Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Formenta

Formenta tillverkar flaggstänger och flaggor av högsta kvalitet. Svensktillverkade produkter som håller över tid i vårt klimat och kräver ytterst lite underhåll. Formenta räknas idag som världsledande på glasfiberarmerade flaggstänger och levererar flaggstänger över hela världen – bland annat till Vita huset i USA!

Flaggstång & Flagga för hemmet Hos Granngården hittar du flaggstång och flagga av hög kvalitet till låga priser. Uppmärksamma officiella flaggdagar eller andra högtider med rätt flaggstång och tillbehör för din villa eller sommarstuga.

Världsledande på flaggstänger

Formenta, som tillverkar bl.a. flaggstänger och flaggor av högsta kvalitet, räknas som världsledande tillverkare av glasfiberarmerade flaggstänger. Flagstängerna tillverkas för hand i Småland med största omsorg om detaljerna och kvalitet. De kännetecknas av den stora hållfastheten samtidigt som de har en låg vikt. Givetvis hittar vi även alla tillbehör du behöver till din flaggstång dvs. flaggor, vimplar, flaggstångskulor, flagglinor och även flaggstångsbelysning.

Formentas historia

Formenta grundades för snart 50 år sedan av ingenjören Olle Nyholm, som hade en vision om att tillverka flaggstänger som var mer hållbara och underhållsfria än de traditionella flaggstänger av trä. Träflaggstänger krävde regelbundet underhåll och var med tiden inte så starka i kraftiga vindar och tufft klimat. Där väcktes idéen att tillverka flaggstänger i glasfiberarmerad polyester. Det har den stora fördelen att de blir mer hållbara och samtidigt underhållsfria. Olles noggranhet och känsla för detaljer genomsyrar även dagens produktion.

Idag drivs företaget av tredje generationens Nyholm som fortsätter att utveckla företaget med målet att leverera hållbara och trygga premiumprodukter. Som en fjäder i hatten kan nämnas att de levererat flaggstänger till vita huset i USA (!) Idag är levereras flaggstänger till drygt 40 länder världen över.

Produktion och hållbarhet

Formenta är miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 2002 och kvalitetssäkrade enligt ISO 9001 sedan 1999. Det innebär att de tar ansvar för miljön och hållbarhet i hela sin produktion. Deras flaggstänger är konstruerade för att klara av alla olika typer av väderförhållanden som kan förekomma i vårt nordiska klimat. Produkterna testas och kontrolleras noga för att garantera högsta kvalitet och hållbarhet. Produkterna utsätts för hela årets olika väderförhållanden.

Årstider med allt från gassande hetta till starka vindar och bister kyla. Det är viktigt att producera riktigt hållbara detaljer som gör att din flaggstång håller i många år framöver.

Den svenska flaggan

Formenta är stolta över att tillverka flaggstänger för den svenska flaggan, en korsflagga med en lång historia som kan spåras tillbaka till 1500-talet. Den liknar på många sätt de övriga nordiska ländernas flaggor. Modellen tros vara inspirerade av Dannebrogen, den danska flaggan. Korset symboliserar kristendom men "de lärde" diskuterar och är inte helt överens i vad färgerna har sitt ursprung i men många anser de härrör från riksvapnets tre gyllene kronor med blått fält.

Flaggstångsbelysning & julbelysning för flaggstång

För att ytterligare förhöja flaggstängernas utseende erbjuder Formenta också dekorativ flaggstångsbelysning. Dessa belysningar kan lysa upp din flaggstång på ett vackert sätt på kvällen, och ge en extra touch av elegans. Dessutom erbjuder Formenta julbelysning för flaggstänger, som kan lysa upp din flaggstång och omgivning under den mörka vinterperioden.

Kategori & Filter
    • Populära
87 produkter

Visar sida 1 av 3