Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bli företagskund hos oss

Välkommen som företagskund hos Granngården. Du får du rabatt på dina inköp dessutom ökar din rabatt i takt med din inköpsnivå!

 • Digital ansökan 
 • Fysisk blankett - kan ta upp till en vecka från ansökan är inskickad till den är registrerad.

Just nu kan vi inte behandla nya kontoansökningar då vi har tekniska problem sedan TietoEvry drabbades av en IT attack. Vi jobbar så fort vi kan med att lösa problemet, men det kan ta upp till maj/juni att reparera systemet. Om du ansöker så sparar vi din ansökan som registreras när systemet är igång igen.

 • Läs mer om förmåner som företagskund online på granngården.se

  Förmåner som företagskund

  Som företagskund hos oss får du 5% rabatt från första köpet och upp till 10% rabatt beroende på hur mycket du handlar för. Som företagskund får du också skräddarsydda erbjudanden till din unika mejladress.

  Rabatten dras direkt i kassan och/eller när du loggar in och handlar på granngården.se

  Telefon: 0771 – 222 444 (knappval 3)
  Mail: Kontakta oss och välj företagskund

  Telefon: (offertförfrågningar): 040 – 31 32 63
  Mail: Kontakta oss och välj företagskund -> Offert

Rabattstege

Om du har företagskonto hos oss är du även med i vår rabattstege. När du nytecknas som företagskund så får du per automatik 5 % i rabatt hos oss.

Ju mer du handlar desto högre rabatt!

 • Årsavstämning

  Vid årsskiftet gör vi en årsavstämning av dina inköp och bekräftar din rabattnivå, vilket kan innebära både upp- eller nedflyttning i rabattstegen.

 • Klättra i rabattstegen

  Du har möjlighet att klättra i vår rabattstege två gånger om året.

 • Granngårdens Rabattstege för företagskunder

  Exempel på rabattstegen

  1. Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB tecknas som ny företagskund den 1 mars. Företaget gör inköp under mars till en summa av 15 000 kronor. Vid kvartalsavstämningen i början på april får företaget ett besked som indikerar en årsvolym på 60 000 kronor = 10 %. Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB flyttas direkt upp till 10 % i rabatt.

  2. Företaget handlar för 5 000 kronor under april, 2 000 kronor under maj och 3 000 kronor under juni. Vid kvartalsavstämningen så får företaget ett besked om en indikation på en årsvolym motsvarande 40 000 kronor men behåller sin rabattnivå på 10 %.

  3. Företaget handlar ingenting under resten av året då deras verksamhet är starkt säsongsstyrd. Vid årsavstämningen så får Gräs och Grus Trädgårdsbolag HB ett besked att årsvolymen uppgår till 20 000 kronor vilket ger företaget en ny rabattnivå på 7 %.

Vill du bli fakturerad?

För dig som företagskund erbjuder vi två olika faktureringsalternativ: faktura eller företagskort. Du väljer faktureringsalternativ och att bli kreditkund i din avtalsansökan.

 • Faktura efter varje köp

  Detta är ett bra alternativ för dig som handlar sällan. Du får en faktura efter varje köp och behöver inget extra kort. Läs gärna våra fullständiga kreditvillkor.

  • Faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr (alla belopp exkl. moms). För köp över 800 kr exkl. moms utgår ingen fakturaavgift.
  • Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.
  • Dröjsmålsränta om 1,5% per månad vid betalning efter fakturans förfallodag.

Kreditvillkor

 • Granngården tillämpar dagsfakturering, d.v.s. en faktura/köp. Granngårdens betalningsvillkor är 30 dagar efter faktureringsdag.
 • Granngården debiterar en faktureringsavgift på 29 kr för pappersfaktura och 9 kr för e-postfaktura, för köp med lägre belopp än 800 kr(alla belopp exkl.moms).
 • Betalningen skall vara Granngården tillhanda senast på förfallodagen. Lagstadgad påminnelse avgift för utebliven betalning påförs.
 • Dröjsmålsränta om 1,5% per månad vid betalning efter fakturans förfallodag.
 • Kontaktuppgifter Företag

  Kontaktuppgifter till Granngårdens företagsförsäljning:

  Telefon: 0771-222 444 – (välj val 3)
  Mejl: kundregister@granngarden.se

Vanliga frågor

 • Vem kan ansöka om företagskonto?

  Alla som har ett juridiskt organisationsnummer eller bedriver enskild firma som är registrerad hos Bolagsverket kan ansöka om att bli företagskund.

 • Hur mycket får jag i rabatt?

  Rabattsatsen följer din inköpsvolym 

 • Kan jag få unikt offertpris vid stora inköp?

  Självklart, kontakta offert@granngarden.se

 • Hur får jag min rabatt?

  Du får din rabatt direkt i kassan i butik eller när du loggar in på granngården.se.

 • Kan min rabattsats kombineras med andra erbjudanden från Granngården?

  Vårt system räknar alltid ut bästa pris till dig. Du får dock inte avtalsrabatt på ett offertköp och din avtalsrabatt kan inte kombineras konsumentrabatter utan gäller på ordinarie pris. Inköp via företagsavtal är ej heller bonusgrundande i vår kundklubb för konsument.

 • Får jag företagsrabatt på värmepellets?

  Nej, pellets är undantagen företagsrabatt. Kontakta kundtjänst för aktuellt pris då vår prisbild varierar.

 • Hur vet jag vilka undantag som gäller för företagsrabatten för mitt avtal?

  För att få reda på vilka undantag som gäller så hänvisar vi dig till ramavtalets förening, (t.ex LRF, Svenska ridsportföreningen, UPHO, B-tränare, ASHV, Svenska Golfförbundet etc.) Om du har Granngårdens rabattstege-avtal eller är osäker på vilket ramavtal du tillhör så hör av dig till vår kundservice för hjälp.

Bli företagskund hos Granngården! Läs mer på granngården.se