Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Jord

Jord, Jord, Jord – grunden för växtlivet i din trädgård och bortom! Säg hej till plantering och växtnäring med vårt sortiment av högkvalitativa jordprodukter och näringstillbehör. På Granngården hittar du ett omfattande sortiment av jordsäckar av hög kvalitet för alla dina trädgårdsbehov och projekt. Välkommen!

Köp jord till plantering och trädgård på pall online hos granngården.se

I Granngårdens sortiment hittar du allt från KRAV-märkt planteringsjord till dressjord, blomjord, såjord och jordförbättring. Vi har både specialjordar som till exempel tomat- och chilijord men också torv, täckbark, odlingssand och dekorationsstenar.

Vilken jord ska du välja?

Valet av jord har stor betydelse för din odling och det kan vara bra att läsa på lite innan du köper hem en säck eller pall. Hur bra växter och träd trivs och mår beror oftast på vilken sorts jord de står i.

Vårt råd är att satsa på en sort med hög kvalitet, som är en bördig jord som samtidigt är mullrik jord så den är genomsläpplig men näringstät, det är A och O i din trädgård. När du ska hitta rätt sort för dig behöver du fundera på vad det är du ska plantera och var du ska plantera. Vilken jord som passar bäst beror helt och hållet på just det, vad du odlar och var det ska planteras.

Tips! 👉👉 Läs vår kloka guide som hjälper dig att välja rätt jord.

Jord för växter inomhus

Om du ska plantera blommor inomhus krävs en jord av högre kvalitet då växter i kruka får begränsad närings- och vattenreserv. Oftast passar en bra blomjord utmärkt, men du kan också använda naturgödslad såjord och S-jord.

Jord för odlingslåda, rabatt, trädgård och balkonglåda

Du som ska ska plantera i pallkrage, balkonglåda eller ute i rabatten behöver en kvalitetsjord som dränerar och ger bra med näring till växter utomhus. Vissa sorter lämpar sig bättre för odling i kruka utomhus eller odlingslåda, till exempel Granngårdens planteringsjord eller U-jord från Hasselfors, båda speciellt anpassad för odlingar utomhus. Jordförbättring i rabatter är ju ett måste, eller hur?

Jord för gräsmattan

För en välmående gräsmatta behöver du en kvalitetsjord i kombination med jordförbättring och gödsel. Vi rekommenderar en bra dressjord som tillför kalk, sand och näringsämnen. Som jordförbättring lämpar sig granngårdens trädgårdsjord utmärkt. Glöm inte heller bort att gödsla gräsmattan med till exempel gräsmattegödsel ett par gånger om året för att få den tät och grön.

Köpa torv & torvblock – tänk på detta!

Största delen av den jord som säljs på säck är torvbaserad. Torv är en inhemsk råvara som har mycket goda egenskaper som råvara. De flesta jordar består av blandningar av olika torvtyper och tillsatser som bidrar med olika egenskaper. Du kan använda torv till att bygga nivåer och rabattkanter med i trädgården. De är enkla att hantera och forma och ser dessutom bra ut då de helt och hållet består av naturmaterial.

Torvfri jord

För dig som är lite nyfiken på att odla med torvfri jord – inga problem! Vi har produkterna. Och spana in vår guide om hur du odlar mer hållbart med torvfri jord.

Jordförbättring för lerjord, sandjord & mulljord

Glöm inte bort att ge ordentligt med näring till gräsmatta, växter och trädgård genom att tillföra gödsel, kompost och strukturbyggande material som mull, torv, flis och grus. För att få en bra jord måste du veta hur den mår. Gräv, vattna och luckra för att lära känna din jord i trädgården! Trägårdsjord är en förbättring som lämpar dig till det mesta.

Lerjord: För att förbättra kvaliteten på en och höja mullhalten för att ge den mer struktur kan man blanda upp den med Granngårdens kogödsel, täckbark och torvmull. Lerjorden är näringsrik men också problematisk för den är väldigt tungjobbad och släpper inte igenom vatten så dina växter riskerar att bli vattensjuka om de står länge i vattenstinn jord.

Sandjord: innehåller inte så mycket näring. Den kan blandas upp med Granngårdens kogödsel och täckbark för att ge bättre vattenhållande egenskaper och får ett högre näringsinnehåll.

Mulljord: Bevarar näring och vatten bra samtidigt som den är lätt och luftig med bra struktur. För att optimera kan man tillföra Granngårdens trädgårdsjord.

Köp jord hos Granngården

Köp högkvalitativa jordprodukter för dina trädgårdsprojekt hos Granngården och ge dina växter de bästa förutsättningarna att trivas. Med ett brett utbud av olika jordsorter kan du hitta den perfekta jorden för allt från grönsaksodlingar till blomsterarrangemang.

Kategori & Filter
    • Populära
81 produkter

Visar sida 1 av 3