Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hagtornshäck

Nyfiken på att köpa Hagtornshäck? Hagtorn är en snabbväxande och taggig häckväxt som tål hård beskärning och passar bra till vindskydd samt insynsskydd. Bladverket består av mörkt grönflikiga blad som får en vacker orange/gul färg under hösten. Hagtornshäck är inte vintergrön och kommer därför att tappa bladen under sin vintervila. Häckplantan har ett upprätt växtsätt och blommar ut med vita, starkt doftande, blommor under våren samt röda bär under hösten.

Hos oss på Granngården kan du köpa Hagtorn som levereras direkt hem till din dörr, så du slipper frakta dina häckplantor själv i bilen. Våra Hagtornshäckar leveras i pack om 10-100 i och plantorna kommer i höjder upp till 65 cm.

Häck av hagtorn

Hagtornsbären sägs ha en positiv effekt på hjärta och blodtryck och har en sötsyrlig smak. Bär från häckhagtorn kan användas till bland annat sylt, gelé och krydda till brännvin.

Köpa hagtornshäck – tänk på det här

Hagtorn är härdig upp till växtzon 7 och kan nå en höjd på 2-4 meter. Häckväxten är robust och klarar av utsatta förhållanden som regn och vind. Den har även små anspråk på jordmån. Det är viktigt att placera häckplantan så att den får tillräckligt med sol, för att ge de bästa förutsättningarna för en god tillväxt och blomning. Hagtornshäcken bör planteras tidigt under våren och stå i väldränerad och mullrik planteringsjord. Blanda gärna upp jorden med lite lera för att ge extra näring.

Klippa och beskära hagtorn

Hagtorn behöver inte så mycket skötsel, men kan drabbas av sjukdomar som hagtornsrost. Detta orsakar att trädet sväller upp och du bör därför hålla koll på din häck. Beskärning ska helst ske under vårvintern och då klipps skadade och korsade grenar bort. Häckhagtorn kan även formklippas om du önskar det. Granngården har ett stort sortiment med trädgårdsredskap, med en häcksax blir det enkelt att klippa din häck precis så som du vill ha den.

Köp Hagtorn online

När du ska köpa Hagtorn vill vi göra det enkelt för dig och erbjuder därför hemleverans direkt till din trädgård, eller till ditt närmsta utlämningsställe. Välkommen att köpa häck hos oss på granngården.se!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1