Gå till huvudinnehållet

Bevattning

Torra trädgårdar, rabatter och gräsmattor behöver vatten för att kunna växa. Men vi ska också tänka på att spara på vårt vatten och undvika att vattna när det inte behövs eller att det går åt mer vatten än nödvändigt. Genom att vattna rätt maximerar vi effekten per kvadratmeter, får vattnet ordentligt ner i jorden.

Då regnet uteblir är det viktigt att tillföra växtligheten vatten. För trädgårdar innebär det vattning via vattenslang, trädgårdsslang eller från en regntunna kanske. För balkongodlingar är bevattning med en vattenkanna ett bra alternativ att vattna med.

Du hittar många bra tillbehör för att kunna vattna hos Granngården. Välj mellan bevattning för trädgård eller balkong och håll dina växter och blommor gröna och frodiga även under torra perioder utan regn. Köp bevattningsprodukter som vattenslang, droppbevattning, vattenkopplingar, sprinklerpistol, trädgårdsslang, slangvinda och slangvagn, vattenspridare, vattenkanna och regntunna i Granngårdens butiker eller online på granngården.se.

Bevattning för alla trädgårdar

För att få bästa resultat samtidigt som du sparar vatten bör du vattna på morgonen för rabatter, odling och växter när temperaturen är som lägst. Tidig morgon vid kl 03-06 är egentligen optimalt på sommaren, men kvällen är helt klart bättre än mitt på dagen. Då får du inga brännmärken på bladen av varmt vatten och du minimerar avdunstning. Vi har alla olika favoritfunktioner när det kommer till bevattning och därför har vi på Granngården ett brett urval av munstycken, sprinklerpistol, sprutpistol och vattenspridare att välja mellan.

Tänk på att växter som t.ex. växer i stora krukor är mer känsliga för torka eftersom jorden snabbare värms upp så vattnet avdunstar och jordvolymen är mindre. De behöver du vattna oftare. Vattna hellre rejält när du ska vattna.

Vattna gräsmattan

Med en vattenspridare kan du vattna hela gräsmattan i omgångar enkelt. Koppla vattenslangen till den typ av vattenspridare som passar din gräsmattas utformning och vattna. Optimala tidpunkten på dygnet för bevattning av gräsmatta är tidig morgon mellan klockan 03 till 06 cirka. Då är temperaturen som lägst i marken och vattnet avdunstar som minst. Mitt på dagen när solen står som högst och temperaturen når sitt max är minst önskvärt. Näst bäst efter tidig morgon är sen kväll.

Vattna gräset tills det är vått 10-15 cm djupt i jorden. Då kan du flytta spridaren och fortsätta vattna nästa område av gräsmattan. Alternativt ställer du en regnmätare och flyttar spridaren när det finns 25 mm vatten i mätaren.

Bevattning med regnvatten

Visste du att en normalsvensk gör av med runt 200 liter vatten per dag? Under sommarmånaderna när det på många håll kan sina i sommarstugans brunn kan det vara en god idé att återanvända det som vi skänkts från ovan, nämligen regnvatten. På Granngården finns en rad enkla lösningar som gör att du kan spara vatten vid bevattning i trädgården. Besök Granngårdens butiker för att köpa regnvattentunna och samla upp regnvatten till bevattning i trädgården under sommaren. Du kan även fylla vattenkannan på ett extra trevligt sätt med en Gårdspump Kronan.

Köp tillbehören för en lyckad bevattning under sommaren hos Granngårdens butiker. Välj mellan bevattningsprodukter som vattenslang, trädgårdsslang, slangvagn, vattenkanna, vattenspridare, sprinklerpistol, sprutmunstycke och koppla ditt system för att vattna i trädgården. Köp produkter för bevattning online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
232 produkter

Visar sida 1 av 8

Kategorier