditt gräs de allra bästa förutsättningarna kan du mota bort mossan. Gräs när det mår bra och frodas dominerar oftast över alla typer av ogräs i gräsmattan. Om du börjar få ogräs som etablerar sig, ta bort dem mekaniskt och stärk upp gräset med bättre gödning.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
17 produkter

Visar sida 1 av 1