Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hundfoder & Hundmat

hundmat på granngården.seHundfoder och Hundmat – till bra priser, för alla hundraser och storlekar. Handla premium-hundfoder online eller i butik och låt din fyrbenta vän vifta på svansen av lycka! Granngården erbjuder allt från torrfoder till hund till våtfoder för hund, valpfoder och spannmålsfritt foder. Utforska även vårt urval av fryst foder, känt som färskfoder, i våra butiker.

En sak är säker: vägen till hundens hjärta går genom magen. Därför har vi på Granngården samlat vår långa erfarenhet och kunskap om hundmat i ett brett sortiment av foder. Här kan du välja bland marknadens bästa varumärken och vårt eget högkvalitativa och näringsrika foder.

Hundmat & hundfoder för din bästa vän

Som en omtänksam djurägare ser du självklart till din hunds bästa. Att ge din hund bra foder ökar din hunds välbefinnande och livskvalitet. Alla hundar har olika behov och behöver därför även olika hundfoder.

För oss är det viktigt att erbjuda foder från välkända varumärken som Doggy Professional, Appetitt, Four friends, Royal Canin, Monster, Hills science plan med flera så att du kan välja det som passar just dig och din hunds behov. För visst förtjänar din bästa vän något extra gott ibland? Köp hundmat online, här på granngården.se – eller i en av våra butiker nära dig.

Välj rätt hundmat & foder till din hund

Det är oftast hunden som väljer vad som i slutändan hamnar på menyn, snarare än du som hundägare. Att hitta rätt foder kan vara en utmaning och kräva lite testande. Här är några tips för att välja rätt godsaker till din fyrbenta vän!

Missa inte: Granngårdens svenskproducerade hundfoder, som passar de flesta hundar 👇👇

✔️ Granngårdens Originalfoder och Premiumfoder har fokus på hög kvalitetsnivå, samt att de samtidigt ska kunna erbjudas till ett bra pris. Granngårdens svenskproducerade hundfoder tillverkas av noggrant utvalda råvaror med ett tydligt innehåll – allt för att göra det enkelt för dig som hundägare. Premium är för hundar med högre energibehov, men båda är framtagna för att passa de flesta hundar.

✔️ Om din hund är allergisk kan Granngårdens spannmålsfria eller vetefria hundfoder vara lösningen på problemet. Spannmålsfritt foder är 100 procent fritt från spannmål och innehåller bara det bästa och mest näringsriktiga som din hund behöver. Granngården Vetefritt är helt utan spannmålet vete. Båda fodren passar såklart bra även till dem utan konstaterad allergi.

✔️ Granngården Högenergi är ett foder med mer näring som passar högaktiva hundar som arbetar eller tränar hårt. Det passar utmärkt till de flesta hundar som har en aktiv livsstil och behöver mycket protein och näring för att må bra och glänsa med sitt goda humör.

✔️ Granngården Sensitiv är ett skonsamt foder som rekommenderas till foderkänsliga hundar eller hundar som lider av allergibesvär. Tillverkat av högkvalitativa råvaror för hög smaklighet och smältbarhet. 100 procent fritt från vete.

✔️ Granngården Diet/Senior är ett skonsamt foder som rekommenderas till äldre, överviktiga och kastrerade hundar. Innehåller fettsyrorna omega-3 (EPA och DHA) och omega-6 för frisk hud och fin päls.

Vad är ett bra hundfoder?

Bra foder är bra för magen och ger hunden all den näring den behöver. Att ge sin hund en välbalanserad kost är själva grundbulten i jobbet som hundägare. Om du lyckas med det kommer du att få en hund som är sund, välväxt och står emot sjukdomar på ett bra sätt.

Hundens livsglädje är i hög grad beroende av den mat som den får att äta! Om din hund är pigg, glad och mår bra av maten du ger, är det ofta ett gott tecken på god kosthållning.

Helfoder till din hund

Välj ett färdigt helfoder, så är du säker på att din hund får i sig de näringsämnen den behöver. Det finns en rad olika foderfabrikat att välja mellan i handeln. Varje fabrikat har olika specialfoder anpassade för olika hundars behov. Det finns speciella hundfoder för valpar (valpfoder), överviktiga hundar (light-foder) och arbetande hundar med högt energibehov. Fodertyperna kan delas upp i torrfoder för hund på säck, färskfoder, frysfoder och våtfoder på burk eller i tetra.

När valpen når vuxen ålder beror på ras och storlek. Större raser åldras tidigare men tar längre tid på sig att växa klart. När valpen är cirka 90 procent av sin förväntade mankhöjd anses den vara vuxen och bör övergå till vuxenfoder. Det är viktigt att gradvis introducera det nya fodret under cirka en veckas tid. Den vuxna hunden bör utfodras 1-3 gånger om dagen.

Anpassa maten efter hunden

Vilken mat du väljer beror på din hunds tillstånd, aktivitet, ålder och vikt. Vad hundfodret luktar är viktigt för både människa och hund, även om vi kanske bedömer doften på lite olika sätt. Däremot tycks inte hunden bry sig så mycket om själva smakupplevelsen. Varför? Troligen för att det goda luktsinnet övertrumfar smaken.

Hundar kan också vara känslig gällande matens konsistens. Du och din hund får helt enkelt prova er fram tills ni hittar en meny som passar er båda. Läs mer om foderbyte till din hund.

Nyttigt hundgodis mot tandsten efter maten?

Hundgodis och tuggben gör din hund glad, samtidigt som det är en uppskattad sysselsättning som dessutom ger friskare tänder. Genom att gnaga och tugga på tuggbenet kan tandsten motverkas. Med bra och nyttigt hundgodis får din hund dessutom i sig viktiga näringsämnen och vitaminer. Det passar perfekt som efterrätt efter maten, present eller belöning till hunden. Vi har hundgodis i olika former och smaker så att du kan välja det som är bäst för just din hund.

Smakgaranti hos Granngården

Oavsett vilket hundfoder du än väljer så erbjuder Granngården alltid smakgaranti. Om din vovve, mot förmodan, inte skulle gilla maten – då kan du byta! Läs mer om Granngårdens smakgaranti för torrfoder och blötmat/våtfoder.

Köp hundfoder & hundmat online

Hitta och servera din fyrbenta vän hundfoder och hundmat av bästa kvalitet. Utforska Granngårdens breda sortiment av högkvalitativa måltider för din hund – köp online eller i butik!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
409 produkter

Visar sida 1 av 14