Gå till huvudinnehållet

Spireahäck

Klassikern Spirea förknippas av många med försommar, skolavslutning och sommarlov. Spirean passar lika fint som en prunkande, blommigt häck som vacker prydnadsbuske. Tack vare sin härdighet finns den över hela landet. Själva blommorna finns i olika sorters färger och vanligast är vita, rosa, lila eller rödaktiga blommor. Färdigvuxen blir Spireahäcken lika bred som hög vilket gör den lätt att klippa oavsett om du vill ha den som buske eller häck.

I Granngårdens sortiment finns olika sorters Spireahäckar som "Little Princess", Brudspirea, Klasenspirea och Rosenspirea. Vi leverar häckplantorna i höjder 15-100 cm. Som fullvuxen varierar Spirean i höjd beroende på sort, de kan bli från 0,5-2,5 meter höga. Vi levererar häckplantor ända hem till din dörr så du slipper frakta dina växter själv i bilen. Smart och smidigt!

Olika sorters Spirea

Hos oss på Granngården hittar du en rad olika sorters Spierahäckar:

Norsk Brudspirea

Den Norska Brudspirean blommar med vackert vitt flor av blommor i april-maj. Lämpar sig bäst som friväxande eller klippt häck. Den Norska Brudspirean blir 1-1,5 meter hög och trivs bra i de flesta jordar. Trovs bäst i soligt läge och har ett brett växtsätt.

Rosenspirea

Rosenspirean blommar med purpurrosa blommor hela sommaren från juli till september. Höjden på denna Spirea blir drygt 1 meter och bredden likaså. Bladen är vackert mörkröna med anslag av rött. Tålig, vacker och lättskött är Rosenspireans melodi.

Dvärgpraktspirea "Little Princess"

"Little Princess" är en populär Spirea som bildar en låg och kompakt häck med gröna blad och vitrosa blommor i juni-juli. Den har ett lågt rundat växtsätt som är nästan "kuddformat", och ö'mpar sig bäst som marktäckare eller låg häck. Trivs bäst i sol men klarar även av att stå i halvskugga. För en riktig frodig blomning bör den beskras om vårvintern.

Björkspirea

Den tåliga, härdiga och anspråkslösa Björnspirean blommar rikligt och får en fin höstfärg. Den lämpar sig bäst som friväxande häck då den är så vackert tät. Fördelarna med denna Spirea är många och den är både lättskött, tålig, härdig och klarar de flesta lägen och jordtyper. De vita blommorna sitter i klasar och blommor under maj-juni. Växtsättet är runt och upprätt och höjden på Björkspirean ligger på 80-120 cm.

Klasespirea

Starkväxande häck som får mörkrosa blommor i smala, toppställda klasar under juni-augusti. Klasespirean har ett ljusgrönt bladverksom fälls på hösten och blir totalt 1,5 till 2 meter hög. Den trivs allra bäst i lättare, näringsrik jord och soligt läge.

Bukettspirea

Bukettspirean blommar med vita blommor i buketter längs med grenarna under maj och juni. Bladen är gröna och höjden på denna Spirea kan bli upp till 2,5 meter och bredden 1,5 meter. Bukettspirean kan planteras både som solitär eller i grupp och passar bra som friväxande. Trivs bäst gör den i ljust och öppet läge i näringsrik jord.

Spirea som häck

Eftersom Spirean är så buskig lämpar den sig utmärkt som friväxande häck. Den är tät och därför lämplig som inskynsskydd samtidigt som den är fantastiskt vacker att se på. Andra fördelar med sprieahäcken är att den är lättskött då den inte kräver regelbunden beskärning, beroende på sort, och finns i så många olika vackra varianter.

Plantera Spireahäck

Ett tips är att plantera flera Spireahäckar i anslutning till varandra för en effektfull inramning av din trädgård. Tänk bara på att denna häckväxt oberoende av sort blir rätt bred ju äldre den blir, vilker kräver utrymme. Plantera den därför på en plats där den har utrymme att breda ut sig. Beroende på vilken sort du väljer krävs olika typer av planteringsjord och sol/skuggläge.

Skötsel av Spireahäck

Spireahäcken är relativt enkelt att sköta. Den tål både torka och rikklig fukt utan att ta illa vid sig, och är en härdig och tät häckväxt. Klippning av Spirean sker sällan och behöver inte göras regelbundet. Beroende på vilken sort du väljer finns olika krav på beskärning, du kan läsa mer ingående på respektive produktsida.

Köpa Spireahäck online

När du ska köpa Spirea online på granngården.se så levererar vi häckarna ända hem till din dörr eller ditt närmsta utlämnngsställe. Vi erbjuder Spireahäcksplantor till bra pris och hög kvalitet. Välj din favorit bland våra olika sorter och beställ direkt på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
32 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier