Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Häckplantor & Häckväxter

Att ha en häck vid tomtgränsen är inte bara fint och grönskade, det är också ett bra insynsskydd för din trädgård eller uteplats. En grön och frodig häck runt trädgården eller utanför en byggnad skapar både en pampig och gemytlig entré. Blommande häckar är lättskötta, ger ett romantiskt intryck i entréträdgården och fungerar utmärkt för att rama in och fylla ut en stor trädgård.

De häckplantor och häckväxter du hittar på granngården.se finns exklusivt online och du beställer din häck enkelt med hemleverans direkt till dörren eller ett utlämningsställe. Alla våra växter online håller bästa kvalitet och är färdiga för plantering direkt när du får hem dem.

Avenbok, tujahäck och ligusterhäck med flera

I vårt sortiment finns flera olika typer av häckväxter att välja från och självklart har vi satsat på de mest populära häckarna. Vi erbjuder allt från Avenbok och Tujahäck till vintergrön Liguster, Bokhäck, Buxbom, Måbär, Ölandstok, Syrénhäck, Hägg och flera andra sorter. Förutom vår vintergröna Liguster har vi även andra vintergröna och snabbväxande häckar. Kika vidare på respektive produkt för att läsa mer om huruvida häckväxten är vintergrön och hur snabbt den växer. För dig som är på jakt efter andra växter eller kanske till och med alléträd för en ännu pampigare entré, finns även det i vårt sortiment.

Plantera häck - tänk på detta

  • Läs zonkartan nedan för att ta reda på vilken zon du bor i, och vilken häckväxt som kommer trivas på din tomt och i ditt zonklimat.
  • Häckar kan planteras året om, men våren och hösten brukar vara bästa tiden för de flesta sorter. Då hinner nämligen plantorna sätta sig i jorden och utveckla rötterna ordentligt. Dessutom slipper du vattna lika mycket som under högsommaren.
  • Barrotade och krukodlade häckar hanteras olika vid plantering. Läs mer om vad som skiljer dem längre ner.
  • Bra att känna till är att ungefär 3-7% av alla häckplantor inte överlever efter plantering. Detta kan bero på en rad olika saker som till exemel variationer i jordens sammansättning och egenskaper, sjukdomar och skadegörare i jorden, påverkan av omgivande vegetation etc.
zonkarta-riksforbundet-svensk-tradgard-granngarden.png

Barrotade häckplantor

En barrotad växt har precis som det låter roten bar och är helt enkelt en uppgrävd planta. Denna typ av växt ska planteras när de är i vila antingen under vår eller höst. Den barrotade häckplantan befinner sig i vinterdvala i ett kylrum, eller är precis nyväckt, innan den levereras till dig. Vid leverans kan plantan därför se lite trött ut, t.ex. med nakna grenar, bruna blad eller vitt "mögel". Detta är dock helt normalt och så fort häcken planteras kommer bladen slå ut, bli gröna och det vita försvinna. Läs mer om hur en barrotad planta ser ut och ska skötas och planteras.

barotade-plantor-560x400.png

Krukodlade växter (CO)

Krukodlade växter är planterade i kruka där rötterna redan hunnit rota sig. Att växten är "genomrotad" märker du när du lyfter ur den ur krukan och jorden håller ihop med rötter som syns ut mot kanterna. Köper du en krukodlad planta kan du läsa förkortningen "CO" på etiketten, vilket betyder att växten är "containerodlad" i kruka. Läs gärna mer om hur en krukodlad planta ser ut, ska skötas och planteras.

krukodlade-plantor-560x400.png

Köpa häckväxter online med hemleverans

När du funderar på att köpa nya häckplantor kan det vara skönt att slippa köra hem ett större antal plantor på egen hand. Fördelen med att beställa häckväxter online är att du får dem levererade hem till dörren helt planteringsklara. Ett tips är även att passa på att köpa till bra planteringsjord så du kan sätta dina plantor direkt när de levereras. Då ger du dina nya häckplantor bra med näring och de bästa förutsättningarna att växa upp till en tät, fin och stor häck. Du kan även beställa planteringsjord online med hemleverans på helpall, smidigt och enkelt.

Köp häckplantor och häckväxter online på granngården.se !

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
323 produkter

Visar sida 1 av 11