Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Planteringsjord

Planteringsjord – ge dina växter en lyxig start! Våra jordar är noga utvalda för att boosta tillväxten både inomhus och utomhus. Utforska vårt kvalitativa sortiment för att skapa en frodig grönska i trädgårdsland, rabatt, pallkrage, balkonglåda och kruka.

Varför planteringsjord från Granngården?

De plantjordar du hittar i vårt sortiment är alla ordentligt näringsberikade och innehåller både gödsel i form av mineral- och naturgödsel. Med andra ord har dem ett brett och användningsområde för det mesta i trädgården som kräver lite extra för att växa. Detta särskiljer också vårt jordsortiment mot billiga planteringjordar på marknaden.

Vi kan stolta säga att du hos oss på Granngården kan köpa några av marknadens absolut bästa jord för plantering. Välj bland allt från KRAV-märkt och ekologisk jord från vårt eget varumärke till såjord, tomat- och chilijord, dressjord, U-jord med flera.

Planteringsjord – inomhus & utomhus

Planteringsjord – för grönska inne & ute! Ge dina växter en näringsrik boost oavsett plats.

  • Plantjord kan användas både inomhus och utomhus då den är näringsrik och har bra vattenkapacitet, samtidigt som den tillför både näring och mull.
  • Jorden lämpar sig allra bäst för plantering av växter i kruka, pallkrageodlingar och rabatt. Den är dessutom perfekt för växter med lite större krav och ger exempelvis tomater och sallad en bra start vid plantering.

  • Kan med fördel användas vid plantering av häckväxter, buskar, träd och perenner utomhus. Dessa planteringar behöver en bra plantjord för att tillgodogöra sig näring, mineraler och gödsel när de ska rota sig i trädgården eller i en kruka utomhus.
  • Kan med gott resultat användas som jordförbättring i rabatter och trädgårdsland.

Rätt jord på rätt plats

Gräv ner din trädgårdsdröm! Här, ett urval av våra jordar 👇👇

P-Jord & Planteringsjord: En näringsrik blandning av ljus och mörk torv med sand för snabb tillväxt. Perfekt för alla typer av växter, både inomhus och utomhus.

Örtjord & Grönsaksjord: En naturgödslad jord rik på växtstimulerande ämnen för örter och grönsaker. Ger optimala förhållanden för rika skördar och god tillväxt.

U-jord: En mångsidig urn- och krukjord för plantering av blommor och växter i krukor och urnor. Ger växterna stabila förhållanden och bra dränering.

Trädgårdsjord: En näringsrik jord med hög mullhalt för plantering av träd, buskar och perenner i trädgården. Ger växterna goda förutsättningar att etablera sig och växa.

Plantjord med biokol: En jord med biokol för förbättrad jordstruktur och växttillväxt. Perfekt för plantering av alla typer av växter och ger en hälsosam miljö för rötterna.

Odlingssäck: En praktisk säck som gör det möjligt att plantera direkt i påsen, perfekt för odlare med begränsat utrymme eller för enkel transport av plantor.

Hur många säckar jord?

Du kan räkna med en påse jord på 40 liter till en buske, litet träd eller tre perenner. Har du pallkrageodling kan det vara lämpligt att använda 2-3 säckar planteringsjord på 40 liter per pallkrage. Maximalt rymmer pallkragen cirka 4-5 säckar upp till kanten. Ska du anlägga en rabatt krävs ungefär lika mycket beroende på yta, ofta sprider du ut jorden mer i en rabatt medan den ska packas högre i odlingslåda. Du som är ute efter anlägga gräsmatta kan behöva mer än så, beroende på hur stor din gräsmatta är. Ska du däremot toppdressa med dressjord kan du räkna med något färre, 2-3 säckar brukar räcka om du har en normalstor gräsmatta.

KRAV-märkt ekologisk planteringsjord

Vi erbjuder flera egna sorter av jord, både KRAV-märkt, klassisk, special-och ekologisk. Vår stolthet är särskilt vår KRAV-odlade och naturgödslad planteringsjord från Granngården, en långtidsverkande jord som passar perfekt till ekologisk odling i bland annat pallkrage, kruka, växthus och trädgårdsland. Ekologisk planteringsjord är en sammansättning av speciellt utvald torv, sand, trädgårdskalk, stenmjöl, kompost och gödsel som tillsammans ger en stabil och fin jord. Alla våra plantjordar passar utmärkt för köksland, drivbänkar och växthus.

Hemleverans av planteringsjord på pall

För dig som inte vill bära och släpa hem tunga storsäckar jord i bilen, finns ett smidigt alternativ online. På granngården.se kan du köpa jord på pall och få upp till 54 säckar med 40 liter i varje säck hemkörd till tomten. Frakten blir dessutom gratis när du köper jord på pall. Är det för många säckar på pallen för dig själv kanske en granne är intresserad av att dela pallen med dig? Du kan självklart också köpa plantjord i Granngårdens butiker.

Köp planteringsjord hos Granngården

Ge din trädgård och odling den absolut bästa starten vid plantering med Granngårdens planteringsjord. Välj själv mellan jord på säck eller köp jord online på pall med fri frakt och hemleverans till tomten. Stort lycka till med dina planteringsprojekt!

Kategori & Filter
    • Populära
20 produkter

Visar sida 1 av 1