Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Agility & Hundträning

Oftast spelar det ingen roll hur du väljer att träna med din hund, men alla vovvar mår bra av att aktiveras på något vis. Läs vår guide med tips för ett aktivare liv med hund! Aktivering och träning tillsammans med din hund ger inte bara er kvalitetstid ihop, det stärker även er relation till varandra och ger dig en pigg, frisk och välmående hund. Oavsett vilken form utav träning du och din hund tycker om att utföra tillsammans, så hittar ni allt ni behöver för en lyckad träningsupplevelse i Granngårdens sortiment. Välj bland flera agilitytillbehör.

Rolig träning för dig och din hund

De flesta hundraser behöver aktiveras på något vis för att må bra. Många gillar att kunna kombinera hundträningen med något du själv tycker är roligt. Ta med hunden ut på en joggingtur, spåra i skogen, träna apport eller träna lydnad med hunden. Ett bra tips är också att ta hjälp av ett nyttigt hundgodis som belöning eller en klicker för att träna på trix!

Träna hund med klicker

Klickerträning grundas i att enbart belöna hunden. Du ignorerar eventuella fel och belönar när hunden gör rätt. För att ”klicka in” hunden behöver du massa smaskigt belöningsgodis och en klicker. Du klickar och ger godis. Efter några gånger kommer hunden uppfatta klicket som något positivt och du behöver inte ge godis efter varje klick. Nu belönar du vovven med klicket istället. Anledningen till att man använder klicket istället för annan belöning är att det främst är nyttigare för hunden, men också att du snabbare kan visa hunden när den gör är rätt.

Börja med agility

Agility är en populär hundsport som aktiverar både hjärnan och kroppen på dig och din hund. Det är lätt att komma igång med, med hjälp av smidiga agilityhinder som du kan sätta upp i trädgården. Att till exempel träna hunden att gå sicksack genom slalompinnar stärker hundens fysiska och mentala förmåga. Glöm inte att belöna med en tålig hundleksak!

Gå fint i koppel

Problematik med hunden kan lösas med träning. Vi har spårlinor, antidragsele och hundvisselpipa som kan hjälpa dig att träna din hund till den bästa versionen av sig själv. En spårlina kan du både använda ute i skog och mark för att spåra med din hund, men den fungerar lika bra för att träna på att komma på inkallning. Drar din vovve i kopplet under era promenader har Granngården hjälpmedel i form av antidragsele, halti och nosgrimma.

Att tänka på i skog och mark

Mycket kan hända ute i skog och mark, vi har satt ihop lite stöd kring giftiga svampar för hundar och vad som kan ske och hur man bör agera vid misstänkt ormbett.


Beställ på granngården.se eller välkommen in i någon av våra butiker för att rådfråga vad som passar just dig och din hund.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
44 produkter

Visar sida 1 av 2