Gå till huvudinnehållet

Roeckl Handskar

Toppryttarens favorit med utmärkt passform och material i högsta kvalitet.

Roeckl -Ledande handskmakare sedan 1844

Genom att endast fokusera på just handskar, exklusiva material och perfektion i tillverkningsmetoderna är Roeckl marknadsledande inom handskar. En riktigt bra ridhandske sitter som ett extra skinn med enastående passform, där sömmarna nästan inte känns och materialen är följsamma -så du knappt märker att du har handskar på dig. För mjuk och taktil hantering av din häst samtidigt som du får ett säkert grepp.

Visste du att flera toppryttare användero ch rekommenderar Roeckls handskar? T.ex. Ludger Beerbaum, Meredith Michaels-Beerbaum, Henrik von Eckermann, Charlotte Dujardin, Carl Hester och Michael Jung.

Roeckl, med sitt säte i Mûnchen, har en mängd olika handskmodeller för att passa olika ryttares personliga smak och behov för optimal komfort och stil. T.ex. Madrid, som passar utmärkt som sommarhandske, har förstärkningar i greppet, är väldigt lätt med micromesh som luftar. Den är t.o.m. touchscreen kompatibel (!) Polartec materialet håller dig varm i kylan, utan att du förlorar funktioner eller får sämre passform.

Jakob Roeckl startade sitt företag 1844 och räknas som en mästare bland handskmakare. bl.a. genom att de upptäckte en unik garvningsmetod som gjorde lädret mycket mjukt och slitstarkt, alltså perfekt till handsktillverkning. 1978 började de tillverka ridhandskar. Idag säljs deras produkter till över 60 länder.

Deras motto är "Att vara innovativ av tradition. Bevara det som är beprövat och testat. Förbättra det som är bra."

Hur sköter jag mina läderhandskar?

Först och främst, alla produkter kräver regelbunden rengöring och vård för att hålla sig fina, mjuka och härliga.

  • Tvätta aldrig läderprodukter i tvättmaskinen
  • Tvätta bort smuts med en fuktad tvättduk
  • Använd läderfett för att återfetta produkterna -tänk på att olika typer av fett kan färga lädret så prova alltid på en liten undangömd plats först.
  • För impregnering använd endast produkter specifikt för läder, inte för textilier.
  • Fuktiga eller blöta handskar ska alltid torkas mörkt, luftigt och svalt över tid, aldig över ett element!

Hur mäter jag fram rätt storlek?

Historien bakom europeiska storlekar på handskar är ett gammalt måt på tum som på engelska kallas pouce och är ca 2,7cm. Det gör t.ex. en strl 8 till 21,6cm som guideline. Detta måttet mäts som en diameter runt fingrarnas bas, där handen är som bredast. Ridhandskar ska ju sitta som ett andra skinn för optimal kontroll så välj inte en för stor storlek.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

55 produkter

Visar sida 1 av 2