Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tips

Träna lydnad med hunden

Dela

Lydnadsträning är mycket mer än bara krav. Det är en rolig träningsform som dessutom stärker banden mellan dig och din hund. Här bjuder vi på några roliga tips när du ska träna lydnad med hunden.

Att träna lydnad för med sig många fördelar både för dig som hundägare och din hund. Att leva med en hund som uppför sig bra är mindre stressigt och gör vardagens aktiviteter och sysslor betydligt enklare.

  • Träna lydnad med hunden på ett enkelt sätt

    Ett första enkelt knep för att komma igång med lydnadsträningen är att vänta vid dörren eller i bilen. Om hunden reagerar instinktivt och rusar ut ur huset eller bilden kan det innebära stor fara. Hunden ska lära sig att vänta på sin tur.

    När det vankas mat är det också bra att lära hunden när den får hugga in på den smaskiga måltiden. Se till att hunden sitter och väntar innan du ger klartecken att den får börja äta. Om hunden reser sig när du sänker matskålen mot golvet får du börja om igen. Öva tills hunden lärt sig att invänta grönt ljus.

  • Ni blir ett sammansvetsat team

    När du är ute och går på promenad med hunden kan ni öva enkla lydnadsövningar som lär hunden att gå bredvid dig utan koppel. Du kan antingen använda din röst eller en visselpipa för att styr hunden. En hund som bestämmer för mycket själv mår inte bra och det är toppen om din hund klarar av enkla kommandon som stanna, höger och vänster.

    När du ska träna lydnad med hunden, oavsett vilken övning det är, ska du alltid belöna hunden rikligt vid klarat uppdrag. Gärna med hundens bästa hundgodis Det ska vara lustfyllt att öva lydnad, då kommer resultaten av sig själva.