Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hundgård

Dags att bygga rastgård till dina fyrbenta vänner? En stabil hundgård ger dina hundar en trygg oas att röra sig fritt på samtidigt som den ger en trygghetsförsäkran för dig som ägare. I Granngårdens sortiment finns allt du behöver för att bygga en egen hundgård eller sätta stängsel till hund. Vi erbjuder praktiska och lättmonterade hela hundgårdssektioner men också hundgårdsnät på rulle, dörrsektioner till hundgård och stängselnät.

Köp allt du behöver för att bygga hundgård online på granngården.se med hemleverans eller besök någon av våra butiker.

Bygga hundgård - tänk på detta

Hundar är sociala djur och individer som behöver olika saker av sin omgivning. Därför finns det en del regler för hundgård att ta i beaktning innan du börjar sätta hundstängsel. Vilka regler som gäller för hundgårdar och hundar i Sverige kan du läsa om på Jordbruksverkets hemsida.

  • Bygg inte rastgård till hund undanskymt! Hundar vill vara med där det händer saker och blir stressade av att inte veta vad som händer runt husknuten där ljud hörs och människor rör sig. Resultatet av att bygga en rastgård undanskymt är ofta en skällande och frustrerad hund som skapar oro både för sig själv och sin ägare.
  • Se till att hunden har möjlighet till skugga och tak! Under sommarmånaderna gillar många hundar att värma sig i solen men det också viktigt att de kan komma undan i skuggan när det blir för varmt. Lika så behöver hunden kunna skydda sig från kraftigt regn när det faller på. Viktigt är det dock att se över lutningen så vatten och snö rinner av på rätt sätt när du sätter tak över ditt hundstängsel. Du bör med andra ord undvika att bygga din hundgård i söderläge, det blir lätt olidligt varmt på sommaren när solen är stark.
  • Tänk på underlaget! Vad ska du ha för underlag i din hundgård och hur ser marken ut där den ska stå? Ju rakare underlag desto lättare är det att bygga en rak och stabil rastgård eller sätta hundstaket. När du sen ska lägga på underlag i form av t.ex. betongplattor eller grus är det bra att tänka igenom både hundens behov men också ditt. Ofta är det smidigare med betong om det ska vara enkelt att städa undan och hindra hunden från att gräva. Att underlaget är väldränerat är viktigt för att inte rastgården ska få vattenpölar stående vid regnigt väder.
  • Tänk på grävrisken! Det kan vara superintressant för en del hundar att med alla medel gräva sig ut ur sin rastgård. Tänk på det när du planerar hundgården.
  • Inredning av hundgården! Att ha en liggplats är viktigt för även i rastgården. Bygg gärna liggplatsen med lite höjd, hundar gillar att komma upp en bit och blicka ut över sin omgivning. Tänk bara på att en väl motiverad och smart individ kan få för sig att klättra på gallret och har de väl lärt sig det kan det vara väldigt svårt att hålla dem kvar i hundgården. Du kan också lägga in mjuka hundbäddar. Att isolera med halm eller trähull är också vanliga underlag till hundarna i en hundgård.
  • Viktigt är också att hunden alltid har tillgång till vatten så ställ in både matskål och vattenskål till hunden.

Köp de delar du behöver till din hundgård hos Granngården! Besök någon av våra butiker eller beställ din hundgård online på granngården.se med hemleverans.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1