Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Aroniahäck

Vackra Aroniahäckar är svårt att slå! Hos oss på Granngården kan du välja bland flera olika sorter som Svart Aronia "Hugin" och Slånaronia i olika höjder. Vi levererar dessutom alla växter direkt hem till din gräsmatta så du slipper bära jordiga häckplantor själv. Smidigt och enkelt!

Svart Aronia, Slånaronia och Svartaronia Hugin

Det finns några olika sorters Aroniahäckar:

Svart Aronia är härdig upp till växtzon 5 och blir ungefär upp till 2 meter hög. Den har ett upprätt växtsätt och blommar ut med vita blommor under juni. Bladen går i våren i brons, för att senare gå över till grönt och starkt rött under hösten.

Slånaronia är härdig i växtzon 1-5 och kan bli ca 1-2 meter hög. Slånaronian får blad tidigt under våren och bladverket slår ut i fantastiska röda höstfärger. Häckplantan blommar i maj-juni med gräddfärgade blommor.

Svart aronia ”Hugin” är härdig upp till växtzon 5, har ett mer kompakt växtsätt än de övriga sorterna och är även lite lägre, den blir upp till 1 meter hög. Den har ett mörkgrönt bladverk och blommar i juni.

Aroniabär - koka marmelad, sylt och saft

Aronia är en häckväxt som inte bara är vacker utan dessutom har nyttiga svartröda bär som är fyllda av C-vitamin och antioxidanter, en riktig hälsokick! Bären är ätbara och går utmärkt att använda för att koka Aronia sylt, marmelad, saft och gelé och passar även bra till vin. Bären ska behandlas på samma sätt som slånbär och sitta kvar på busken till efter första frostnatten, alternativt skördas tidigare och förvaras i frysen någon dag. Detta mjukar upp smaken. Aroniabären går både att frysa och torka in och håller sig även i kylskåpet i flera veckor. Perfekt om du vill spara bären till ett senare tillfälle.

Plantera Aroniahäck - tänk på detta

Aronia är en lättodlad och tålig häck som inte ställer så högra krav på jorden. Arionahäcken mår som bäst om jorden har blandats med planteringsjord och trivs även bra på kompakt, fuktig lerjord. Aronian får blad tidigt under våren och bladverket slår sedan ut i fantastiska röda höstfärger.

Köp Aronia online

När du köper din Aroniahäck online på granngården.se så levererar vi de ända hem till din dörr eller till ditt närmsta utlämnngsställe. Alla våra häckar håller hög kvalitet och vi erbjuder dessutom växtgaranti. Välj din favorit bland våra häckväxter och beställ direkt på granngården.se.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1