Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bokhäck

Vill du också plantera bokhäck runt huset? Bokhäck är en klassisk häckplanta som ger en trevlig inramning och ett elegant intryck. Boken är tålig och robust och står mot både regn och vind. Bokhäcken är snabbväxande och fungerar utmärkt som insynsskydd i trädgården. En bokhäck ändrar färg under året, den har ljusgröna blad under våren och sommaren som övergår till kopparbrunt under hösten. Den förväxlas ofta med Avenbok men har fördelen att den lyckas behålla sitt bladverk längre in på vinterhalvåret.

Till skillnad från ett stort lövträd som fäller sina löv så behåller häcken sina löv på grund av de skyddande grenarna.

Hos oss på Granngården kan du välja bland flera olika plantor som till exempel Bok "Goliath". Vi erbjuder plantor i olika storlekar som levereras i höjder från 50-150 cm. Vi levererar dessutom alla växter direkt hem till din gräsmatta så du slipper frakta dina växter själv i bilen. Smidigt och enkelt!

Plantera bokhäck

När häckväxten planteras ska befintlig jord blandas med minst 50% ny planteringsjord om inte helt ny planteringsjord används. Boken bör inte planteras i tung lerjord eller blöt jord. Gräv ett brett och djupt dike som är ca 50 cm brett och spänn upp ett snöre i rak linje över, så att plantorna hamnar i en rak rad. Placera växten i gropen och se till att rotklumpen hamnar precis under omgivande mark.

Beskära bokhäck

Bokhäckar ska beskäras och toppas direkt vid planteringen eftersom rotsystemet stimuleras och häcken får möjlighet att förgrena sig. Beskärning bör därefter ske i mitten av juni samt början av september. Boken bör klippas minst två gånger per år. På Granngården har vi ett stort sortiment av häcksaxar för trimning av häckar och buskar.

Skötsel av bok

För att sköta om din bokhäck på bästa sätt ska den vattnas regelbundet fram tills att frosten kommer och även under hela växtsäsongen kommande år, så att rötterna kan växa till sig och plantorna frodas. Om jorden på marken är fuktig kan du avvakta med bevattning, om den däremot känns torr behöver häcken vattnas.

Köp bokhäck-plantor online

När du köper din bokhäck online på granngården.se så levererar vi de ända hem till din dörr eller ditt närmsta utlämnngsställe. Alla våra häckar håller hög kvalitet och vi erbjuder dessutom växtgaranti. Välj din favorit bland våra häckväxter och beställ direkt på granngården.se.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
4 produkter

Visar sida 1 av 1