Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Torrfoder Hund

Torrfoder för din hund – praktisk och näringsrik hundmat! Torrfoder är en viktig komponent för hundens välbefinnande och hälsa. Torrfoder är lätt att förvara, har lång hållbarhet och dess näringsrika sammansättning gör det till ett självklart måltidsval för din fyrbenta vän. Hos Granngården hittar du brett utbud av torrfoder som passar olika hundars preferenser och behov.

Som en omtänksam djurägare månar du självklart om din hunds bästa. Att ge din hund bra torrfoder ökar din hunds välbefinnande och livskvalitet. Alla hundar har olika behov och behöver därför även olika typer av hundmat.

Välj rätt torrfoder till hunden

Granngården erbjuder kvalitetsfoder från välkända varumärken, inklusive Granngårdens egna torrfoder, så att du kan välja den hundmat som passar just dig och din hunds behov. För att din fyrbenta vän ska hitta något som faller i smaken har vi torrt foder i flera olika goda smaker som kyckling, lamm och fisk.

Torrfoder är en viktig del av hundens kost som bidrar till friska tänder och god munhygien genom tuggmotståndet. Om din vovve inte äter hundtugg och ben är det ännu viktigare att införa torrt foder i kosten.

Fodret består av ingredienser som har torkats och innehåller max 14 procent vatten. Det är därför viktigt att se till att din vovve får i sig tillräckligt med vatten och har tillgång till vattenskål.

Vilket torrfoder är bäst för din hund?

Tänk på att olika hundraser behöver olika torrfoder, fråga i din lokala Granngården-butik eller läs på produkten innan du bestämmer dig för vilket foder som är rätt för din hund. Granngården har ett brett sortiment av olika hundfoder från flera stora varumärken som Appetitt, Labb Hund, Robur, Doggy proff, ProPlan, Eukanuba, Hills, Monster, Fourfriends och många fler.

Utgå från hundens levnadsår och aktivitetsnivå när du väljer hundmat och anpassa fodret utifrån livets alla stadier, hälsorelaterade tillstånd och ämnesomsättning.

Torrfoder utan spannmål för känslig mage

Om hunden är känslig och ofta är lös i magen kan lösningen vara att byta till spannmålsfritt hundfoder. Denna typ av hundmat har en högre kötthalt och är hypoallergen vilket gör det lättare att smälta maten.

Tänk på att när du byter till ett nytt torrfoder från ett annat foder, krävs en övergångsperiod. Du behöver vara vaksam på hur din hund reagerar på sitt nya torrfoder.

Gör ett bra val och köp torrfoder till din hund online på granngården.se eller besök någon av våra butiker.

Vanliga frågor:

Hur välja det bästa torrfodret?

Då är det viktigt att ta hänsyn till specifika behov och situationer. För tikar under dräktighet och därefter finns speciellt anpassat foder för att ge extra näring. Hundar som riskerar övervikt kan dra nytta av lightversioner, medan äldre hundar kan behöva seniorfoder för att främja hälsa och vitalitet. För tandproblem eller magbesvär finns också torrfoder som kan bidra till att lösa dessa problem.

Tips: Om du är osäker så rådgör med veterinär för att säkerställa att det passar din hunds behov och hälsa på bästa sätt. Du kan också, såklart, kika förbi en Granngården-butik och prata med vår kunniga, pälsälskande personal.

Kan en hund bara äta torrfoder?

För att täcka hundens dagliga energibehov enbart med torrfoder måste du ge den ungefär tre till fyra gånger mindre foder än om du ger den enbart våtfoder. Våtfoder kommer definitivt att bli mer uppskattat och stimulera hundens smaksinne. Torrfoder är svårare att tugga, vilket kan vara ett problem för vissa djur.

Blötlägga torrfoder?

Genom att blötlägga torrfodret blir det mjukare och lättare att smälta. Detta kan minska risken för matsmältningsproblem, såsom förstoppning eller diarré, och göra det mer skonsamt för valpens mage. Tandhälsa: Valpar får sina permanenta tänder när de växer upp.

Hur länge håller en öppnad påse torrfoder?

Hur länge håller sig min hunds eller katts foder? Smaken på torrfoder är som bäst i en månad efter att påsen har öppnats. Smaken är dock fortsatt bra i upp till två månader, och ibland längre än så, om påsen förvaras på rätt sätt i en sval, torr och lufttät behållare. Våtfoder som har öppnats ska förvaras i kylskåp och förbrukas inom två dagar.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
265 produkter

Visar sida 1 av 9