Gå till huvudinnehållet

Katrin

Katrin tillverkar bl.a. hushållspapper, pappershanddukar och toalettpapper av högsta kvalitet med hänsyn till naturen.

Alltid clean and green

Katrin är en del av Metsä Tissue Corp (i samma koncern finner du t.ex. Lambi och Serla) och tillverkar en mängd olika hygienprodukter t.ex. toalettpapper, hushållspapper och pappershanddukar.

Hur väljer man egentligen rätt toapapper? Läs vår guide här!

De arbetar utifrån en strikt värdekedja "från skog till slutanvändare" som säkerställer att deras produkter tillverkas på ett tillförlitligt, kvalitativt och hållbart sätt. Kvalitetsprodukter tillverkade från våra nordiska skogar.

  • Ansvarsfullt skötta och certifierade skogar där virket är spårbart.
  • Återvunna fibrer används i tillverkningen.
  • Logistiken optimeras för att spara på vår miljö. Huvuddelen av toalett och hushållspapper tillverkas idag inom 500km från slutkunden!
  • Bränslen som används i fabriken är förnybara (2019 90%)

Visste du att?

Metsä Tissues produkter nåt 40 miljoner konsumenter varje dag!

Vad betyder märkningarna på Katrins produkter?

Deras tillverkning och produkter uppfyller kraven för en mängd kvalitets och miljömärkningar.

Nordiska Svanen

Den officiella nordiska miljömärkningen Svanen är en frivillig visning av företagets miljöprestanda. Svanenmärket har ett livscykelperspektiv och höga miljöstandarder som ständigt testas.

Kriterierna inkluderar att utsläppen under produktionen inte får överskrida de definierade värdena som gäller för luft och vatten. Dessutom bör energiförbrukningen begränsas, det måste finnas en minsta mängd fibrer från hållbart skogsbruk och användningen av kemikalier är strikt reglerad.

När du använder en svanenmärkt produkt kan du vara säkr på att det är en produkt som tillverkats med hänsyn till miljön, inom gränserna för FNs globala hållbarhetsmål.

Europeiska EU Ecolabel

Det är en frivillig symbol som används för att visa på ett företags miljöprestationer. Den ger en vägledning för konsumenten så att man enklare kan välja produkter som har en låg miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Pappersprodukter som har denna märkning består till 100% av returfiber eller nyfiber från ett 100% hållbart skogsbruk. Även användningen av kemikalier är starkt reglerad.

EcoVadis

2022 fick Metsä Tissue den högsta rankingen platinum av EcoVadis för sitt hållbarhetsresultat och miljöarbete. De är i topp 1% av alla företag som utvärderas av EcoVadis kring tillverkning av pappers och kartongprodukter.

Hur sker tillverkningen?

Idag används 100% av det fällda trädet. 60% nyttjas till virke av olika slag, 25% passar bäst till pappersmassa och 15% används till energi.

Katrin är ISO14001 och ISO9001 certifierade.

Virkeshanteringen är PEFC och FSC-certifierade. Det är två olika organisationer som arbetar med att främja ett hållbart skogsbruk och minska överexploateringen.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

19 produkter

Visar sida 1 av 1