Gå till huvudinnehållet

Back on Track

Varumärket har fått flera utmärkelser och används flitigt av toppryttare. Långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen som luckrar upp muskelspänningar och ger ökad prestationsförmåga.

Förebyggande och rehabiliterande produkter

Back on Track tillverkar kosttillskott och muskel- och ledskydd för hästar, hundar och människor.

Hela sortimentet fungerar förebyggande och rehabiliterande mot skador och har unika, vårdande egenskaper.

Back on Tracks produkter reflekterar kroppens egen infraröda värme vilket ökar blodcirkulationen och ger kroppen lindring och återhämtning. Alla produkter tillverkas av Welltex, en unik textil med inbyggd keramik insmält i trådarna som ger produkterna läkande och värmande egenskaper.

Varumärket har fått flera utmärkelser och har egen tillverkning med noga kontroll på kvalitet och effekt i alla sina produkter. Det är sedan länge bevisat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen som i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och ger ökad prestationsförmåga. Den skadeförebyggande effekten detta ger inför träning och tävling är unik och produkterna används flitigt av toppryttare världen över, däribland annat av OS-medaljören Peder Fredricson och VM-medaljören Helena Lundbäck.

Back on Track hästutrustning och ryttarutrustning

I Granngårdens sortiment av hästutrustning finns benskydd, schabrak, stallbandage, ryggvärmare, hästtäcken och nyponpulver från Back on Track. Alla produkterna kan användas förebyggande, under träning, arbete och under återhämtning. Vi erbjuder även Back on Tracks ridhjälmar med MIPS-teknik, en patenterad teknik som skyddar huvud och hjärna vid sneda fall. De populära ridhjälmarna EQ3 är uppföljare till modellen EQ2 som vunnit utmärkelsen bästa ridhjälm.

Nyponpulver för hästar, hundar och människor

Hos oss hittar du nyponpulver från Back on Track som både kan användas som fodertillskott till häst och hund och kosttillskott till människor. Nyponpulvret ökar rörligheten i lederna och är rikt på vitaminer, mineraler, spårämnen och viktiga antioxidanter som djur och människor behöver.

Så använder du Back on Track

Back on Tracks led- och muskelskydd tillverkas i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning, vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

  • Tänk på att alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den värmereflekterande effekt som tyget ger.
  • Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Efter de inledande 2-3 dagarna är det viktigt att fortsätta använda produkten intensivt minst 10, gärna 20 dagar, innan man utvärderar effekten.
  • Effekten av Back on Track ökar vid rörelse då kroppsvärmen ökar, så förutom att använda paddar, schabrak och täcken i stallet kan hästen med fördel få röra sig med Back on Track-produkterna på sig.

Köp benskydd, schabrak, stallbandage, hästtäcken ryggvärmare och nyponpulver från Back on Track online på granngården.se eller i butik!

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

40 produkter

Visar sida 1 av 2