Gå till huvudinnehållet

Virkon

Virkon är ett desinfektionsmedel som effektivt dödar bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Det används i t.ex. i djurstallar och kliniker i olika koncentrationer som t.ex. stövelbad, juvertvätt, desinfektion av utrustning och fordon.

Virkon poster om Svinpest

Virkon - Ett extremt effektivt desinfektionsmedel

Virkon™ är ett desinfektionsmedel. Det dödar effektivt bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Utvecklades från början till boskapsuppfödare efter att ovälkomna virus hade identifierats som en av de största riskerna för djuren. Genom att Virkon är så effektivt och inte lämnar skadliga ämnen i miljön används det med en mängd olika användningsområden idag. Det används i t.ex. i djurstallar och kliniker i olika koncentrationer som t.ex. stövelbad, juvertvätt, desinfektion av utrustning och fordon. Visst du att det finns över 600 publicerade studier som dokumenterar effekten av Virkon?

Varumärkets historia och mission

Virkon är ett välkänt varumärke inom desinfektion och tillhör företaget Lanxess. Virkon S är en av deras mest kända produkter och är ett högpresterande desinfektionsmedel som är effektivt mot ett brett spektrum av patogener, inklusive virus, bakterier och svampar. Produkten är särskilt populär inom lantbruks- och djurhållningssektorn, men används också inom sjukvården, livsmedelsindustrin och laboratorier. Virkons mission är att leverera högkvalitativa desinfektionslösningar för att skydda människors hälsa och djurvälfärd. Varumärket strävar efter att fortsätta utveckla och förbättra sina produkter för att möta behoven hos sina kunder och samtidigt skydda miljön.

Frågor och svar

Hur fungerar Virkon?

Det är ett oxiderande desinfektionsmedel som bland annat förstör virusets cellmembran och arvsanlag inuti cellen.

 • Mycket effektivt även vid låga temperaturer.
 • Biologiskt nedbrytbart.
 • Efterlämnar inga skadliga ämnen i miljön.
 • ingen resistensutveckling påvisad (Över 30 års forskning).
 • Mycket lång hållvarhet i pilverform.

Hur applicerar jag Virkon?

 1. Du löser upp pulvret till önskad dos.
 2. Den rosa färgen viar att produkten är aktiv.
 3. En blandad lösning håller sig ungefär en vecka, därefter falnar färgen och även effektiviteten.
 4. Rengör först ytan som ska desinfekteras ordentligt.
 5. Påför medlet på torra ytor. Om du ska applicera över en större yta kan du använda t.ex. ryggspruta, högtrycksspruta eller liknande utrustning.
 6. Känsliga ytor som mjukare metaller, plaster eller gummi bör sköljas med vatten ca 15 minuter efter avslutad behandling för att undvika fläckar på materialet när Virkon torkar.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
  • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1