Gå till huvudinnehållet

Husdjurshjälpen

Genom Husdjurshjälpen får dina fyrbenta vänner tillgång till behandlingar så som pälsvård, klippning av päls och klor. Behandlingarna utförs på plats i ett urval av Granngårdens butiker.

Behandlingar Grannhjälpen

Behandlingar

Husdjurshjälpen erbjuder en fri konsultation där vi välkomnar er att träffa oss. Vi går igenom vad ni önskar, om det är utförbart samt om det är något som vi hundfrisörer behöver veta för att behandlingen ska bli så bra som möjligt. Slutligen bokar vi in en behandling som är passande för era önskemål.

Läs mer om våra olika behandlingar, aktuella priser och behandlingstider.

Behandlingar

Tidsbokning Grannhjälpen

Tidsbokning

I Borås, Skövde, Vara, Umeå och Örebro erbjuder vi samtliga behandlingar inom husdjurshjälpen. För att se vilka tjänster som erbjuds i en butik nära dig, vänligen klicka på länken till den stad du önskar boka tid. Fyll i bokningsformuläret för att färdigställa bokningen.

Borås, Vara, Umeå, Örebro, Eksjö, Falköping, Halmstad, Nässjö, Skövde, Ängelholm, Gnesta, Ulricehamn, Örnsköldsvik

kontakta Kundservice

Hur bokar jag en behandling?

Du kan enkelt boka tid via vårt bokningsformulär. För att se vilka tjänster som erbjuds i en butik nära dig, vänligen klicka på den stad du önskar boka tid i under Tidsbokning, eller se direktlänk här. https://www.granngarden.se/husdjurshjalpen

Du är även varmt välkommen att boka en tid via kundservice eller direkt i butik.

Var finns Husdjurshjälpens trimsalonger?

Hela tjänstekonceptet erbjuds i butik Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro.

Hur ofta ska jag klippa min hunds klor?

Kloklippning rekommenderas varannan vecka. Det är viktigt att klippa klorna regelbundet, då långa klor ökar risken för skador. Det är individuellt hur ofta man behöver klippa hundens klor då vissa hundars klor växer snabbt och kan behöva klippas så ofta som varje vecka. Andra hundar behöver klippa sina klor med några veckors mellanrum. Det är bättre att klippa lite i taget oftare än att klippa av stora bitar mer sällan.

Hur ofta ska jag komma på pälsbehandling hos er?

Det beror mycket på hundens ras och även individen. Generellt sett rekommenderar vi regelbundna besök ungefär var 8:e vecka. Kom gärna emellan på putsning av tassar och ansikte. Fråga oss gärna vilket besöksintervall som passar er hund.

Vad är skillnaden mellan att klippa och trimma?

Trimning betyder att man plockar de täckhår som sitter löst för hand, de som är mogna. Trimning är vanligast på strävhåriga raser såsom Borderterrier, Cain Terrier m.f, men även andra raser kan trimmas såsom Spanielraser. Klippning sker på hundraser med allmänt längre päls.

Är du osäker på vilken tjänst du ska boka? Varmt välkommen att boka en fri konsultation!

Varför ska hunden vara tovfri vid behandling?

Vill ni ha en specifik frisyr och längd måste hunden vara helt tovfri. Är pälsen i för dåligt skick så rakas allt av och vi ger pälsen en nystart. Tovor gör ont och skall förebyggas.

Vad ska man tänka på innan behandling?

  • Rasta hunden innan besöket.
  • Hunden ska vara frisk och fri från ohyra vid besöket.
  • Djuret ska vara vaccinerat enligt jordbrukets rekommendationer.

Fick du inte svar på din fråga? Välkommen att kontakta oss via telefon, chatt, mejl eller direkt i butik.

Allmänt

Bokningsvillkor gäller dig som bokar tid för trimning, kloklippning eller andra pälsvårdsbehandlingar. Djurets bästa kommer alltid i första hand över önskad frisyr och om djuret är aggressivt eller på annat sätt utsätter personalen och/eller sig själva för fara, förbehåller Husdjurshjälpen sig rätten att vägra utföra behandlingen. Djuret ska vara vaccinerat enligt jordbrukets rekommendationer.

Om du mot förmodan inte skulle vara helt nöjd efter behandlingen är du välkommen för fri korrigering inom 5 arbetsdagar. Kontakta kundservice som hjälper dig vidare med ett återbesök.

Bokningsvillkor

  • Djuret får fotas samt filmas och delas på sociala medier om inte ägaren anger annat vid inlämning
  • Djuret ska vara fullt friskt vid besöket
  • Pälsen ska vara tovfri. Är pälsen i för dåligt skick så rakas allt av och vi ger pälsen en nystart
  • Vid Tjänst: Lejonklippning katt, Ultraljudstandborste och Underhållsbehandling Ultraljudstandborste ska ägare medverka under hela behandling om inget annat överenskommes.

Avbokning

När du genomför en bokning förbinder du dig att betala för den tid som vi avsätter för dig enligt priset i bokningen. Om du önskar ändra din bokning måste tiden ombokas. Avbokning ska ske senast 24h före bokad tid, ej avbokad tid debiteras 50% av bokningsvärdet. Om din hund blivit sjuk eller ådragit en sjukdom som är smittsam för andra hundar, ber vi dig avboka och boka om besöket.

Husdjurshjälpen behandlar personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsförordning. Läs mer om Granngårdens personuppgiftspolicy.