Välkommen att läsa om oss på Granngården online på granngården.se

Om oss på Granngården

Vi tror på att människor mår bra av ett liv i samklang med djur och natur

Välkommen till oss på Granngården. Med våra butiker och vår e-handel vill vi inspirera och underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv. Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och är rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur.

Granngården erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vi är den kunniga och hjälpsamma grannen som vill underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö och vår distributionscentral finns i Jönköping. Vi har 112 butiker runt om i Sverige och driver e-handel här på granngården.se. Granngården har cirka 550 anställda och omsättningen är cirka 1,8 miljarder kronor per år.

Våra värden 

Vision

Vi ska skapa ett friskare Sverige genom en folkrörelse där fler väljer det jordnära livet.

Misson

Vår mission är att inspirera och underlätta ett jordnära liv.

Läs om Granngårdens värden och kultur online på granngården.se

 


Vår kultur

Jordnära

Vi är enkla och raka. Vi är tydliga och handlingskraftiga. Vi håller vad vi lovar.

Engagerade

Vilja och intresse driver vår utveckling. Vi inspirerar varandra. Vi bryr oss.

Kundfokuserade

Vi delar med oss av vår kunskap och glädje. Vi är lyhörda och affärsmässiga. Vi bygger goda relationer.

Vinnare

Vi ska vara bäst. Vi vågar och lär oss. Vi har kul.

VÅR TRO

Vi vill inspirera och underlätta för dig att leva det jordnära livet

Jordnära för oss handlar om att leva nära djur och natur. Det handlar om att ta tillvara på och uppskatta allt som naturen ger. Det kan vara odlingen i din trädgård, skogspromenaden med hunden eller att susa fram på en hästrygg i morgonsolen.

Jordnära baserar sig på fem trossatser som vi på Granngården har utvecklat. Det är tankar som vi tror på, och som vi hoppas att du ska dela med oss. Trossatserna driver oss på Granngården och utmanar oss att göra allt vi kan för att du ska kunna leva det jordnära livet. Läs dem och fundera på hur du kan leva mer jordnära du också. 

 

Vi tror att människor mår bra av ett liv i samklang med djur och natur
Att närheten till naturen och djuren får oss att helt enkelt må lite bättre.

Vi tror på att människor söker ”det sakta livet”
Om att leva här och nu. Att stanna upp. Ta sig tid.

Vi tror att hemodlat är vår tids stora jordbruksreform 
Hemodlat är bra för miljön och för vår mentala och fysiska hälsa.

Vi tror att alla har en bonde i själen
Det ligger i våra gener att bruka jorden och leva med naturen.

Vi tror på att bruka jorden men inte förbruka den 
Det handlar om att använda allt naturen ger men med omtanke.

Våra hjärtefrågor


Granngården stöttar Vänföreningen Portee! Läs mer online på granngården.seGRANNGÅRDEN STÖTTAR VÄNFÖRENINGEN PORTEE

"Där utbildning finns, sker utveckling"

Sedan fem år tillbaka stöttar Granngården Vänföreningen Portee med ekonomiska bidrag. Föreningen har sedan 2004 arbetat med utvecklingen av byn Portee i Sierra Leone och där framförallt med fokus på barnen. Granngårdens bidrag går till att servera barnen skollunch under skolåret.  Det är långt ifrån en självklarhet att man som barn i Portee dagligen får lagad mat i hemmet och därför fyller skollunchen ett viktigt behov. 

Mrs. Cocker, skolans rektor och en av skolans mest engagerade och kvalificerade lärare och som har varit med sedan skolan startade säger:

– "Lunch till barnen är enormt viktigt, jag ser ju dagligen vilken skillnad det gör. Barnen orkar mer och fokuserar bättre på lektionerna. Innan vi hade skollunch somnade många av eleverna eller gick hem efter halva dagen på grund av utmattning och hunger, idag finns vår skola med bland de som uppvisar de bästa studieresultaten i hela landet."

Vill du också bidra? Läs mer om hur du kan stötta Vänföreningen Portee.


GRANNGÅRDENS DJURFOND

Vi tror att människor mår bra av ett liv i samklang med djur och natur. Att umgås med djur ger våra själar ro, en tro som är övertygade om att vi delar med många av våra kunder. Detta är anledningen till att vi 2016 startade vår fond för utsatta djur.

Granngårdens Djurfond har som syfte att stötta djurhem för hundar och katter över hela Sverige. Fondens bidrag består av de donationer som kommer in via Granngårdens ”runda-upp” kampanj som vi driver ute hos våra butiker. Den senaste donationen delades ut i mars 2018 till tre katthem som ansökt om att få bidrag.

Djurfonden >
Läs om Granngårdens djurfond online på granngården.se

Hållbarhet

Granngården samarbetar enbart med leverantörer och fabriker som delar våra värderingar. Ett etiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande är en integrerad del av Granngårdens långsiktiga affärsstrategi. Granngårdens affärsstrategi sammanfattar våra övergripande ställningstaganden för ansvarstagande och är utformade i enlighet med principerna i FN:s Global Compact.

Granngården säkerställer i samtliga leverantörsavtal att leverantörerna följer riktlinjer och nationell lagstiftning samt respekterar internationella arbetsorganisationen ILO:s konventioner samt FN:s deklaration för Mänskliga rättigheter. Alla, både människor och djur, ska behandlas med respekt.

Läs mer >
Granngårdens hållbarhetsarbete, läs mer online på granngården.se/om-oss

Jobba hos oss

På Granngården vet vi att utan våra medarbetare vore vi ingenting. Varje medarbetare och dennes kompetens är tveklöst vår största och viktigaste resurs. Vår målsättning är därför att bli en ännu bättre arbetsgivare. En arbetsgivare som kan attrahera, behålla, utveckla och motivera kompetenta och engagerade medarbetare


Jobba hos Granngården >

Jobba hos oss på Granngården! Se lediga tjänster online på granngården.se

Driftgrupp


Landschef/VD
Olof Fransson
Landschef/VD sedan 2018. Försäljningschef på Granngården 2013-2018. Tidigare VD för Biltema Sverige och Hypermarket Manager på Coop.


Bitr. landschef/Vice VD
Eva Ross
Biträdande landschef/vice VD sedan 2019. Eva har jobbat på Granngården sedan 2003, bland annat som inköpscontroller. 


HR-chef
Maria Pressing
HR-chef på Granngården sedan 2017. Maria har tidigare jobbat med HR-frågor på Malmö stad och Sveriges lantbruksuniversitet.

 


E-handelschef
Monika Dagberg
E-handelschef på Granngården sedan 2013. Monika har tidigare varit VD för Online Brands, Önskefoto och Hedbergs Guld samt affärsområdeschef på Egmont och sverigechef för Whiteaway.se.


IT-chef
Christofer Af Ekenstam
IT-chef på Granngården sedan 2018. Christofer har tidigare haft rollen som CIO på SOVA. Han har även arbetat som inköpsansvarig och ERP-specialist.

Pressrum

Här hittar du som är journalist information som riktar sig till press, till exempel pressmeddelanden och produktnyheter.


Till pressrummet >

Kontakta oss

Besöksadress:
Vattenverksvägen 47 212 43 Malmö  

Postadress:
Box 8115 200 41 Malmö  

Tel kundtjänst: 0771 - 222 444
Tel växel: 040 - 31 32 00  

E-post: info@granngarden.se

Kontakt till din lokala butik

Säte: Skåne län, Malmö kommun
Organisationsnummer: 556547-6172  

Synpunkter gällande vår hemsida tas tacksamt emot på webmaster@granngarden.se.