Gå till huvudinnehållet

Hundfoder & Hundmat

hundmat på granngården.seVi har ett stort sortiment av hundfoder och hundmat till bra priser för alla hundraser och storlekar. Handla hundfoder online på granngården.se och välj leverans smidigt hem till dörren. Hos oss hittar du allt från torrfoder till hund till våtmat för hund, valpfoder och spannmålsfrtt foder. I våra butiker finns du också fryst foder som även kallas färskfoder.

Vi vet att vägen till kärlek går via magen med alla hundar. Därför har vi samlat en stor del av vår långa erfarenhet och kunskap om hundmat i vårt breda sortiment och utbud av foder. Du kan välja från marknadens bästa varumärken och även från Granngårdens egna foderlinje med riktigt bra och nyttigt foder.

Hundmat och hundfoder för din bästa vän

Som en omtänksam djurägare ser du självklart till din hunds bästa. Att ge din hund bra foder ökar din hunds välbefinnande och livskvalitet. Alla hundar har olika behov och behöver därför även olika hundfoder.

För oss är det viktigt att erbjuda foder från välkända varumärken som Doggy Professional, Appetitt, Labb, Four friends, Royal Canin, Acana, Monster, Hills science plan med flera så att du kan välja det som passar just dig och din hunds behov. För visst förtjänar din bästa vän något extra gott ibland? Köp hundmat på nätet hos granngården.se eller i en av våra butiker nära dig.

Välja rätt hundmat och foder till din hund

Det är oftast hunden som väljer vad som i slutändan hamnar på menyn, snarare än du som hundägare. Det kan vara svårt att veta vilket foder som just din hund uppskattar och det är vanligt att man får prova sig fram till rätt hundmat. Därför har vi tagit fram egna hundfoder som passar de flesta hundar. Självklart gäller Granngårdens smakgaranti!

  • Granngårdens egna Originalfoder och Premiumfoder har fokus på hög kvalitetsnivå, samt att de samtidigt ska kunna erbjudas till ett bra pris. Granngårdens svenskproducerade hundfoder tillverkas av noggrant utvalda råvaror med ett tydligt innehåll – allt för att göra det enkelt för dig som hundägare. Premium är för hundar med högre energibehov, men båda är framtagna för att passa de flesta hundar.
  • Om din hund är allergisk kan Granngårdens spannmålsfria eller vetefria hundfoder vara lösningen på problemet. Spannmålsfritt foder är 100 % fritt från spannmål och innehåller bara det bästa och mest näringsriktiga som din hund behöver. Granngården Vetefritt är helt utan spannmålet vete. Båda fodren passar såklart bra även till dem utan konstaterad allergi.

  • Granngården Högenergi är ett foder med mer näring som passar högaktiva hundar som arbetar eller tränar hårt. Det passar utmärkt till de flesta hundar som har en aktiv livsstil och behöver mycket protein och näring för att må bra och glänsa med sitt goda humör.

  • Granngården Sensitiv är ett skonsamt foder som rekommenderas till foderkänsliga hundar eller hundar som lider av allergibesvär.

  • Granngården Diet/Senior är ett skonsamt foder som rekommenderas till äldre, överviktiga och kastrerade hundar.

Vad är ett bra hundfoder?

Bra foder är bra för magen och ger hunden all den näring den behöver. Att ge sin hund en välbalanserad kost är själva grundbulten i jobbet som hundägare. Om du lyckas med det kommer du att få en hund som är sund, välväxt och står emot sjukdomar på ett bra sätt. Hundens livsglädje är i hög grad beroende av den mat som den får att äta! Om din hund är pigg, glad och mår bra av maten du ger, är det ofta ett gott tecken på god kosthållning.

Helfoder till din hund

Välj ett färdigt helfoder, så är du säker på att din hund får i sig de näringsämnen den behöver. Det finns en rad olika foderfabrikat att välja mellan i handeln. Varje fabrikat har olika specialfoder anpassade för olika hundars behov. Det finns speciella hundfoder för valpar (valpfoder), överviktiga hundar (light-foder) och arbetande hundar med högt energibehov. Fodertyperna kan delas upp i torrfoder för hund på säck, färskfoder, frysfoder och våtfoder på burk eller i tetra.

Anpassa maten efter hunden

Vilken mat du väljer beror på din hunds tillstånd, aktivitet, ålder och vikt. Vad hundfodret luktar är viktigt för både människa och hund, även om vi kanske bedömer doften på lite olika sätt. Däremot tycks inte hunden bry sig så mycket om själva smakupplevelsen - troligen p.g.a. att det goda luktsinnet övertrumfar smaken.

Hundar kan också vara kinkiga vad gäller matens konsistens. Du och din hund får helt enkelt prova er fram tills ni hittar en meny som passar er båda.

Nyttigt hundgodis mot tandsten efter maten?

Hundgodis och tuggben gör din hund glad, samtidigt som det är en uppskattad sysselsättning som dessutom ger friskare tänder. Genom att gnaga och tugga på tuggbenet kan tandsten motverkas. Med bra och nyttigt hundgodis får din hund dessutom i sig viktiga näringsämnen och vitaminer. Det passar perfekt som efterrätt efter maten, present eller belöning till hunden. Vi har hundgodis i olika former och smaker så att du kan välja det som är bäst för just din hund.

Hitta hundfoder och hundmat av bästa kvalitet som passar just din hund, online på Granngården.se eller i en butik nära dig.

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
402 produkter

Visar sida 1 av 14