Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Roeckl Handskar

En riktigt bra ridhandske sitter som ett extra skinn med enastående passform, där sömmarna nästan inte känns och materialen är följsamma -så du knappt märker att du har handskar på dig. Roeckl är toppryttarens favorit med utmärkt passform och material i högsta kvalitet.

Roeckl - Ledande handskmakare sedan 1844

Genom att endast fokusera på just handskar, exklusiva material och perfektion i tillverkningsmetoderna är Roeckl marknadsledande inom ridhandskar. En riktigt bra ridhandske sitter som ett extra skinn med enastående passform, där sömmarna nästan inte känns och materialen är följsamma -så du knappt märker att du har handskar på dig. För mjuk och taktil hantering av din häst samtidigt som du får ett säkert grepp. Visste du att flera toppryttare användero ch rekommenderar Roeckls handskar? T.ex. Ludger Beerbaum, Meredith Michaels-Beerbaum, Henrik von Eckermann, Charlotte Dujardin, Carl Hester och Michael Jung.

Historia och Mission

Roeckl är ett tyskt familjeföretag, med säte i Mûnchen, som grundades av Jakob Roeckl 1844. Deras specialitet har alltid varit handsktillverkning och de har genom åren blivit en av de ledande handskmakarna i världen. Genom att endast fokusera på handskar och använda exklusiva material, samt en perfektionistisk tillverkningsmetod, har de blivit marknadsledande inom branschen. Roeckls mission är att vara innovativa inom traditionen, att bevara det som är beprövat och testat samtidigt som de strävar efter att förbättra det som redan är bra. De tillverkar handskar av högsta kvalitet för att ge sina kunder den bästa möjliga upplevelsen, både vad gäller passform och stil. Roeckl räknas som en mästare bland handskmakare. bl.a. genom att de upptäckte en unik garvningsmetod som gjorde lädret mycket mjukt och slitstarkt, alltså perfekt till handsktillverkning. 1978 började de tillverka ridhandskar. Idag säljs deras produkter till över 60 länder. Deras motto är "Att vara innovativ av tradition. Bevara det som är beprövat och testat. Förbättra det som är bra."

Roeckls handskmodeller

En riktigt bra ridhandske sitter som ett extra skinn med enastående passform, där sömmarna nästan inte känns och materialen är följsamma -så du knappt märker att du har handskar på dig. Roeckls ridhandskar är kända för sin höga kvalitet och goda passform. De är utformade för att ge mjuk och taktil hantering av din häst samtidigt som du får ett säkert grepp. Roeckl har en mängd olika handskmodeller för att passa olika ryttares personliga smak och behov för optimal komfort och stil.

Sommarridhandskar

T.ex. Madrid, som passar utmärkt som sommarhandske, har förstärkningar i greppet och är väldigt lätt med micromesh som luftar. Den är t.o.m. touchscreen kompatibel (!)

Höstridhandskar och Vinterridhandskar

Vill lyfta deras Polartec material som håller dig varm i kylan, utan att du förlorar funktioner eller får sämre passform. Polartechmodellen har silikon i handflatan för utökat grepp. De har även mer traditionellt utformade ridhandskar med fleecefodring.

Ridhandskar i syntet

De lite enklare modellerna är tillverkade i ett lätt och flexibelt material som andas och sitter som en andra hud vilket ger en verklig känsla av tyglarna samt ett otroligt bra grepp. De är pekskärmskompatibla och mycket prisvärda.

Skötselråd för läderhandskar

Först och främst, alla produkter kräver regelbunden rengöring och vård för att hålla sig fina, mjuka och härliga. Här är några skötselråd:

  • Tvätta aldrig läderprodukter i tvättmaskinen
  • Tvätta bort smuts med en fuktad tvättduk
  • Använd läderfett för att återfetta produkterna -tänk på att olika typer av fett kan färga lädret så prova alltid på en liten undangömd plats först.
  • För impregnering använd endast produkter specifikt för läder, inte för textilier.
  • Fuktiga eller blöta handskar ska alltid torkas mörkt, luftigt och svalt över tid, aldig över ett element!

Storleksguide för ridhandskar

Det är viktigt att välja rätt storlek på dina Roeckl-ridhandskar för att få den bästa möjliga passformen. Historien bakom europeiska storlekar på handskar är ett gammalt måt på tum som på engelska kallas pouce och är ca 2,7cm. Det gör t.ex. en strl 8 till 21,6cm som guideline. Detta måttet mäts som en diameter runt fingrarnas bas, där handen är som bredast. Ridhandskar ska ju sitta som ett andra skinn för optimal kontroll så välj inte en för stor storlek, läderhandskar töjer sig lite grann när de används så hellre lite för tight i början än en för lös handske som kan leda till sämre grepp eller skav..

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
25 produkter

Visar sida 1 av 1