Gå till huvudinnehållet

Champion

Champion Power Equipment har många års erfarenhet av att tillhandahålla portabel elutrustning som är både pålitlig och uthållig. Alla elverk tillverkas från grunden i USA. Champion är idag Nordamerikas största elverksproducent.

Champion -Över 2 500 000 sålda elverk

Alla elverk Champion tillverkas från grunden i USA. Champion är idag Nordamerikas största elverksproducent av elverk med hög kvalitet.

De har många års erfarenhet och ett överlägset hantverk. De tillverkar portabel elutrustning som är både pålitlig och uthållig.

I vårt sortiment finner du

Kvalitativa och lättanvända inverterelverk Champion Hybrid och Champion the Mighty Atom.

Frågor och svar

Vad skiljer ett vanligt elverk och ett inverterelverk?

Ett vanligt elverk kallas oftast bensinelverk och ser ut ungefär som en gräsklipparmotor med en stålram. Tekniken är enkel och dess enda jobb är att omvandla bränslet till ström.

Problemet är att de inte klarar av att leverera “ren sinus”. Beroende på produkten som behöver strömsättas kan det fungera väldigt bra, eller inte alls.

Generellt kan man säga att de flesta maskiner som förvaras i garaget kan drivas på ett vanligt elverk, men de flesta maskiner inomhus inte klarar det. Men för att vara säker behöver man prova och det kan, i värsta fall, skada din utrustning.

Det som kan hända är att maskinen som kopplas in beter sig märkligt. Mikrovågsugnen kanske blinkar och låter men värmer inte, dammsugaren varvar ojämnt eller okontrollerat etc. Ännu känsligare utrustning som telefoner, datorer och avancerad köksutrustning kan gå sönder.

Ett inverterelverk som elverk Champion klarar av att leverera ren sinus. Alltså samma typ av ström som du får i ditt vägguttag i hemmet. De har också nyare teknik vilket gör dem tystare och de drar mindre bränsle.

Ett inverterelverk är tryggare att använda om du inte är säker på att maskinerna du ska använda klarar ett traditionellt elverk. Tekniken är tystare och effektivare –de väger tom mindre, men kostar alltid lite mer.

Hur väljer jag rätt storlek på ett elverk?

  1. När man pratar om storleken på elverk avses mängden watt som produceras.
  2. Du vill ha ett elverk som klarar av att producera i alla fall 20% mer än ditt uppmätta behov.
  3. På varje maskin du vill kunna använda med ditt elverk står ett wattantal.
  4. Om det inte står något Wattantal utan endast Ampere tar du antalet Ampere x 230 (eftersom vi har 230V i uttagen) t.ex. 2 Amp/Ampere/A * 230 = 460 Watt (W).
  5. Utöver detta behöver du hålla koll på kapacitet för starteffekt kontra kontinuerlig effekt.

Vad skiljer Starteffekt från Kontinuerlig effekt? Vad behöver jag tänka på?

Vissa elektriska produkter drar avsevärt mer ström i startögonblicket. Förenklat kan man säga att det handlar om produkter som innehåller mycket järn och metall t.ex. ett kylskåp, en kompressor eller en svets. Det måste tas med i beräkningen. Det är svårt att känna till en produkts starteffekt men det kan vara 3-5 gånger högre än dess kontinuerliga effekt. På ditt elverk finns noterat både kapacitet för starteffekt och för kontinuerlig drift. Annars riskerar du ha ett elverk som inte orkar starta upp din t.ex. kompressor, fast kapaciteten finns för att driva det kontinuerligt.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

6 produkter

Visar sida 1 av 1