Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Virkon

Virkon är ett desinfektionsmedel som effektivt dödar bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Det används i exempelvis djurstallar och kliniker i olika koncentrationer, som t.ex. stövelbad, juvertvätt och desinfektion av utrustning och fordon. Virkon har hjälpt till att bekämpa smittspridning i över 30 år.

Virkon - Ett extremt effektivt desinfektionsmedel

Virkon är ett desinfektionsmedel. Det dödar effektivt bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Utvecklades från början till boskapsuppfödare efter att ovälkomna virus hade identifierats som en av de största riskerna för djuren. Medlet är effektivt och lämnar inga skadliga ämnen i miljön. Det används i t.ex. djurstallar och kliniker i olika koncentrationer. Visst du att det finns över 600 publicerade studier som dokumenterar effekten av Virkon?

Varumärkets historia och mission

Virkon är ett välkänt varumärke inom desinfektion och tillhör företaget Lanxess. Virkon S är en av deras mest kända produkter och är ett högpresterande desinfektionsmedel som är effektivt mot ett brett spektrum av patogener, inklusive virus, bakterier och svampar. Produkten är särskilt populär inom lantbruks- och djurhållningssektorn, men används också inom sjukvården, livsmedelsindustrin och laboratorier. Varumärkets mission är att leverera högkvalitativa desinfektionslösningar för att skydda människors hälsa och djurvälfärd. Varumärket strävar efter att fortsätta utveckla och förbättra sina produkter för att möta behoven hos sina kunder och samtidigt skydda miljön.

Frågor och svar

Hur fungerar Virkon?

Det är ett oxiderande desinfektionsmedel som bland annat förstör virusets cellmembran och arvsanlag inuti cellen.

 • Mycket effektivt även vid låga temperaturer.
 • Biologiskt nedbrytbart.
 • Efterlämnar inga skadliga ämnen i miljön.
 • ingen resistensutveckling påvisad (Över 30 års forskning).
 • Mycket lång hållvarhet i pilverform.

Hur applicerar jag Virkon?

 1. Du löser upp pulvret till önskad dos.
 2. Den rosa färgen viar att produkten är aktiv.
 3. En blandad lösning håller sig ungefär en vecka, därefter falnar färgen och även effektiviteten.
 4. Rengör först ytan som ska desinfekteras ordentligt.
 5. Påför medlet på torra ytor. Om du ska applicera över en större yta kan du använda t.ex. ryggspruta, högtrycksspruta eller liknande utrustning.
 6. Känsliga ytor som mjukare metaller, plaster eller gummi bör sköljas med vatten ca 15 minuter efter avslutad behandling för att undvika fläckar på materialet när medlet torkar.
Kategori & Filter
  • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1