Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Silverline

Silverline ger dig trygga, effektiva och giftfria lösningar på hur du kan skydda ditt hem och trädgård mot skadedjur. Produktsortimentet består dels av innovativa produkter med en avancerad ljudteknologi som avskräcker skadedjur i ditt hem och trädgård, dels av mer traditionella lösningar såsom slagfällor och limfällor.

Silverline - trygga och enkla skydd mot skadedjur

Silverline har giftfria och effektiva produkter som motar bort skadedjur. De består av både traditionella produkter och välbeprövade elektroniska ultraljudsskrämmor. Har du också tröttnat på?;

  • Katter som bajsar i barnens sandlåda.
  • Sorkar som äter upp dina prydnadsträd och växter.
  • Mullvadar som får hela gräsmattan att se hemsk ut.
  • Möss och råttor som smutsar ner och tuggar sönder.
  • Spindlar som ovälkomna gäster i exempelvis sovrummet.

Silverline har produkter som avskräcker genom reflexer som djuren upplever som hotande, eller att produkten detekterar rörelse och då avger avskräckande ljud. Genom att kombinera skonsamt ultraljud med ljudpulser och i vissa fall stroboskopljus skapas en miljö som djuren tycker är stressande. Silverlines artiklar skadar aldrig djuren, vi vill bara få dem att hellre bosätta sig någon annanstans.

Historia och mission

Silverline grundades med målet att erbjuda giftfria och effektiva produkter för att skydda mot skadedjur. Vi strävar efter att erbjuda produkter som är skonsamma mot djur och miljö samtidigt som de effektivt avskräcker skadedjur.

Varför använda Silverlines produkter?

Har du också tröttnat på skadedjur som stör i ditt hem eller trädgård? Silverlines produkter erbjuder en lösning som är både effektiv och skonsam mot djur och miljö. Våra produkter avskräcker skadedjur genom att skapa en stressande miljö med hjälp av ultraljud, ljudpulser och i vissa fall stroboskopljus. På så sätt vill vi få djuren att hellre bosätta sig någon annanstans istället för att skada dem.

Hur fungerar Silverlines produkter?

I Silverlines sortiment finns det både traditionella produkter och elektroniska ultraljudsskrämmor som avskräcker skadedjur. Produkterna kan detektera rörelse och då avge avskräckande ljud eller innehålla reflexer som djuren upplever som hotande. Silverlines produkter är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk.

I vårt sortiment finner du

Mus- och råttskrämma

Våra mus- och råttskrämmor för inomhusbruk, som A-Repeller och MR, fungerar genom att sättas i ett vägguttag. När lysdioderna lyser eller blinkar är enheten igång. Ultraljudet stör möss och råttors naturliga kommunikation, vilket gör att de känner sig otrygga och lämnar området.

Sork- och kattskrämma

För utomhusbruk erbjuder vi IP55-klassade sorkstavar och kattskrämmor. Dessa produkter avskräcker skadedjur från att besöka din trädgård eller mark genom att avge ultraljud och ljudpulser.

Spindelfritt

Silverline S30 avskräcker spindlar med anpassade frekvenser och varierande ljudtryck, utan att skada dem eller använda gifter.

Se hela vårt utbud inom Skadedjursbekämpning

Frågor och svar

Hur fungerar Silverline-produkterna som används inomhus?

Mus & Råttfritt/Råttskrämma och Spindelfritt är avskräckare som kan användas både inne i huset eller i förråd, garage och liknande utrymmen. Du sätter den i vägguttaget och den fungerar direkt. När lysdioderna lyser eller blinkar är enheten igång. Det är viktigt att enheten sitter så öppet som möjligt då solida föremål som exempelvis möbler och väggar stoppar ljudet och mjuka material som tjocka textilier absorberar ljudvågorna. Avskräckarna skadar aldrig djuren men ljudet uppfattas som störande och stressande så att de hellre väljer att vistas på en annan plats. Ultraljudet stör också mössen och råttornas naturliga kommunikation.

Vad innebär ElectroPulse?

Vissa avskräckare/produkter har elektromagnetisk pulsering, ElectroPulse, som kompletterar ultraljudets effekt och får gnagarna att inte utnyttja kabeldragningar som springvägar. Denna kombination av ultraljud och elektromagnetiska pulser gör det obehagligt för möss/råttor att stanna och rota sig.

Vad bör jag tänka på vid placeringen av inomhusprodukterna?

Det är viktigt att tänka på att ultraljud inte tränger igenom solida föremål som möbler, skåpsdörrar, väggar och tak. Mjuka textilier som möbelklädsel och gardiner dämpar ljudets spridning och mot
hårda ytor stutsar ljudet. Sätt därför avskräckaren i ett vägguttag som sitter så fritt som möjligt.

Hur länge gäller produktgarantierna och hur länge håller produkterna?

Produktgarantin för tillverkningsfel gäller i 2 år, dock inte om produkten utsatts för överspänning i elnätet eller åverkan har skett på enheten. Generellt är produkterna till för att hålla långt längre än så. För att säkerställa maximal livslängd nyttja endast inomhusprodukterna i torra utrymmen och exponera dem inte för långvarigt direkt solljus (gäller alla elektriska produkter).

Tål produkterna mot möss, råttor och spindlar både fukt och kyla?

Mus- och Råttskrämma MR130 DG är IP55 klassad (spolsäker och dammtät) och kan användas i en fuktigare krypgrund. Övriga inomhusprodukter ska endast användas i torra utrymmen. Vid normalt låga vintertemperaturer fungerar avskräckarna som avsett. Blir det väldigt kallt, mindre än 20 minusgrader, så kan det påverka funktionen.

Kan man använda Mus- & Råttfritt/Råttskrämma och Spindelfritt utomhus?

Nej, ultraljudet kräver att avskräckarna placeras i ett rum med väggar, tak och golv för att fungera på avsett vis. Placeras den på en plats utan dessa avgränsningsytor så blir ljudtrycket för lågt och för att få avsedd effekt.

Avser: Silverline MR30,50, MR80 DG2 + MR30, S30, MR80 och MR50.
Undantag: Som sagt, Silverline MR130 DG är IP-klassad och kan användas i en fuktig krypgrund.

Är Silverlines produkter säkra att använda i hemmet?

Ja, de är helt säkra och påverkar till exempel inte annan elektronik. Det du bör tänka på att ljudfrekvenserna som irriterar och stressar möss och råttor påverkar även sällskapsmöss, tamråttor, hamstrar, marsvin och liknande. Därför ska de inte vistas i samma eller angränsande rum till dessa produkter/avskräckare. Likaså kan produkter som avskräcker större djur påverka även hundar och katter. Människor hör endast i undantagsfall de höga ljudfrekvenserna, och har du så bra hörsel får vi gratulera!

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundservice för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
15 produkter

Visar sida 1 av 1