Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Syrénhäck

Den vackra och doftrika Syrénhäcken är en färgsprakande växt som många älskar. Få saker antyder väl sommarens intåg som en blommande Syrénbuske i parken, trädgåden eller framför husknuten. Syrénväxten är en väldigt populär växt i Sverige som går att hitta i många trädgårdar tack vare sin skönhet och underbara doft. Den lockar till sig både fjärilar, bin och andra insekter som skapar mångfald i trädgården. Att det dessutom är relativt enkelt att plantera den som friväxande buske, berså eller häckväxt i trädgården gör att vi är många som fått upp ögonen för den.

Se alla våra häckplantor här.

Fördelar med Syrénhäcken:

  • Snabbväxande! Växer 30-50 cm per år. Slutar växa när de nått full höjd.
  • Kan bli upp till 5 -6 meter hög (Vanlig Syrén)!
  • Passar i princip alla ytor i trädgården
  • Enkelt att sköta om och underhålla
  • Härdig som häck vilket gör att den kan odlas upp till växtzon 7
  • Lätt att försöka genom rotskott! (Vilket också lett till att den i det vilda är så utbredd i landet)

Olika sorters Syréner

I Granngårdens sortiment finns två av Sveriges mest populära sorters Syrén; Vanlig Syrénhäck och Ungerskt Syrénhäck. På granngården.se erbjuder vi barrotade (även kallat frilandsodlade) och krukodlade Syrénhäckar till bra priser och fin kvalitet.

Vanlig Syrén

"Vanlig Syrén" kallas ibland också för Bondsyrén och blommar maj till juni (passar i zon 1-7). Blommorna växer i vackra klasar med blålila eller vita blommor och bladen är mörkt gröna. Denna typ av Syrén kan bli upp till 5-6 meter hög!
Hos oss på Granngården kan du köpa krukodlad och frilandsodlad Vanlig Syrénhäck till bra priser och leverans direkt hem, i höjder från 30-80 cm. Vi erbjuder såväl 10-pack som 50- och 100-pack.

Ungersk Syrén

Den Ungerska Syrénen (passar i zon 1-6) blommar något senare än Vanlig Syrén och är även den vanlig i Sverige. Blommorna är mörklila med gröna löv. Denna typ av Syrén är lättskött, tålig och föredrar att stå i sol eller halvskugga. Den ungerska Syrénen passar bättre som klippt häck än den vanliga, och kan bli ca. 3 meter hög.Hos oss på Granngården kan du köpa frilandsodlad/barrotad Ungersk Syrénhäck till bra priser med leverans direkt hem till dig, i höjder från 30-100 cm. Vi erbjuder såväl 10-pack som 100-pack beroende på hur stor häck eller berså du planterar att plantera.

Plantera Syrénhäck - tänk på detta

Jord
Syrénhäcken är tålig och trivs i de flesta miljöer och jordsorter, vilket gör den tacksam att plantera. Den Ungerska sorten kan planteras i växtzonerna 1-6 och den Vanliga 1-7. Något Syrénen inte tycker om är jordar som är för sandiga eller blöta. Det allra bästa är att plantera din Syrén i näringsrik, väldrenerad och en aning lerig jord i ett soligt läge. Jordförbättra gärna din jord med lera och bra planteringsjord för optimala förutsättningar. Viktigt är dock att jorden är ordentligt lucker, alltså inte för lerig eller packad. Annars kan inte rötterna etablera sig ordentligt.

Planteringsdike och avstånd
Vad gäller avstånd att sätta häckplantorna på när du ska plantera en Syrénhäck, brukar 3-4 st per meter bli lagom. Ditt planteringsdike behöver vara någonstans runt 60 cm brett/djupt, så du kan fylla på med planteringsjord eller andra jordförbättrande material. Fyll först upp med jord till hälften och vattna rikligt, därefter fyll upp med jord igen utan att packa den.

Vattning
Innan du planterar är det bra om dina plantor får stå och dra i vatten en stund, så de tar till sig bra md vätska i rötterna. Vattna därefter rikligt och sällan, snarare än lite och ofta. Du kan också använda dig av ett självbevattnande system.

Så sköter du din Syrénbuske

Vattningen bör ske sällan men rikligt för att Syrénhäcken eller busken ska må bra. Jorden får dock inte bli för blöt utan att vattnet sjunker undan. Jorden behöver vara lucker och väldränerad. Du bör beskära din buske eller Syrénhäck en gång per år, i början av sommaren strax efter blomning. På så sätt har häcken tid att hämta sig och bli ännu vackrare nästa säsong. Klipp bort vissnande blommor och gamla skott för att den inte ska bli för spretig eller gles nedtill.

Köp Syrénhäck online på granngården.se

Hos oss på granngården.se kan du köpa Syrénhäck med fraktfri hemleverans direkt till din trädgård. Välkommen att beställa din Syreénplanta online hos oss på Granngården!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
15 produkter

Visar sida 1 av 1