Gå till huvudinnehållet

Bokträd

Bokträd (Fagus) är en tidlös och klassisk prydnadsträd som ger en elegant touch till trädgården. Med sina karakteristiska klargröna blad och imponerande storlek skapar bokträdet en vacker och harmonisk atmosfär i trädgården.

Bokträd - Ett klassisk prydnadsträd för trädgården

 • Tidlös skönhet: Bokträdet har en storslagen och tidlös skönhet som passar in i alla trädgårdar. Dess tjocka, glänsande lövverk och eleganta stam ger en naturlig charm och en känsla av förfining.
 • Skugga och integritet: Bokträdet erbjuder en tät krona som ger skyddande skugga under varma sommardagar. Det kan också användas som en naturlig skärm för att skapa avskildhet och integritet i trädgården.
 • Förändring över säsonger: Bokträdets lövverk förändras över säsongerna, från klargrönt på våren till djupt rött på hösten. Det ger en vacker färgvariation och visuell intressant dimension till trädgården.
 • Tåligt och långlivat: Bokträd är känt för sin hållbarhet och kan överleva i flera generationer. Det är en investering i trädgårdens framtid och ger glädje och skönhet i många år framöver.
 • Anpassningsbarhet: Bokträd kan trivas i olika jordtyper och är relativt tåligt mot olika klimatförhållanden. Det är ett pålitligt val för trädgårdar i olika regioner.

Växtvårdstips för bokträd

För att hålla ditt bokträd friskt och välmående, här är några viktiga vårdtips att följa:

 1. Placering: Välj en plats i trädgården som får delvis skugga och har tillräckligt med utrymme för bokträdet att växa utan hinder.
 2. Bevattning: Ge ditt bokträd regelbunden bevattning, särskilt under torra perioder. Se till att jorden hålls jämnt fuktig, men undvik övervattning.
 3. Beskärning: Beskär ditt bokträd under vintersäsongen för att forma det och ta bort eventuellt dött eller skadat grenar.
 4. Jordförbättring: Tillför organiskt material och gödselämnen till jorden runt bokträdet för att förbättra dess näringstillförsel och jordstruktur.
 5. Skadedjur och sjukdomar: Håll ett öga på eventuella skadedjur eller sjukdomar som kan påverka bokträdet och vidta åtgärder i förebyggande syfte eller vid behov.
Kategori & Filter
  • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier