Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Flexikoppel & Rullkoppel till Hund

Är det dags att investera i ett nytt koppel till hunden? I vårt sortiment hittar ni mängder av kvalitetskoppel från tyska Flexi. Flexikopplen kommer i storlekar från XS till XL och finns i flertalet olika modeller så som New Comfort, New Classic, New Neon, Black Design, Style och Xtreme. Samtliga modeller levereras med antingen lina eller band.

Flexis populära koppel hittas i färger som svart, blå, röd, neongul och rosa. Modellerna från New Neon och Xtreme är dessutom försedda med reflexer, så att du och din hund syns extra tydligt under mörka kvällar och nätter. Kombinera kopplet med lämplig sele eller halsband i vårt sortiment.

Vad är då ett Flexikoppel?

Det kan kortfattat beskrivas som ett hundkoppel på rulle. Kopplet rullas in och ut beroende på hur hunden rör sig i förhållande till husse eller matte. Flexikopplet ger hunden stor möjlighet att röra sig fritt, till skillnad från ett vanligt koppel som ger hunden mindre rörelsefrihet.
Kopplen från Flexi är även försedda med broms, vilket innebär att du enkelt kan låsa kopplet på en viss längd - för ökad kontroll av din hund!

Välja rätt storlek på Flexikoppel

Rullkopplen från Flexi tillverkas för hundar i alla storlekar och viktklasser. Behöver du en hjälpande hand vid valet av storlek kan du snabbt och enkelt titta igenom Flexis storleksguide här nedan.

Vilken längd på kopplet är då bäst? Kopplen finns i längderna 3 meter, 5 meter och 8 meter och lämplig längd beror på hur din och hundens vardag ser ut.För promenader i stan räcker ofta 3 meter.

Ägnar du dig däremot främst åt långa skogspromenader rekommenderas ett koppel med en lina på mellan 5-8 meter. På så sätt får hunden större möjlighet att röra sig fritt när omgivningen har mycket att upptäcka.

Storleksguide Flexikoppel

XS - Upp till 8kg
S - Upp till 12kg
M - Upp till 15kg
L - Upp till 50kg
XL - 50kg och uppåt

Kan man öppna Flexikopplet?

Nej, detta rekommenderas inte. I kopplet sitter en spole med spännfjäder som då kan ta skada.

Vi hoppas att du i vårt sortiment hittar det koppel just du letar efter. Komplettera gärna med lampor eller reflexer. Varmt välkommen att handla i butik eller direkt online!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1