Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Buxbomshäck

Äntligen dags att sätta Buxbomshäck i marken? Buxbom är en vintergrön växt med mörkgröna, tätsittande blad och små vita blommor, som passar bra till lägre och medelhöga häckar. En lång häck av buxbom är väldigt vacker kring rabatt, stora träd och kryddgård. Häckväxten är lättodlad, långsamtväxande och kan med fördel användas som häck mot en väg. Buxbomshäck är lämplig för nästan alla jordar och trädgårdar men är som vackrast formklippt. Den passar utmärkt till formklippning eftersom plantan har små blad, mjuka grenar och växer långsamt.

Denna vackra vintergröna häck är otroligt tacksam att formklippa. Den klassiska Buxbomen ger ett stiligt, snyggt och modernt intryck till såväl trädgård, entré och som häck.

Hos oss på Granngården kan du köpa Buxbom till bra pris som levereras direkt hem till din dörr, så du slipper frakta dina häckplantor själv i bilen. Våra Buxbomshäckar leveras i pack från 10-100 i och plantorna kommer i höjder upp till 20 cm.

Beskära Buxbom

Beskärning av buxbom är inte nödvändig såvida du inte vill formklippa häcken. Beskärningen bör då ske kring mitten av juni och inte senare än juli. Det är viktigt att vara försiktig med de delar som beskärs så att inte djur eller barn får tag på dem, detta eftersom de är giftiga för människor och djur.

Skötsel av Buxbomshäck

Buxbom trivs bra i sol eller halvskugga men kan ibland stå i skugga, exempelvis placerade under ett träd. Jorden ska vara lätt och kalkhaltig. Buxbom klarar torka relativt bra och ska normalt inte vattnas eftersom den inte trivs bra i för fuktig jord. Friplanterade plantor bör gödslas en gång under våren.

Köp Buxbom häck online

När du ska köpa Buxbomshäck vill vi göra det enkelt för dig och erbjuder därför hemleverans direkt till din trädgård, eller till ditt närmsta utlämningsställe. Välkommen att köpa häck hos oss på granngården.se!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1