Gå till huvudinnehållet

Färskfoder

Färskfoder är den naturligaste maten du kan ge till din hund. Vargar jagar sin föda och äter upp hela bytet med kött, ben och inälvor. Även hundar mår bra av att äta foder med hög kötthalt, utan spannmål.

De är skapade för att även kunna tugga på ben och brosk och det finns ett smidigt sätt att utfodra din hund med det – genom färskfoder som kallas B.A.R.F!

BARF till hund

BARF är en förkortning på Biologiskt Anpassad Rå Föda och är färskfrusen mat för katt och hund. Det finns sorter du kan ge som ett helfoder, men även som du kan kombinera med torrfoder eller annan mat. Fodret har aldrig varit uppvärmt eller tillagat på något vis, vilket gör att det behåller enzymer och goda bakterier. Fodret innehåller bara naturliga ingredienser och inga konserveringsmedel eller tillsatta smakämnen.

Naturligt foder i olika smaker

Hos Granngården hittar du Barf-foder från märken som Mush och Halla som är ett svenskt färskfoder. Både online och i våra frysdiskar runt om i landet hittar du portionsbitar i både mindre påsar och större lådor. Välj mellan flera olika smaker av helfoder eller kombinera själv ihop vad som passar din hund bäst. Smaker som finns att välja på är kyckling, gris, kalkon, biff, vilt och lax. Det finns även grönsaksbitar att komplettera köttbitarna med för variation, främst till hundar som lider utav övervikt.

Hur mycket BARF ska hunden ha?

En vuxen hund som äter färskfoder som ett helfoder ska dagligen äta ca 2–5 % av sin vikt. Om du tidigare gett torrfoder kan du börja med att blanda ut lite försiktigt för att sedan öka ransonen. En valp som växer behöver äta mer, ca 5–10 % av sin vikt. Börja försiktigt och anpassa mängden mat efter ålder, hull och aktivitetsnivå på vovven.

Köpa färskfoder online

Köp färskfoder till din hund online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

47 produkter

Visar sida 1 av 2