Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Häckberberis

Häckberberis (Berberis thungbergia) är en ganska låg och tät buske med böjda och taggiga grenar som blommar ut med små gula blommor under våren. Häcken är snabbväxande, har ett brett och yvigt växtsätt och är härdig från växtzon 1-6. Bladen är små, blanka och gröna med iögonfallande röd höstfärg. Berberishäcken är lövfällande och tappar sina blad under vintern. Berberis blir ca 1–1,5 meter hög och passar utmärkt som insynsskydd och inbrottsskydd tack vare sina tätt sittande skott och taggar.

Häckberberis är tätvuxen och har små röda eller gröna blad. Denna häck är lättskött och utmärkt för formklippning då den är så frodig.

Hos oss på Granngården kan du köpa höströd och röd Häckberberis, särskilt populära tack vare sina röda blad och röda frukter. Vi levererar direkt hem till din dörr, så du slipper frakta dina häckplantor själv i bilen. Våra häckar leveras i pack om 10-100 i och plantorna levereras i höjder upp till 50 cm.

Häckberberis – häck med vassa taggar

Under hösten kan du även se fram emot en taggig häck med röda bär, som gör häcken ännu vackrare. Röd häckberberis (Berberis thungbergia atropurpurea) har ett rött lövverk som sätter färg på trädgården.

Skötsel och beskärning av berberis

Vid plantering av berberishäck är det bra att blanda ut den befintliga jorden med planteringsjord. Häckväxten trivs både i sol och halvskugga och är tålig mot torka och vind. Häcken ska beskäras under JAS-perioden (juli-september) samt under vårvintern och då bör skadade och inåtväxande grenar klippas bort. Eftersom grenarna är taggiga kan det vara en bra idé att bära någon form av skyddskläder och handskar.

Köp Häckberberis online

När du ska köpa Häckberberis vill vi göra det enkelt för dig och erbjuder därför hemleverans direkt till din trädgård, eller till ditt närmsta utlämningsställe. Välkommen att köpa häck hos oss på granngården.se!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
8 produkter

Visar sida 1 av 1