Bli företagskund hos Granngården

Som företagskund får du rabatt på dina inköp i utvalda produktområden. Dessutom ökar din rabatt i takt med din inköpsnivå! 

Ansök här >

Ansök om att bli företagskund genom att klicka på knappen ovanför och fylla i en digital kontoansökan. Du signerar din ansökan med BankId på datorn eller i mobilen. Kan du inte signera med BankID som firmatecknare (t.ex. kommun) så maila b2b@granngarden.se. 

Föreningsavtal och ramavtal Svenska Ridsportförbundet

För dig som har eller är aktiv i en förening kan du ansluta föreningens eller ditt eget klubbmedlemskap till Granngårdens föreningsavtal. Om din förening är medlem i Svenska Ridsportförbundet och har F-skatt kan du dessutom ansöka om ramavtal med Svenska Ridsportförbundet. Läs mer här >

Förmåner som företagskund

 • 5% i rabatt från första köpet
 • Rabatt dras direkt i kassan i butik och när du loggar in på granngården.se
 • Offert på större volymer
 • Skräddarsydda erbjudanden
 • Kortlöst medlemskap
 • Unika företagsevent
Företagsblad från Granngården! Ta del av aktuella erbjudanden och produkter. Läs mer online på granngården.se

Företagsblad 

Ett par gånger om året skickar vi ut företagsblad fulla med aktuella erbjudanden, produkter, tips och råd. Bladen skickas ut digitalt och fysiskt till som är företagskund hos oss. 

Håll utkik efter nästa företagsblad här, på din mail eller i din brevlåda!

Rabattstege

Om du har företagskonto hos oss är du även med i vår rabattstege. När du nytecknas som företagskund så får du per automatik 5 % i rabatt hos oss.

Dina inköp hos oss följs upp per månad och du får ett saldobesked av oss via mejl. Varje kvartal gör vi en avstämning och flyttar eventuellt upp dig i rabattstegen.

Granngårdens rabattstege för företagskunder! Läs mer online på granngården.se

Så fungerar det:

 • Som företagskund kommer du att få utskick via e-post med erbjudande från hela vårt sortiment på över 15 000 artiklar. Erbjudandena gäller inom våra sortimentområden trädgård, husdjur, lantdjur, lantbruk samt hem & konfektion.
   
 • Ju mer du handlar desto högre rabatt! Som företagskund kommer du få ett saldobesked en gång i månaden så att du enkelt kan se din nuvarande rabattnivå i vår rabattstege. En gång per kvartal får du ett avstämningsbesked och då kan du förflytta dig uppåt i trappan utifrån din inköpsnivå. Samtliga avtalsnivåer är baserade på inköp exklusive moms.
      
 • Vid årsskiftet gör vi en årsavstämning av dina inköp och bekräftar din rabattnivå, vilket kan innebära både upp- eller nedflyttning i rabattstegen.
   
 • Du har möjlighet att klättra i vår rabattstege fyra gånger om året! Skulle dina inköp understiga 10 000 kronor under ett år så flyttas du ner till 2 % rabatt i vår rabattstege utan krav på inköpsnivå.

Exempel på rabattstegen

Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB tecknas som ny företagskund den 1 mars. Företaget gör inköp under mars till en summa av 15 000 kronor. Vid kvartalsavstämningen i början på april får företaget ett besked som indikerar en årsvolym på 60 000 kronor = 10 %. Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB flyttas direkt upp till 10 % i rabatt.

Företaget handlar för 5 000 kronor under april, 2 000 kronor under maj och 3 000 kronor under juni. Vid kvartalsavstämningen så får företaget ett besked om en indikation på en årsvolym motsvarande 40 000 kronor men behåller sin rabattnivå på 10 %.

Företaget handlar ingenting under resten av året då deras verksamhet är starkt säsongsstyrd. Vid årsavstämningen så får Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB ett besked att årsvolymen uppgår till 20 000 kronor vilket ger företaget en ny rabattnivå på 7 %.

Vill du bli fakturerad?

För dig som företagskund erbjuder vi två olika faktureringsalternativ: faktura eller företagskort.

Läs mer om de olika alternativen här nedanför. Du väljer faktureringsalternativ och att bli kreditkund i din avtalsansökan.

1. Faktura efter varje köp

Detta är ett bra alternativ för dig som handlar sällan. Du får en faktura efter varje köp och behöver inget extra kort. Läs gärna våra fullständiga kreditvillkor.

 • Faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr (alla belopp exkl. moms). För köp över 800 kr exkl. moms utgår ingen fakturaavgift.
 • Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.
 • Dröjsmålsränta om 1,5% per månad vid betalning efter fakturans förfallodag.

2. Företagskort

För dig som handlar ofta och vill bli fakturerad månadsvis är företagskort en smart lösning. Vårt företagskort är framtaget tillsammans med Resurs Bank och du väljer företagskortet som ett tillval i avtalsansökan.

Granngårdens företagskort

Tänk på! Kontoutdraget redovisar enbart penningtransaktioner och är inget underlag för övrig redovisning av moms etc. Det är därför viktigt att spara kvitto/kontantfaktura från butiken som underlag för er redovisning. För fullständiga villkor vänligen läs mer hos resursbank.se, maila kundservice@resurs.se eller ring 0771-11 22 33.

Granngården företagskort och betalning

Kreditvillkor

 • Granngården tillämpar dagsfakturering, d.v.s. en faktura/köp. Granngårdens betalningsvillkor är 30 dagar efter faktureringsdag.
 • Granngården debiterar en faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr(alla belopp exkl.moms).
 • Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.
 • Dröjsmålsränta om 1,5% per månad vid betalning efter fakturans förfallodag.
   

Här kan du läsa våra fullständiga köpvillkor för företag.

Kreditansökan >

Vanliga frågor

Vem kan ansöka om företagskonto?
Alla som har ett juridiskt organisationsnummer eller bedriver enskild firma som är registrerad hos Bolagsverket kan ansöka om att bli företagskund.

Hur mycket får jag i rabatt?
Rabattsatsen följer din inköpsvolym och nivån kommuniceras löpande till dig via mejl. Avstämningar görs varje kvartal under året.

Kan jag få unikt offertpris vid stora inköp?
Självklart, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Hur får jag min rabatt? 
Du får din rabatt direkt i kassan i butik eller när du loggar in på granngården.se.

Kan min rabattsats kombineras med andra erbjudanden från Granngården?
Vårt system räknar alltid ut bästa pris till dig. Du får dock inte avtalsrabatt på ett offertköp och din avtalsrabatt kan inte kombineras med konsumentrabatt om du som privatperson är medlem i Granngårdens Kundklubb. Inköp via företagsavtal är ej heller bonusgrundande i vår kundklubb för konsument.

Får jag företagsrabatt på värmepellets?
Nej, pellets är undantagen företagsrabatt. Kontakta kundtjänst för aktuellt pris då vår prisbild varierar.