Gå till huvudinnehållet

Never Stop

Alla Never stops produkter tillverkas med stränga kvalitetskontroller för fokus på prestanda, utmärkta egenskaper och såklart hänsyn till vår miljö.

Allt du behöver för en säkrare resa

Alla Never stops produkter tillverkas med stränga kvalitetskontroller för fokus på prestanda, utmärkta egenskaper och såklart hänsyn till vår miljö.

Never Stop tillverkar marknadens bästa bensindunkar och tillbehör där den klassiska bränsledunken tillverkades redan i slutet av 1940-talet.

Det är viktigt att dina bensin och bränsledunkar är av högsta säkerhetsstandard. Med plast i hög densitet och täta gummipackningar som tål bensinen. Den klassiska dunken i plåt har hela 10 års materialgaranti.

Visste du att en dålig bensindunk kan släppa ut lika mycket farliga ångor i avdunstning och spill per år som två personbilar?

I Sverige finns uppskattningsvis 2 till 3 miljoner bensindunkar. I samarbete med SP som testat Never Stops dunkar har beräkningar gjorts i att upp till 870 000 kg kolväte per år skulle kunna besparats från naturen om bara högkvalitativa bensindunkar användes. Så vi kan faktiskt påverka miljön positivt genom våra egna val och vår hantering av farliga ämnen.

I vårt sortiment finner du

Bensindunkar av olika modeller med anpassade påfyllnadspipar och trattar samt startkablar.

Frågor och svar

Hur ska jag hantera bensin på bäst sätt?

 1. För det första använd rätt dunk! Bensin är flyktigt och ska förvaras i en korrekt behållare där inte bensinen kan dunsta genom t.ex. otäta skarvar, dåliga packningar eller liknande.
 1. Sen överfyll inte. Bränslet behöver utrymme i dunken för att expandera vid ändrad temperatur.
 1. Använd en bra pip, helst spillsäker! Mycket bensin kommer ut i miljön pga spill vid tankning.
 1. Förvara din dunk på ett svalt, torrt och väl ventilerat utrymme med locket ordentligt påskruvat. UV-strålningen i solljus skadar och bryter ner plasten i din dunk vilket kan orsaka läckage.
 1. Alla produkter åldras och en plastdunk bör bytas ut efter 5 år (rekommenderas av Sveriges tekniska forskningsinstitut) och en metalldunk bör bytas ut efter 10 år.
 1. Häll aldrig någonsin ut bensinrester i naturen! Gammal bensin lämnas in på din lokala återvinningscentral.
 1. Skulle du råka spilla sug omgående upp materialet med t.ex. kattsand, sågspån eller en handduk och ta resterna till din återvinningscentral.

Hur använder man startkablar?

Det händer alltid när man minst av allt behöver det. Bilen startar inte, kanske för att du glömde lamporna eller radion igång. Då kan du använda dig av startkablar, som alltid bör finnas i bilen.

 1. Ställ den hjälpande bilen “huv mot huv” så att kablarna räcker till.
 1. Starta bilen som har ett fungerande, starkt, batteri.
 1. Anslut den röda kabeln till det starka batteriets pluspol.
 1. Anslut den andra änden på den röda kabeln till det svaga batteriets pluspol.
 1. Anslut den svarta kabeln till det starka batteriets minuspol.
 1. Fäst den andra änden på den svarta kabeln till en jordad del i motorn på bilen med svagt batteri, så långt ifrån batteriet som möjligt.
 1. Låt bilarna stå så ett par minuter.
 1. Försök starta bilen med det svaga batteriet. (Fungerar det direkt inte låt de stå en stund till)
 1. När bilen med det svaga batteriet har startat kopplar du bort kablarna i omvänd ordning dvs följ steg 6 till 3.

OBS! Det är normalt att gnistbildning kan ske när du tar loss kablarna så var varsam och se noga till att inte t.ex. torrt gräs eller liknande antänds runt bilarna.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

10 produkter

Visar sida 1 av 1