Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Barrväxter

Barrväxter är mycket populära eftersom de oftast är vintergröna. De kan både liva upp trädgården i form av fina prydnadsbuskar och ge insynsskydd som häck. En barrväxt passar precis lika bra i kruka eller i en rabatt tillsammans med andra vintergröna plantor. Vi är glada att kunna erbjuda ett stort utbud av klottuja, cypressväxter, gran, marktäckande och snabbväxande barrväxter med flera för att du ska hitta något fint att piffa upp just din trädgård med.

Barrväxter som häck

Granngården har flera arter av barrväxter i sortimentet som passar utmärkt som häck, till exempel ädeltuja ”smaragd”. En barrväxt är en uppskattad häckväxt som behåller sin vackra gröna färg året runt.

Välj rätt jord – plantering och skötsel

Barrväxter trivs i torvblandad, lätt jord, med lågt PH-värde. På Granngården har vi gödsel och barkmull som du kan tillsätta vid planteringen. Mindre växter kräver ett jorddjup på 30 cm och större sorter 50 cm. De första månaderna efter planteringen är det bra att vattna med jämna mellanrum, runt varannan vecka, var dock försiktig så att du inte övervattnar. Under sommaren kan växterna bli gula och vissna om de inte får tillräckligt med vatten, var därför uppmärksam och se till att plantorna får lagom med bevattning. Växterna är ofta känsliga mot stark sol som kan orsaka skador på dem. En barrväxt behöver beskäras minst 1-2 gånger per år, gärna under tidig vår samt september/oktober. Detta är särskilt viktigt om växten har blivit skadad av exempelvis sol, vind eller torka, för att den ska bli tät och vacker. Vid beskärning är det bra att tänka på vilken höjd du vill att häcken eller busken ska ha, detta eftersom det går att forma och bestämma höjd på de flesta sorter.

Köpa barrväxter online

Vårt webbsortiment är unikt för webbutiken granngården.se. Dessa växter finns inte i butikerna, men du kan enkelt klicka och beställa hem dina växter till dörren. Välj och vraka bland bergstall, tallbuskar, granar, tuja och cypress. Oavsett vad du letar efter har vi ett brett sortiment av fina plantor som kommer ge liv till din trädgård.

Välj plantor av hög kvalitet och beställ barrväxter online på granngården.se med hemleverans.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
137 produkter

Visar sida 1 av 5