Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hörby bruk

Hörby bruk är ett svenskt företag som har tillverkat skottkärror och vagnar sedan 1920. Företagets mission är att erbjuda högkvalitativa, hållbara och användarvänliga produkter som ska underlätta vardagen för både privatpersoner och yrkesverksamma. Hörby bruks breda sortiment gör att du kan välja den ultimata kärran för allt från specialanpassningar för tunga material, till stallet eller till trädgården

Hörby bruk kärra - Exceptionella skottkärror och vagnar sedan 1920

Hörby bruks breda sortiment av skottkärror och transportvagnar gör att du kan välja den ultimata kärran för allt från specialanpassningar för tunga material, till stallet eller till trädgården. När funktion, kvalitet och design hålls ihop med en stor känsla för detaljer blir resultatet riktigt bra. Den klassiska Ekebykärran är svensktillverkad i Hörby, Skåne. Den är särskilt utformad för att du endast ska behöva lyfta 15-20% av vikten du lastat.

Historia och Mission

Hur kommer det sig att den kallas Ekebykärran om de ligger i Hörby? Jo, 1920 startade verksamheten i Ekeby utanför Helsingborg och företaget flyttade till Hörby på 1930-talet. Då var skottkärran huvudprodukten. Idag är Hörby bruk Nordens största tillverkare av skottkärror och marknadsledande i Sverige.

Varför välja Hörby bruk?

Hörby bruks produkter är noggrant testade och provade för att säkerställa hög kvalitet och funktionalitet. Företaget är ISO 9001 och ISO 14001 certifierat. Det ger gedigna, lättanvända och användarvänliga produkter som är riktiga slitvargar och ska hålla under många år framöver. Produkterna ska vara trygga och hålla över generationer. För att ständigt utvecklas för att minska belastningen på miljön följer givetvis alla produkter miljölagstiftningen och EU-förordningen REACH.

Hur tillverkas produkterna?

Alla produkter tillverkas i Hörby, Skåne med en stor känsla för detaljer. Företaget har utvecklat punkteringsfria hjul som tillverkas i England och träskalmarna tillverkas av PEFC-märkt bok i södra Polen. Detta garanterar att produkterna håller hög kvalitet och är miljövänliga.

För vem passar produkterna?

Hörby bruks breda sortiment av skottkärror och transportvagnar passar alla, från privatpersoner som behöver en kärra till trädgårdsarbetet till yrkesverksamma inom jordbruk, bygg- och anläggningsbranschen. Hörby bruks produkter väljer du för att få en produkt som håller över tid.

Utvalda produkter

Skottkärra - Ekebykärran

Ekebykärran är en klassisk svensktillverkad skottkärra från Hörby bruk. Den är särskilt utformad för att du endast behöver lyfta 15-20% av vikten du lastat. Med en storlek på 80 liter passar den perfekt för trädgårdsarbeten och mindre byggprojekt. Träskalmarna är PEFC-märkta och tillverkade av bok, vilket ger skottkärran en naturlig och miljövänlig känsla.

Magasinkärra

Magasinkärran från Hörby bruk är perfekt för att transportera tunga föremål inomhus, t.ex. inom industri eller lager. Den har en lastkapacitet på upp till 300 kg och är utrustad med punkteringsfria hjul för enkel och smidig användning.

Fodervagn

Fodervagnen från Hörby bruk är idealisk för att mata djur på gården. Den har en lastkapacitet på upp till 300 kg och är utrustad med punkteringsfria hjul som är lätta att köra på

Frågor och svar

Hur tar jag bäst hand om min skottkärra?

  1. Olja in träskalmarna varje år så de behåller sin motståndskraft mot väta.
  2. Smörj kullagren regelbundet, t.ex. med smörjolja eller annat passande smörjmedel.
  3. Borsta ur och skölj ur baljan efter användning.
  4. Förvara din skottkärra på en plats skyddad från regn.

Hur vet jag om en plastskottkärra eller metallskottkärra är bäst för mig?

Plastskottkärran väger mindre och passar mycket bra t.ex. till trädgårdsarbete och i stallet med mockningen. En skottkärra i plåt är mer slagtålig för tunga material såsom sten eller grus.

Vad skiljer olika typer av hjul åt?

På marknaden finns massiva gummihjul, våra punkteringsfria hjul och hjul som pumpas upp. Det går inte att jämföra ett massivt hjul med våra punkteringsfria hjul. Punkteringsfria har bättre fjädring så de inte blir lika stumma att köra med. De väger mindre och är mycket slitstarka. Genom att de tillverkas av Polyuretan är de också mer motståndskraftiga mot t.ex. ammoniak och mjölksyra än gummi, någonting som är perfekt i utsatta miljöer t.ex. produktions och mjölkstallar. Sen slipper du såklart risken för punktering!

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
27 produkter

Visar sida 1 av 1