Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Katrin

Katrin tillverkar högkvalitativa hygienprodukter med fokus på hållbarhet och miljöansvar. Med certifierade skogar och användning av återvunna fibrer strävar Katrin efter att minimera sin miljöpåverkan. Produkterna är märkta med Nordiska Svanen och har erhållit platinumranking av EcoVadis för sitt hållbarhetsarbete. Katrins engagemang för hållbarhet syns inte bara i deras produkter utan även i tillverkningsprocessen. Genom att använda 100 % av det fällda trädet visar de sitt åtagande för en miljövänlig produktion.

Framtiden är clean and green. Katrin påbörjade sin resa för 50 år sedan. Varumärket Katrin lanserades 1974, vilket gör det till ett av de första varumärkena för mjukpapper på Away from Home-marknaden i Europa.

Katrin – toapapper & hushållspapper

Katrin är en del av Metsä Tissue Corp (i samma koncern finner du t.ex. Lambi och Serla) och tillverkar en mängd olika hygienprodukter t.ex. toalettpapper, hushållspapper och pappershanddukar. Hur väljer man egentligen rätt toapapper? Läs vår guide här!

De arbetar utifrån en strikt värdekedja "från skog till slutanvändare" som säkerställer att deras produkter tillverkas på ett tillförlitligt, kvalitativt och hållbart sätt. Kvalitetsprodukter tillverkade från våra nordiska skogar.

  • Ansvarsfullt skötta och certifierade skogar där virket är spårbart.
  • Återvunna fibrer används i tillverkningen.
  • Logistiken optimeras för att spara på vår miljö. Huvuddelen av toalett och hushållspapper tillverkas idag inom 500km från slutkunden!
  • Bränslen som används i fabriken är förnybara (2019: 90%)

Visste du att? Metsä Tissues produkter når 40 miljoner konsumenter varje dag!

Vad betyder märkningarna på Katrins produkter?

Deras tillverkning och produkter uppfyller kraven för en mängd kvalitets och miljömärkningar.

Nordiska Svanen

Den officiella nordiska miljömärkningen Svanen är en frivillig visning av företagets miljöprestanda. Svanenmärket har ett livscykelperspektiv och höga miljöstandarder som ständigt testas. Kriterierna inkluderar att utsläppen under produktionen inte får överskrida de definierade värdena som gäller för luft och vatten.

Dessutom bör energiförbrukningen begränsas, det måste finnas en minsta mängd fibrer från hållbart skogsbruk och användningen av kemikalier är strikt reglerad. När du använder en svanenmärkt produkt kan du vara säkr på att det är en produkt som tillverkats med hänsyn till miljön, inom gränserna för FNs globala hållbarhetsmål.

Platinumranking för sitt hållbarhetsarbete

EcoVadis

2022 fick Metsä Tissue den högsta rankingen platinum av EcoVadis för sitt hållbarhetsresultat och miljöarbete. De är i topp 1% av alla företag som utvärderas av EcoVadis kring tillverkning av pappers- och kartongprodukter.

Hur sker tillverkningen?

Idag används 100% av det fällda trädet. 60% nyttjas till virke av olika slag, 25% passar bäst till pappersmassa och 15% används till energi. Katrin är ISO14001 och ISO9001 certifierade. Virkeshanteringen är PEFC och FSC-certifierade. Det är två olika organisationer som arbetar med att främja ett hållbart skogsbruk och minska överexploateringen.

Kategori & Filter
    • Populära
17 produkter

Visar sida 1 av 1