Gå till huvudinnehållet

Hörby bruk

Hörby bruks breda sortiment av skottkärror och transportvagnar gör att du kan välja den ultimata kärran för allt från specialanpassningar för tunga material, till stallet eller till trädgården.

För exceptionella skottkärror och vagnar sedan 1920

Hörby bruks breda sortiment av skottkärror och transportvagnar gör att du kan välja den ultimata kärran för allt från specialanpassningar för tunga material, till stallet eller till trädgården.

När funktion, kvalitet och design hålls ihop med en stor känsla för detaljer blir resultatet riktigt bra. Den klassiska Ekebykärran är svensktillverkad i Hörby, Skåne. Den är särskilt utformad för att du endast ska behöva lyfta 15-20% av vikten du lastat.

Hur kommer det sig att den kallas Ekebykärran om de ligger i Hörby? Jo, 1920 startade verksamheten i Ekeby utanför Helsingborg och företaget flyttade till Hörby på 1930-talet. Då var skottkärran huvudprodukten. Idag är Hörby bruk Nordens största tillverkare av skottkärror och marknadsledande i Sverige.

Samtliga produkter provas och testas noggrant. För att säkerställa kvaliteten är företaget ISO 9001 och ISO 14001 certifierat. Det ger gedigna, lättanvända och användarvänliga produkter som är riktiga slitvargar och ska hålla under många år framöver. Produkterna ska vara trygga och hålla över generationer.

För att ständigt utvecklas för att minska belastningen på miljön följer givetvis alla produkter miljölagstiftningen och EU-förordningen REACH. Ett tydligt exempel är de utvecklade punkteringsfria hjulen som tillverkas i England. Träskalmarna som tillverkas av bok är PEFC-märkta och produceras i södra Polen.

I vårt sortiment finner du

Riktigt bra skottkärror och transportvagnar specialanpassade för sitt specifika ändamål.

Frågor och svar

Hur tar jag bäst hand om min skottkärra?

  • Olja in träskalmarna varje år så de behåller sin motståndskraft mot väta.
  • Smörj kullagren regelbundet, t.ex. med smörjolja eller annat passande smörjmedel.
  • Borsta ur och skölj ur baljan efter användning.
  • Förvara din skottkärra på en plats skyddad från regn.

Hur vet jag om en plastskottkärra eller metallskottkärra är bäst för mig?

Plastskottkärran väger mindre och passar mycket bra t.ex. till trädgårdsarbete och i stallet med mockningen. En skottkärra i plåt är mer slagtålig för tunga material såsom sten eller grus.

Vad skiljer olika typer av hjul åt?

På marknaden finns massiva gummihjul, våra punkteringsfria hjul och hjul som pumpas upp.

Det går inte att jämföra ett massivt hjul med våra punkteringsfria hjul. Punkteringsfria har bättre fjädring så de inte blir lika stumma att köra med. De väger mindre och är mycket slitstarka. Genom att de tillverkas av Polyuretan är de också mer motståndskraftiga mot t.ex. ammoniak och mjölksyra än gummi, någonting som är perfekt i utsatta miljöer t.ex. produktions och mjölkstallar. Sen slipper du såklart risken för punktering!

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

29 produkter

Visar sida 1 av 1