Gå till huvudinnehållet

Virkon Extremt effektivt mot patogener

Virkon är ett desinfektionsmedel som effektivt avdödar bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Det används i t.ex. i djurstallar och kliniker i olika koncentrationer som t.ex. stövelbad, juvertvätt, desinfektion av utrustning och fordon.

Virkon Extremt effektivt mot patogener

Virkon™ är ett desinfektionsmedel som effektivt avdödar bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Det används i t.ex. i djurstallar och kliniker i olika koncentrationer som t.ex. stövelbad, juvertvätt, desinfektion av utrustning och fordon.

Visst du att det finns över 600 publicerade studier som dokumenterar effekten av Virkon?

Det utvecklades initialt för boskapssektorn efter att virus hade identifierats som en av de största riskerna för djuren.

Frågor och svar

Hur fungerar Virkon?

Det är ett oxiderande desinfektionsmedel som förstör t.ex. virusets cellmembran och arvsanlag inuti cellen. Det är mycket effektivt även vid låga temperaturer. Det är biologiskt nedbrytbart och efterlämnar inga skadliga ämnen i miljön. Över 30 års forskning har inte heller påvisat någon resistensutveckling.

I pulverform har Virkon mycket lång hållbarhet.

Hur applicerar jag Virkon?

Du löser upp pulvret till önskad dos. Den rosa färgen indikerar att produkten är aktiv. En blandad lösning håller sig ungefär en vecka, därefter falnar färgen och även effektiviteten.

En yta om ska desinfekteras bör först rengöras ordentligt och medlet bör påföras på torra ytor. Känsliga ytor t.ex. mjuka metaller, plaster eller gummi bör sköljas med vatten ca 15 minuter efter avslutad behandling för att undvika vita fläckar på materialet när Virkon torkar.

Om du ska applicera över en större yta kan du använda t.ex. ryggspruta, högtrycksspruta eller liknande utrustning.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

5 produkter

Visar sida 1 av 1