Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Felco

Klassikern bland sekatörsmärken välkända för sin höga kvalitet och slitstyrka. Sortimentet innehåller allt från den enklaste modellen sekatör till avancerade grensaxar och grensågar. En väl omhändertagen och servad Felcosekatör håller i hela livet! Finn den perfekta sekatören för dig här i Felcos sortiment.

Innovation och hållbarhet

Felcos är en Schweizisk tillverkare med ett sortiment som innehåller allt från den enklaste modellen sekatör till avancerade grensaxar och grensågar. De är klassikern bland sekatörsmärken välkända för sin höga kvalitet och slitstyrka. De har levererat sina produkter till proffsanvändare och trädgårdsentusiaster sedan 1945, och drivs fortfarande av samma familj. Idag finner du Felcos produktutbud i över 120 länder över hela världen.

Unikt för deras hållbarhetstänk är att alla delar är utbytbara, lätta att rengöra och slipa vid behov. Felcos produkter är tillverkade för att hålla, länge! De har i sin utveckling alltid ett mål i sikte, att tillverka det perfekta verktyget för sitt användningsområde. Välj produkt utifrån ditt användningsområde och storlek både på sekatören och din hand. Alla modellerna håller högsta kvalitet men är anpassade för lite olika typer av beskärning.

Visste du att; varje Felco sekatör genomgång mer än 100 processer i olika kvalitetskontroller innan de lämnar fabriken!

Vad behöver jag tänka på när jag ska välja sekatör?

 • Hur stor är din hand och ditt handgrepp?
  En för stor sekatör gör dig snabbare trött o handen och ökar risken för belastningsskador. Du får också en sämre styrka i klippet.

 • Höger eller vänsterhänt?
  Är du vänsterhänt behöver du känna efter lite extra i hur sekatören ligger i handen.

 • Finns det reservdelar?
  Att investera i en kvalitativ, hållbar produkt är att göra hållbara val inför framtiden. Säkerställ att det finns de reservdelar du kan tänkas behöva. Och att du kan slipa skären med bryne efter behov. Sekatören ska också kunna gå att spärra så den hålls stängd vid förvaring och skonar skären.

 • Får du lätt ont i dina händer och behöver extra stöd?
  Det finns flera modeller med rullhandtag som minskar risken för blåsor och som många tycker är väldigt bekväma.

 • Behöver du en sekatör med motskär eller med sidorskär?
  En sekatör med motskär ger dig mer styrka för att klara av torra och grövre grenar. Åh andra sidan så en sekatör med sidoskär (dvs att bladen går omlott som på en sax) är smidigare att använda och ger ett renare snitt, det används vid beskärning för att kunna klippa närmare stammen och undvika “rockhängare” och för lättare beskärning av färska grenar.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
  • Populära
26 produkter

Visar sida 1 av 1