Gå till huvudinnehållet

Acana

Prisbelönt foder som tillverkas i Kanada. Acana speglar en naturlig diet baserad på kött, fisk, fågel och ägg för din hund eller katt. Acana innehåller upp till 75% kött. Det fylls inte ut med syntetiskt växtprotein som koncentrat från ärtor eller potatis. Acana är glutenfritt. Du kan vara säker på att din hund eller katts biologiska behov blir väl tillgodosedda. 

Acana - Naturlig och Biologiskt Korrekt Hund- och Kattfoder

Acana grundades med en vision att skapa naturligt och biologiskt korrekt hund- och kattfoder. De tror på att en naturlig kosthållning med kött, organ och brosk eliminerar behovet av långa listor av syntetiska tillskott. Mängden och variationen av olika typer av färskt kött som hunden och katten av naturen anpassats för att äta speglas i fodret.

Varför välja Acana hund- och kattfoder?

Din hund och katt är naturliga köttätare med vassa tänder, kort matsmältningssystem och en kropp som utvecklats för att leva på protein och animaliska fetter. Acana utvecklar produkter med högkvalitativa proteinkällor som kommer från en stor mängd färskt kött i fodret. Produkterna innehåller upp till 75% kött och är glutenfria. Det fylls inte ut med syntetiskt växtprotein som koncentrat från ärtor eller potatis. Du kan vara säker på att din hund eller katts biologiska behov blir väl tillgodosedda med Acana hund- och kattfoder.

Här hittar du vårt hela sortiment av hundfoder och kattfoder.

Hur tillverkas Acana hund- och kattfoder?

Acanas prisbelönta kök ligger i Morinville, Alberta, Kanada och är utrustat med den senaste tekniken för att tillreda och bevara högkvalitativa färska råvaror. Fodret tillagas vid låga temperaturer (90 grader C) för att bevara alla naturliga näringsämnen. Alla Acanas färska köttråvaror föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras färska till deras kök dagligen. Acana samarbetar med lokala bönder för att ta färskt, närproducerat hund- och kattfoder till en ny nivå. Albertas djurvårdsprogram säkerställer standarden för välmåendet hos kanadensiska djur.

Kanadas vatten är kända för sina rika bestånd av fisk. Vår saltvattenfisk är fiskad i Port Hardy vid öarna i norra Vancouver. Där får vi t.ex. sill, flundra, sardin och kummel rika på proteiner, selen och B12. Vår sötvattenfisk är fiskad i sjöarna vid Alberta och Saskatchewan. T.ex. gädda, gös, abborre och sik. Alla fiskråvara förutom lax kommer enbart från vildfångad fisk. Under maj till september används färsk vildfångad lax och resten av året odlas laxen i north Vancouver islands laxodlingar.

Vem är Acana hund- och kattfoder för?

Acana hund- och kattfoder är för djurägare som vill ge sina husdjur en naturlig kosthållning och en högkvalitativ näring. Produkterna passar för alla hundar och katter oavsett ras, ålder eller storlek.

Vkten av en naturlig kosthållning för din hund och katt

En naturlig kosthållning, med kött, organ och brosk eliminerar behovet av långa listor av syntetiska tillskott.

  • Muskelkött -Ger livsviktigt protein och fett.
  • Inälvor som lever, njure och mage -Ger mineraler som fosfor, järn, koppar, jod och magnesium och vitaminer som t.ex. B-vitamin och de viktiga fettlösliga vitaminerna A, D, E, K-vitamin.
  • Ben och brosk -Innehåller mineraler såsom fosfor och kalcium.
  • Lågglykemiska frukter och grönsaker -Vi ersätter snabba kolhydrater som ris och majs med bl.a. pumpa och butternut squash som ger en stabilare blodsockernivå.

Frågor och svar

Varför verkar en del av era påsar vakumförpackade och andra inte?

Under tillverkningen dras överskottsluft ut ur påsarna innan de försluts helt. Beroende på fodersort, storlek på kulorna och omgivningens temperatur kan vissa påsar innehålla mindre luft än andra. Maten i en oöppnad förpackning är garanterat lika färsk i alla påsar.

Hur ska jag förvara mitt foder?

Förvara ditt foder inomhus svalt och mörkt. En temperatur på 10 till 20 grader är perfekt. Använd en återförslutningsbar fodertunna eller behåll fodret i säcken men håll förpackningen försluten. Värme, ljus och fukt är de faktorer som minskar fodrets hållbarhet. Från tillverkningsdatum har säcken cirka 15 månaders hållbarhet.

Vad är det för skillnad på “färsk” och “rå” köttråvara?

Färsk innebär att råvaran är helt naturlig, utan konserveringsmedel och har aldrig varit fryst endast kyld. Rå innebär att ingrediensen inte tillagats än men ålls fräsch genom frysning och/eller konserveringsmedel. När Acana använder rått kött används endast frysning som bevarandemetod, inga konserveringsmedel.

Hur räknar man ut Glykemisk belastning?

Glykemisk belastning mäter matens påverkan på blodsockret. Principen är densamma som för oss människor. Glykemisk belastning = Glykemiskt index hos kolhydraterna x Antal gram kolhydrater / 100. En belastning över 20 är högt, 11-19 är medel och 10 eller mindre anses vara lågt. Acans foder har alla 10 eller mindre för optimala förutsättningar för en slank och sund hund eller katt.

Jag är orolig för mängden kvicksilver i maten, testar ni er fisk?

Ja, all fisk kontrolleras och uppfyller den kanadensiska regeringens alla livsmedelsregler för daglig konsumption.

Hormoner och antibiotika i kött hör jag mycket om och blir orolig, hur är det med ert kött?

Djuren som blir köttet i våra foder föds upp lokalt, certifierat fria från antibiotika och konstgjorda tillväxthormoner.

Hur är kvaliteten på ingredienserna egentligen?

Allt närproducerat kött, fågel, fisk, ägg, frukt och grönsaker är godkänt som livsmedel till människor av den kanadensiska regeringen innan det accepteras som råvaror i vårt kök.

Använder Acana några råvaror från Kina i sin tillverkning?

Nej, vi använder inga råvaror från kina, inte ens vitaminer. Alla våra produkter är uteslutande tillverkade i Alberta, Kanada.

Hur undersöker och utvecklar ni era foder?

På BARFINO centret som ligger i anslutning till vårt kök i Morinville, Atlanta. Fokuserar vi på att utveckla kunskapen och hanteringen av biologiskt korrekt foder. Detta sker genom att t.ex. utveckla patenterade tekniker för att skonsamt och lågtempererat separera kött och kontinuerligt förfina tekniken för frystorkning.

Utför ni djurförsök?

För att kunna skapa det allra bästa fodret för hundar och katter behöver just hundar och katter äta det. Vi utför endast tester som vi skulle tillåta familjens egna djur delta i. Detta innebär icke-invasiva smaklighetstester, urin, avföring och blodanalyser. Hundarna och katterna som får prova vårt foder bor i familjer i vårt närområde.

Vi hjälper dig gärna!

Klicka på produkterna för att läsa mer om deras specifika egenskaper och innehåll. Om du har några frågor, glöm inte att du alltid kan kontakta vår kunniga kundtjänst för hjälp och råd! Vi finns för dig på chat, mail och telefon.

Kategori & Filter
    • Populära
22 produkter

Visar sida 1 av 1