Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bevattning & Bevattningssystem för Trädgård

Bevattning är A och O för välmående tillväxt ✌️ Torra trädgårdar, rabatter och gräsmattor kräver vatten för att växa, men det är också viktigt att vara sparsam. Genom att vattna rätt, där varje droppe används effektivt, kan du maximera effekten per kvadratmeter och samtidigt främja en hållbar trädgårdsodling.

Då regnet uteblir är det viktigt att tillföra växtligheten vatten. För trädgårdar innebär det vattning via vattenslang, trädgårdsslang eller från en regntunna kanske. För balkongodlingar är bevattning med en vattenkanna ett bra alternativ att vattna med.

köp allt för bevattning och bevattningssystem till trädgård online på granngården.se
Hitta allt för bevattning och bevattningssystem till trädgård online på granngården.seOch, bra att veta: Automatiskt bevattning är verkligen perfekt för dig som vill att bevattningen ska sköta sig själv! Du slipper bära tunga vattenkannor eller dra fram vattenslangen i tid och otid. Praktiskt för dig – bra för din odling och trädgård! Alltså, så otroligt smidigt att du kommer undra vad du höll på med tidigare! 4 underbara fördelar 👇👇

✔︎ Precision i vattenutsläpp och bevattningstider
✔︎ Automatiserad drift, inget manuellt krångel
✔︎ Optimal bevattning anpassad efter odlingar och väder
✔︎ Bekväma app-styrda alternativ för mobilen

Du hittar många bra tillbehör för att kunna vattna hos Granngården. Välj mellan bevattning för trädgård eller balkong och håll dina växter och blommor gröna och frodiga även under torra perioder utan regn. Köp bevattningsprodukter som vattenslang, droppbevattning, vattenkopplingar, sprinklerpistol, trädgårdsslang, slangvinda och slangvagn, vattenspridare, vattenkanna och regntunna i Granngårdens butiker eller online på granngården.se.

Bevattningssystem till trädgården

Välj från tex Gardenas kompletta enheter eller system som exempelvis 1/2" bevattning eller 3/4" bevattning. Det finns även olika typer av system att anlägga och sätta samman för att automatisera vattnandet i trägården eller gräsmattan.

Spana genom nedan olika typer av bevattningssystem och se vad som passar dig och din trädgård bäst 🌱🌻💦🫶

Fuktmätare & Fuktighetssensor
Bevattningsdator
Sprinklersystem & Pipeline
Droppbevattningssystem
Solcellsbevattning
Semesterbevattning & Semestervattnare

Bevattning för alla trädgårdar

För att få bästa resultat samtidigt som du sparar vatten bör du vattna på morgonen för rabatter, odling och växter när temperaturen är som lägst. Tidig morgon vid kl 03-06 är egentligen optimalt på sommaren, men kvällen är helt klart bättre än mitt på dagen. Då får du inga brännmärken på bladen av varmt vatten och du minimerar avdunstning.

Vi har alla olika favoritfunktioner när det kommer till bevattning och därför har vi på Granngården ett brett urval av munstycken, sprinklerpistol, sprutpistol och vattenspridare att välja mellan.

Tänk på att växter som t.ex. växer i stora krukor är mer känsliga för torka eftersom jorden snabbare värms upp så vattnet avdunstar och jordvolymen är mindre. De behöver du vattna oftare. Vattna hellre rejält när du ska vattna.

Vattna gräsmattan

Med en vattenspridare kan du vattna hela gräsmattan i omgångar enkelt. Koppla vattenslangen till den typ av vattenspridare som passar din gräsmattas utformning och vattna. Optimala tidpunkten på dygnet för bevattning av gräsmatta är tidig morgon mellan klockan 03 till 06 cirka. Då är temperaturen som lägst i marken och vattnet avdunstar som minst. Mitt på dagen när solen står som högst och temperaturen når sitt max är minst önskvärt. Näst bäst efter tidig morgon är sen kväll.

Vattna gräset tills det är vått 10-15 cm djupt i jorden. Då kan du flytta spridaren och fortsätta vattna nästa område av gräsmattan. Alternativt ställer du en regnmätare och flyttar spridaren när det finns 25 mm vatten i mätaren.

Bevattning med regnvatten

Visste du att en normalsvensk gör av med runt 200 liter vatten per dag? Under sommarmånaderna när det på många håll kan sina i sommarstugans brunn kan det vara en god idé att återanvända det som vi skänkts från ovan, nämligen regnvatten. På Granngården finns en rad enkla lösningar som gör att du kan spara vatten vid bevattning i trädgården. Besök Granngårdens butiker för att köpa regnvattentunna och samla upp regnvatten till bevattning i trädgården under sommaren. Du kan även fylla vattenkannan på ett extra trevligt sätt med en Gårdspump Kronan.

Köp tillbehören för en lyckad bevattning under sommaren hos Granngårdens butiker. Välj mellan bevattningsprodukter som vattenslang, trädgårdsslang, slangvagn, vattenkanna, vattenspridare, sprinklerpistol, sprutmunstycke och koppla ditt system för att vattna i trädgården. Köp produkter för bevattning online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
231 produkter

Visar sida 1 av 8