Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Småfåglar & Vildfågel

Visst är det trevligt att se och höra småfåglar och vilda fåglar samsas kring fröautomater, talgbollar och fågelbord i din trädgård? Talgoxen är vår vanligaste övervintrande småfågel, tätt följd av fåglar som Pilfink, Domherre, Blåmes, Grönfink, Gulsparv och Koltrast. När du ska mata fåglar och tar emot dem i din trädgård gör du en god insats för dessa småfåglar som annars kan ha det lite svårt på vintern. Hos oss på Granngården hittar du allt som behövs för att hålla fåglarna mätta, nöjda och glada. Vi har ett brett utbud av fågelmat och fågelfrön, fågelholkar, fågelmatare, fågelbord och fågelbad. Du kan köpa produkter för småfåglarna online med leverans hem till dig eller till någon av våra butiker, eller köpa direkt i din närmsta Granngården-butik.

Locka småfåglar till din trädgård

Kvittrande småfåglar kan verkligen berika din trädgård! Det finns faktiskt mycket du kan göra för att öka mångfalden och få fler fåglar att trivas:

  • Ett bra tips är att sätta ut och hänga upp flera olika fågelmatare, fågelbord och fågelholkar. Olika fåglar tycker om olika sorters fågelmat och fågelholkar så genom att sätta ut flera stycken lockar du fler och olika fåglar. Läs mer här om hur du väljer rätt fågelmatare och hur du placerar fågelmataren rätt i trädgården.
  • Ett annat tips är att göra iordning trädgården efter fåglarnas preferenser. Det allra bästa är en varierande trädgård med flera olika fågelmatare och fågelbord, tillsammans med kortklippta ytor och vildvuxna partier där blommor, gräs och ogräs får frodas. De vilda ytorna lockar till sig insekter som vilda småfåglar äter, och en kortklippt gräsmatta lockar till sig arter som sädesärla och trastar som gärna pickar efter mat där. Mer kan du läsa om i vår stora guide kring hur du blir bästis med småfåglarna.
  • Ha vatten tillgängligt! Finns det inte naturligt kan du köpa ett fågelbad eller bygga en enkel damm så fåglarna både kan släcka törsten och ta sig ett härligt bad. Du hittar fler smarta tips och lär dig allt du behöver veta om småfåglar i vår vildfågelguide!
  • Att ha en giftfri trädgård utan kemiska bekämpningsmedel är också väldigt viktigt för att fåglarna ska trivas. Visst ökar antalet insekter då, men insekterna lockar i sin tur till sig småfåglar som äter upp dem. Det blir helt enkelt en naturlig insektsbekämpning som alla vinner på. Det är mycket tack vare att vi har en relativt giftfri trädgårdskultur i Sverige som vi också har ett rikt urval av småfåglar, i jämförelse med andra länder där kemisk insektsbekämpning är betydligt vanligare.

Fågelmat & fågelfrön – till viltfågel & vildfågel

Hos oss hittar du flera olika sorters fågelmat, vi har något för varje viltfågel. Välj bland energirika jordnötter för fåglar, näringsrika solrosfrön, hampfrön och fettrika talgbollar. Självklart erbjuder vi även fröblandningar med strimmiga och svarta solrosfrön.

Fågelmatare och fågelbord

Oavsett vad du väljer för typ av fågelmat har vi fågelmatare som passar både frön, talgbollar, jordnötter, små och stora fåglar. Vi har allt från klassiska modeller till fågelmatare som hindrar stora fåglar, ekorrar eller andra djur att ta småfåglarnas mat. Självklart har vi även fågelbord och talgbollshållare.

Fågelholkar

Att sätta upp flera fågelholkar i anslutning till fågelmatare och fågelbord är en god idé. Många fåglar bygger nämligen fågelbo och häckar i fågelholkar. Ju fler fågelholkar du har, desto fler fåglar får du dessutom i din trädgård. I vårt sortiment finns fågelholkar för Koltrast, Stare, Mesfåglar, Sparvuggla och Gärdssmyg. Läs mer om hur du bäst sätter upp fågelholkarna i trädgården.

Hitta allt du behöver för att berika tillvaron för småfåglar i din trädgård! Handla i butik eller direkt online på granngården.se med hemleverans över hela Sverige och säker betalning.

Kategori & Filter
    • Populära
86 produkter

Visar sida 1 av 3