Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Häckoxbär

Klassiska Häckoxbär har stora mörkgröna, blanka blad och bildar en lummig häck eller buske. Den fungerar täckande och kan bli upp till två meter hög. Det är en relativt snabbväxande häckväxt som passar både som friväxande och klippt häck. Häcken har ett upprätt växtsätt och är tät nedifrån och upp, den passar därför perfekt som insynsskydd.

När det blir höst slår bladverket ut i vackra röda färger och blir en härlig färgklick i trädgården. Oxbärshäcken blommar under maj och juni med små rosa eller vita blommor och är härdig från växtzon 1-7. Eftersom häckplantan är väldigt härdig kan den stå i utsatta miljöer. Häcken får små svarta bär som inte är giftiga, dock är de inte så välsmakande Är du ute efter en häckväxt med bär som du kan använda till saft och sylt rekommenderar vi istället aroniahäck.

Hos oss på Granngården kan du köpa Häckoxbär i pack från 10-100, som levereras i höjder upp till 50 cm. Vi levererar dessutom alla häckplantor direkt hem till din gräsmatta så du slipper frakta dina växter själv i bilen. Smidigt och enkelt!

Plantera och beskära häckoxbär

Plantera häckplantan under hösten eller våren med planteringsjord och låt växten stå i sol till halvskugga, medelfuktigt. För att ge tillräckligt med näring är det bra om du också tillsätter någon form av gödsel, till exempel kogödsel, vid planteringen. När du ska plantera oxbärshäck ska det vara 3-4 st plantor per meter. Beskär också ner till 15-20 cm, om planteringen sker under hösten kan du istället vänta med detta tills våren.

Häckoxbäret tål hård klippning och beskärning och ska beskäras under JAS-perioden (juli-september) samt under vårvintern. För att få en vacker häck ska du gallra bort så många äldre grenar som möjligt från basen.

Köpa Häckoxbär online

När du köper Häckoxbär online på granngården.se så levererar vi de ända hem till din dörr eller ditt närmsta utlämnngsställe. Alla våra häckar håller hög kvalitet och vi erbjuder dessutom växtgaranti. Välj din favorit bland våra häckväxter och beställ direkt på granngården.se.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1