Granngården företag

För företag

Vi har ett stort antal produkter i vårt sortiment som vi vet är attraktiva och användbara för dig som företagskund. Tillsammans med vår breda kunskap och erfarenhet inom produkter för företag gör att vi känner oss säkra på att vi kan ge dig kloka tips och råd inför stundande inköp.

 • Rabatten direkt i kassan
 • 5% i rabatt från första köpet
 • Företagsevent
 • Skräddarsydda erbjudande
 • Offert vid större volymer
 • ”Kortlöst” medlemskap


Som företagskund får du dessutom rabatt på dina inköp i utvalda produktområden, din rabatt ökar i takt med din inköpsnivå.

Vill du bli fakturerad för dina inköp?
Då ansöker du om att även bli kreditkund direkt i avtalsansökan. Läs mer om de olika faktureringsalternativen nedan.

Kontoansökan >
Kreditvillkor >

Du signerar din ansökan med BankId på datorn eller i mobilen.Kan du inte signera med BankID som firmatecknare (t.ex. kommun), välj då följande avtalsansökan istället.

Du är även välkommen att ringa vår kundtjänst för mer information:

Tel. 0771 – 222 444

E-post: info.foretag@granngarden.se

 

Köp arbetskläder med företagsrabatt online på granngården.se

Köp olja och smörjmedel med företagsrabatt online på granngården.se

Köp gräsfrö till grönyta med företagsrabatt online på granngården.se

Köp toalettpapper och hushållspapper med företagsrabatt online på granngården.se

Vill du bli fakturerad?

Fakturering för dig som företagskund
För dig som företagskund erbjuder vi två olika faktureringsalternativ. Faktura eller företagskort. Du kan läsa mer om de båda alternativen nedan.

Du väljer faktureringsalternativ i din avtalsansökan.


1. Faktura efter varje köp
Detta är ett bra alternativ för dig som handlar sällan. Du får en faktura efter varje köp och behöver inget extra kort.

Kreditvillkor:

 • Faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr (alla belopp exkl. moms). För köp över 800 kr exkl. moms utgår ingen fakturaavgift.
 • Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.
 • Dröjsmålsränta om 1,5% vid betalning efter fakturans förfallodag.

2. Företagskort
Vi erbjuder en smart kortlösning för dig som vill bli fakturerad månadsvis. Passar dig som handlar frekvent. Vårt företagskort är framtaget tillsammans med Resurs Bank. Du väljer företagskortet som ett tillval i avtalsansökan.

Granngårdens företagskort
Fördelar med företagskort:

 • Kortet är kostnadsfritt och utan årsavgift.
 • Möjlighet att koppla flera kort till samma konto.
 • Kontoutdrag en gång i månaden med periodens inköp, inköpsställe, samt vem som handlat.
 • Möjlighet till 3 månaders delbetalning. Då tillkommer en månadsränta på 1,5 % av köpbeloppet, samt en adm.avg. på 29 kr/månad.


OBS!
Kontoutdraget redovisar enbart penningtransaktioner och är inget underlag för övrig redovisning av moms etc. Det är därför viktigt att spara kvitto/kontantfaktura från butiken som underlag för er redovisning.


Granngården företagskort och betalning


För fullständiga villkor vänligen läs mer hos resursbank.se eller kontakta dem:

kundservice@resurs.se

0771-11 22 33

Rabattstege

Om du har företagskonto hos oss är du även med i vår rabattstege! När du nytecknas som företagskund så får du per automatik 5 % i rabatt hos oss. Dina inköp hos oss följs upp per månad och du får ett saldobesked av oss via mejl. Varje kvartal gör vi en avstämning och flyttar eventuellt upp dig i rabattstegen.

Vid årsskiftet gör vi en årsavstämning av dina inköp och bekräftar din rabattnivå vilket kan innebära både upp- eller nedflyttning i rabattstegen. Således har du möjlighet att klättra i vår rabattstege fyra gånger om året! Skulle dina inköp understiga 10 000 kronor under ett år så flyttas du ner till 2 % rabatt i vår rabattstege utan krav på inköpsnivå.

Som företagskund kommer du att få utskick via e-post med erbjudande från oss. Erbjudande från hela vårt sortiment på över 15 000 artiklar inom våra sortimentområden trädgård, husdjur, lantdjur, lantbruk samt hem & konfektion.

Ju mer du handlar desto högre rabatt! Som företagskund kommer du få ett saldobesked en gång i månaden så att du enkelt kan se din nuvarande rabattnivå i vår rabattstege. En gång per kvartal får du ett avstämningsbesked och då kan du förflytta dig uppåt i trappan utifrån din inköpsnivå. Samtliga avtalsnivåer är baserade på inköp exklusive moms.

Vid årsskiftet får du en årsavstämning utifrån gjorda inköp under året. Vi bekräftar då en ny rabattnivå som kan innebära en förflyttning både uppåt eller nedåt i rabattstegen.

Granngårdens rabattstege för företagskunder! Läs mer online på granngården.se
SÅ HÄR FUNGERAR RABATTSTEGEN:
Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB tecknas som ny företagskund den 1 mars. Företaget gör inköp under mars till en summa av 15 000 kronor. Vid kvartalsavstämningen i början på april får företaget ett besked som indikerar en årsvolym på 60 000 kronor = 10 %. Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB flyttas direkt upp till 10 % i rabatt.

Företaget handlar för 5 000 kronor under april, 2 000 kronor under maj och 3 000 kronor under juni. Vid kvartalsavstämningen så får företaget ett besked om en indikation på en årsvolym motsvarande 40 000 kronor men behåller sin rabattnivå på 10 %.

Företaget handlar ingenting under resten av året då deras verksamhet är starkt säsongsstyrd.

Vid årsavstämningen så får Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB ett besked att årsvolymen uppgår till 20 000 kronor vilket ger företaget en ny rabattnivå på 7 %.
För att ansöka om företagskonto skickar du in en avtalsansökan
 

Kreditvillkor

Granngården tillämpar dagsfakturering, d.v.s. en faktura/köp. Granngårdens betalningsvillkor är 30 dagar efter faktureringsdag.

Granngården debiterar en faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr(alla belopp exkl.moms).

Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.

Dröjsmålsränta om 1,5% vid betalning efter fakturans förfallodag.


Här hittar du kreditansökan

Vanliga frågor

Vem kan ansöka om företagskonto?
Svar: Alla som har ett juridiskt organisationsnummer eller bedriver enskild firma som är registrerad hos Bolagsverket.

Hur mycket får jag i rabatt?
Svar: Rabattsatsen följer din inköpsvolym och nivån kommuniceras löpande till dig via mejl. Avstämningar görs varje kvartal under året.

Kan jag få unikt offertpris vid stora inköp?
Svar: Självklart, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Kan min rabattsats kombineras med andra erbjudanden från Granngården?
Svar: Vårt system räknar alltid ut bästa pris till dig. Du får dock inte avtalsrabatt på ett offertköp och din avtalsrabatt kan inte kombineras med konsumentrabatt om du som privatperson är medlem i Granngårdens Kundklubb. Inköp via företagsavtal är ej heller bonusgrundande i vår kundklubb för konsument.

Får jag företagsrabatt på värmepellets?
Svar: Nej, pellets är undantagen företagsrabatt. Kontakta kundtjänst för aktuellt pris eftersom vår prisbild varierar.