Gå till huvudinnehållet

Formenta

Svensktillverkade flaggstänger och flaggor av högsta kvalitet. Produkter som håller över tid i vårt klimat och kräver ytterst lite underhåll.

Världsledande på flaggstänger

Formenta, som tillverkar bl.a. flaggstänger och flaggor av högsta kvalitet, räknas som världsledande tillverkare av glasfiberarmerade flaggstänger.

Flagstängerna tillverkas för hand i Småland. De kännetecknas av den stora hållfastheten samtidigt som de har en låg vikt.

Givetvis hittar vi även alla tillbehör du behöver till din flaggstång dvs. flaggor, vimplar, flaggstångskulor, flagglinor och även flaggstångsbelysning.

Produktion och hållbarhet

Produkterna utsätts för hela årets olika väderförhållanden. Årstider med allt från gassande hetta till starka vindar och bister kyla. Det är viktigt att producera riktigt hållbara detaljer som gör att din flaggstång håller i många år framöver.

Formenta är kvalitetssäkrade enligt ISO 9001 sedan 1999 och miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 2002.

Formentas historia

För snart 50 år sedan hade ingenjören Olle Nyholm en tanke om att ändra vår syn på flaggstänger. Traditionella flaggstänger tillverkade i trä krävde regelbundet underhåll och var med tiden inte så starka i kraftiga vindar och tufft klimat.

Där väcktes idéen att tillverka flaggstänger i glasfiberarmerad polyester. Det har den stora fördelen att de blir mer hållbara och samtidigt underhållsfria.

Olles noggranhet och känsla för detaljer genomsyrar även dagens produktion.

Idag hanterar tredje generationen Nyholm Formenta. Deras mål är att utveckla företaget med hållbara, trygga och smarta premiumprodukter.

Som en fjäder i hatten kan nämnas att de levererat flaggstänger till vita huset i USA (!) Idag är levereras flaggstänger till drygt 40 länder världen över.

Den svenska flaggan

Sveriges flagga, som är en korsflagga, har en lång historia som kan spåras tillbaka till 1500-talet. Den liknar på många sätt de övriga nordiska ländernas flaggor. Modellen tros vara inspirerade av Dannebrogen, den danska flaggan. Korset symboliserar kristendom men "de lärde" diskuterar och är inte helt överens i vad färgerna har sitt ursprung i men många anser de härrör från riksvapnets tre gyllene kronor med blått fält.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

82 produkter

Visar sida 1 av 3