Gå till huvudinnehållet

Betfor

Betfor stärker prestationsförmågan och ökar välbefinnandet. Tillför energi i en skonsam och smaklig form. Du kan med fördel använda betfor för att blanda ner t.ex. vitaminer, mineraler eller andra kosttillskott om inte djuren uppskattar smaken på tillskotten, Betfor är mycket smakligt och maskerar den ovana smaken på tillskotten.

Betfor – En Naturlig Hästfoderprodukt

Historia

Betfor är en naturlig hästfoderprodukt som har funnits på marknaden i över 30 år. Företaget grundades 1989 av en grupp hästentusiaster som ville skapa en produkt som var både hälsosam för hästar och lätt att hantera för hästägare. Betfor är en produkt som är tillverkad av sockerbetor och är en utmärkt källa till naturligt betaglukan, som har visat sig ha positiva effekter på hästars matsmältning och immunförsvar. I stort sett äter alla landets hästar Betfor på ett eller annat sätt. Direkt eller som en del i en fodermix eller i ett annat kraftfoder. Du kan med fördel använda betfor för att blanda ner t.ex. vitaminer, mineraler eller andra kosttillskott om inte djuren uppskattar smaken på dem.

Mission

Betfors mission är att erbjuda en hälsosam och naturlig hästfoderprodukt som är enkel att hantera och som ger hästar den näring de behöver för att må bra. Produkten tillverkas på ett hållbart och miljövänligt sätt, vilket är en viktig del av företagets filosofi.

Hur Tillverkas Betfor

Betfor tillverkas genom en skonsam process där saften pressas ur sockerbetorna, av betfiber som blir över vid sockertillverkning. Överflödig saft torkas sedan bort för att skapa en hållbar produkt som kan förvaras länge. Produkten tillverkas under betskörden vid Örtofta sockerbruk i Skåne. Eftersom Betfor har lång lagringstid finns det att köpa under hela året. Betfor är en naturlig produkt så det är helt normalt att färg och struktur varierar. Näringsinnehållet är alltid detsamma. Visste du att de små strimlorna kallar en del maskbetfor.

Varför utfodra med Betfor?

Betfor är en utmärkt foderprodukt och kan användas på flera olika sätt. Betfor används som råvara till olika typer av kraftfoderblandningar och som rent foder för att utfodra hästar, får, grisar och olika idisslare. Det kan också ges som en uppskattad godbit mellan måltiderna. Produkten är perfekt för hästar som behöver gå upp i vikt eller som behöver extra näring under vintern. Betfor tillverkas utan tillsats av kemikalier eller konserveringsmedel, vilket gör produkten till en naturlig och hälsosam hästfoderprodukt.

  • Stärker prestationsförmågan
  • Ökar välbefinnandet.
  • Tillför energi i en skonsam och smaklig form.
  • Hästar och andra djur får hjälp att bevara sin vätskebalans.
  • Betfor består av ca 90% torkad betfiber och ca 10% melass.
  • Har ett naturligt innehåll av vitaminer och mineraler.

Hur utfodrar du med Betfor på bästa sätt?

Förbereda Betfor för hästar

För att förbereda Betfor för hästar bör du först blötlägga det i vatten. Det är diskuterat om det är ett måste eller det är en "gammal sanning" och det ska vi inte ta skarp ställning kring, vår rekommendation baseras på hur Betfor traditionellt sett använts. Detta gör att betorna blir mjuka och lättsmälta för hästens mage. En allmän tumregel är att blötlägga Betfor i minst 12 timmar innan det utfodras till hästen. Du kan också tillsätta salt i blötläggningsvattnet för att ge hästen extra elektrolyter. Efter blötläggning kan du tappa av vattnet och servera Betfor till hästen antingen som det är eller tillsammans med hö.

Utfodring av häst med Betfor

Betfor är ett utmärkt alternativ som utfodring för hästar. Det höga fiberinnehållet gör att hästens matsmältning fungerar optimalt, och energin frigörs långsamt vilket resulterar i en jämn energinivå under längre tid. Det är också ett bra val för hästar som har problem med att tugga maten ordentligt, till exempel äldre hästar eller hästar med tandproblem. När man utfodrar hästar med Betfor är det viktigt att inte ge för mycket på en gång. Börja med små mängder och öka gradvis över tid för att ge hästen tid att anpassa sig till det nya fodret. En annan viktig faktor att tänka på är vattenintaget. Hästar som äter Betfor behöver dricka mer vatten än vanligt för att säkerställa att matsmältningen fungerar som den ska.

Frågor och svar om Betfor

Betfor vs hösilage

När man jämför Betfor med hösilage finns det några faktorer att ta hänsyn till. För det första har Betfor en högre sockerhalt än hösilage, vilket kan vara en nackdel för hästar som lider av insulinresistens eller andra metaboliska sjukdomar. Å andra sidan är Betfor rikt på fibrer och kan vara ett bra komplement till hö om hästen behöver extra energi eller protein. En annan fördel med Betfor är att det är lättare att lagra och hantera än hösilage, som kräver särskilda förvaringsförhållanden för att hålla sig fräscht.

Betfor vs havre

Betfor och havre är två olika typer av foder som ofta används till hästar. Havre är en spannmål som är rik på stärkelse och protein, medan Betfor är en rotsak som innehåller mycket fibrer och socker. En nackdel med havre är att det kan orsaka höga blodsockernivåer och övervikt hos hästar om det utfodras i för stora mängder. Betfor å andra sidan kan vara ett bra alternativ för hästar som behöver extra energi utan att riskera att få höga blodsockernivåer.

Betfor till hästar med tandproblem

Hästar med tandproblem kan ha svårt att tugga och smälta hö och andra grovfoder. Betfor kan vara ett utmärkt alternativ för dessa hästar då det är mjukt och lätt att tugga och smälta. Dessutom kan det ge en hög dos av näringsämnen som hästen behöver utan att belasta tandsystemet.

Betfor till hästar med magproblem

För hästar med magproblem kan Betfor vara ett bra alternativ. Betfor innehåller nämligen högre halter av socker än hö, vilket kan öka magsäckens produktion av saltsyra och därmed minska risken för magproblem. Dessutom innehåller Betfor hög andel pektin, som kan ha en gynnsam effekt på mag- och tarmhälsan genom att stimulera tillväxten av goda tarmbakterier. Det är viktigt att poängtera att Betfor inte är en ersättning för grovfoder som hö eller ensilage, utan snarare ett kompletterande fodertillskott. Hästar behöver fortfarande grovfoder som en viktig del av sin kost för att upprätthålla en god matsmältning och hälsosam tarmflora. Vidare är det viktigt att övervaka hästens sockerintag, speciellt för hästar med insulinresistens eller som är överviktiga, eftersom Betfor innehåller högre sockerhalter än traditionella grovfoder. För att undvika eventuella problem bör man rådgöra med en veterinär eller en hästfoderexpert innan man börjar utfodra med Betfor till hästar med magproblem.

Är Betfor lämpligt för hästar med insulinresistens?

Betfor har en hög sockerhalt, vilket kan vara en nackdel för hästar som lider av insulinresistens eller andra metaboliska sjukdomar. Därför bör Betfor användas med försiktighet och endast i små mängder om du utfodrar hästar med insulinresistens. Det är alltid bäst att rådgöra med en veterinär eller hästexpert innan du inkluderar Betfor i din hästs diet om du är osäker på dess lämplighet.

Tips för förvaring av Betfor

För att se till att Betfor behåller sin kvalitet under en längre tid är det viktigt att lagra det på rätt sätt. Det är bäst att lagra Betfor i en torr och sval miljö, helst vid en temperatur på mellan 5-20°C. Förvaring i fuktiga eller varma miljöer kan orsaka mögelbildning och försämra kvaliteten på fodret. Håll relativ fuktighet i luften under 65% och sörj för god ventilation. Produkten kan lagras i upp till 12 månader, förutsatt att den förvaras korrekt. Ett bra tips är att förvara Betfor i en tättslutande behållare för att säkerställa att produkten behåller sin kvalitet och hållbarhet, samt såklart för att skydda mot ovälkomna gnagare, fåglar eller andra skadedjur som vill knapra på ditt foder.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
1 produkter

Visar sida 1 av 1