Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Olivträd

Olivträdet är en ikonisk Medelhavsväxt som inte bara bjuder på tidlös skönhet utan också ger ljuvliga oliver. Med sitt karakteristiska silvergråa lövverk och eleganta form är olivträdet en attraktiv prydnadsväxt som kan bli en iögonfallande mittpunkt i trädgården. Hos Granngården hittar du ett brett utbud av olivträd som kan hjälpa dig att skapa en Medelhavsinspirerad trädgård. Vill du lyckas med medelhavsväxterna? Läs våra bästa skötselråd!

Olivträd - Tidlös Skönhet och Ljuvliga Oliver

Olivträd erbjuder flera fördelar och är en populär växtval för trädgårdsentusiaster:

 • Tidlös skönhet: Olivträdets silvergråa lövverk och unika form ger en tidlös skönhet till trädgården. Det kan skapa en meditativ och avkopplande atmosfär.
 • Delikata oliver: Olivträdet producerar delikata oliver som kan användas i matlagning eller konserveras för senare användning. Att odla dina egna oliver ger en känsla av stolthet och tillfredsställelse.
 • Tåligt och torktolerant: Olivträd är kända för sin förmåga att klara av varma och torra förhållanden. De är tåliga växter som kan trivas i olika jordtyper och kräver oftast minimalt med vatten.
 • Ståtligt träd: Olivträdet kan växa till en imponerande storlek och bli en ståtlig prydnad i trädgården. Dess form och silvergråa lövverk kan skapa en vacker kontrast mot andra växter.

Plantering och Skötsel av Olivträd

För att odla och sköta om ditt olivträd rekommenderar vi följande:

 1. Välj en solig plats: Olivträdet trivs bäst i fullt solsken. Se till att placera det på en plats där det får minst 6-8 timmar av direkt solljus varje dag.
 2. Jord och dränering: Olivträdet föredrar väldränerad jord. Se till att jorden är väldränerad och undvik övervattning för att förhindra rotproblem.
 3. Bevattning: Olivträdet är tåligt mot torka och behöver inte frekvent bevattning. Vattna det regelbundet under den första växtsäsongen för att hjälpa till med etablering, men undvik övervattning.
 4. Beskärning: Beskär ditt olivträd under vintermånaderna när det är vilande. Ta bort döda eller skadade grenar och forma trädet efter behov.
 5. Vinterförvaring: I områden med kallt klimat kan olivträd behöva skyddas under vintern. Se till att täcka trädet eller flytta det till en skyddad plats om temperaturen blir för låg.

Köp Olivträd Online hos Granngården

Hos Granngården kan du köpa olivträd online och få dem levererade direkt till din dörr. Vårt sortiment inkluderar olika sorters olivträd av hög kvalitet. Skapa en exotisk atmosfär i din trädgård med hjälp av våra vackra olivträd. Våra experter finns också tillgängliga för att ge råd och vägledning om plantering och skötsel av olivträd.

Skapa en Medelhavsinspirerad oas i din trädgård med ett vackert olivträd från Granngården!

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1